Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Απόδραση στη Θεσσαλονίκη! Αξιοθέατα, διασκέδαση και ταξιδιωτικές προτάσεις!

Κοσμοπολίτικη και μοναδική, φιλοξένησε για αιώνες ένα μωσαϊκό λαών και πολιτισμών. Η « Νύμφη του Θερμαϊκού »  είναι μια σύγχρο...

Κοσμοπολίτικη και μοναδική, φιλοξένησε για αιώνες ένα μωσαϊκό λαών και πολιτισμών.



Η «Νύμφη του Θερμαϊκού» είναι μια σύγχρονη ζωντανή πόλη, γεμάτη καλλιτεχνικές ανησυχίες, ὀπου το μοντέρνο συνυπάρχει με την αρχαία, βυζαντινή και οθωμανική κληρονομιά.

Ταυτόχρονα φημίζεται για τη γαστρονομία της, τη διασκέδαση, τα καλλιτεχνικά φεστιβάλ και τη «χαλαρή», φιλική διάθεση των κατοίκων της.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Σας δίνουμε μια μικρή πρόγευση από το πλήθος των δραστηριοτήτων που σας περιμένουν στη Θεσσαλονίκη!





1.Περιπλανηθείτε στις συνοικίες του κέντρου

Αγαπημένος προορισμός για όσους ασχολούνται με street photography, η Θεσσαλονίκη αποτελείται από πολλές ζωντανές γειτονιές με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία, ιστορία και αρχιτεκτονική που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Με ένα καφέ στο χέρι περιπλανηθείτε ελεύθερα σε μια πόλη, όπου το σύγχρονο συνυπάρχει αρμονικά με το παλιό.










© L’imaGiraphe (en travaux),CC BY-SA 2.0

Ξεχυθείτε για shopping therapy στην κοσμοπολίτικη Τσιμισκή και στους πέριξ δρόμους. Πιείτε τον καφέ σας σε κάποια από τις πολυάριθμες καφετέριες γύρω από το επιβλητικό μνημείο της Ροτόντας σε μια χαλαρή και παρεΐστικη ατμόσφαιρα μαζί με τους φοιτήτες. Διαβείτε τη Μελενίκου, θαυμάστε το σωζόμενο τμήμα των ανατολικών τειχών της πόλης, περάστε την Καμάρα και τη Δημητρίου Γούναρη για να φτάσετε στην Πλατεία Ναυαρίνου, μια από τις ζωντανότερες περιοχές της πόλης, με εστιατόρια μπαρ και καφέ που κατακλύζονται από νέους.Εκεί θα θαυμάσετε το ρωμαϊκό ανακτορικό συγκρότημα του αυτοκράτορα Γαλέριου.










© CucombreLibre, CC BY-SA 2.0

Κρυμμένο ανάμεσα στις οδούς Ολύμπου, Βενιζέλου και Τοσίτσα θα ανακαλύψετε έναν άλλοτε προσφυγικό οικισμό και σήμερα νεανικό στέκι, το Μπιτ Μπαζάρ. Θα δείτε μια εσωτερική κεντρική πλατεία με μικρά διώροφα σπίτια που στεγάζουν παλαιοπωλεία, αντικερί, καφέ, μεζεδοπωλεία και μπαράκια με εναλλακτική μουσική.










© Wouter Menninga, CC BY-SA 2.0

Από εκεί, κατευθυνθείτε στην οδο Βαλαωρίτου και θαυμάστε την αρχιτεκτονική των κτηρίων της, που αντιπροσωπεύει την παλιά Θεσσαλονίκη (Καθολική Εκκλησία, Κρατικό Ωδείο, Στοά Μαλακοπή). Η περιοχή έχει μετατραπεί στο νεότερο hotspot για διασκέδαση στην πόλη. Τα παλιά μαγαζιά ενός άλλοτε πολύ εμπορικού δρόμου έχουν μετατραπεί σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ για όλα τα γούστα, με διαφορετικά στυλ στη διακόσμηση και στις μουσικές επιλογές!










© James Dennes, CC BY-SA 2.0



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!


2. Περιηγηθείτε στη νοσταλγική Άνω Πόλη











© L’imaGiraphe (en travaux),CC BY-SA 2.0

Φημισμένη για την υπέροχη θέα και την ιδιαίτερη παραδοσιακή μακεδονική αρχιτεκτονική της, η Άνω Πόλη έμεινε ανέπαφη από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917 που κατέστρεψε την πόλη. Περιπλανηθείτε σε γειτονιές γραφικές, γεμάτες νοσταλγία, περπατήστε στα Οθωμανικά καλντερίμια, γνωρίστε σημαντικά αξιοθέατα που έχουν αναγνωριστεί ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς από την UNESCO, όπως τη μονή Βλατάδων και δείτε τα τείχη που προστατεύουν την πόλη για αιώνες. Στην Άνω Πόλη μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτούς μεζέδες σε παραδοσιακά καφενεία, ταβέρνες και μεζεδοπωλεία Η θέα του Θερμαϊκού που αγκαλιάζει την πόλη από τον Πύργο Τριγωνίου, θα σας κόψει σίγουρα την ανάσα, ενώ το ηλιοβασίλεμα είναι πραγματικά μαγευτικό.



Ακολουθήστε μας και στο instagram


3. Περπατήστε σαν γνήσιοι Θεσσαλονικείς στην Παραλία!











© Hoopoe Quotes,CC BY-SA 2.0

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει παραλία 3,5 χιλιομέτρων που είναι διαμορφωμένη κατάλληλα για περπάτημα ή ποδηλατάδα, πραγματικά ιδανική για ρομαντικό περίπατο στο ηλιοβασίλεμα. Κατά μήκος θα συναντήσετε διάφορα αξιοθέατα (π.χ. το γλυπτό Ομπρέλες), θεματικά πάρκα και εγκαταστάσεις. Εκεί θα δείτε το σύμβολο, σήμα κατατεθέν της συμπρωτεύουσας, το Λευκό Πύργο. Χτισμένος από τους Οθωμανούς, ο άλλοτε γνωστός σαν Κόκκινος Πύργος χρησίμευε ως φυλακή και τόπος εκτελέσεως επαναστατών, ενώ σήμερα είναι ανοικτός στο κοινό και φιλοξενεί ένα μουσείο για την ιστορία της πόλης. Μη χάσετε την ευκαιρία να ανέβετε στην κορυφή για να θαυμάσετε την εκπληκτική θέα. Τέλος, είναι must να πιείτε ένα καφεδάκι στην πλατεία Αριστοτέλους, μια από τις επιβλητικότερες πλατείες στην Ελλάδα.










© candiru,CC BY-SA 2.0



4. Καλό φαγητό και διασκέδαση στα Λαδάδικα!



Δεν είναι δυνατόν να επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη χωρίς να κάνετε μια στάση στα φημισμένα και πολυτραγουδισμένα Λαδάδικα, περιοχή με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και ιστορία. Παλιότερα αγορά χονδρικής λαδιού, απ’ όπου παίρνουν και το όνομά τους, έχουν μεταμορφωθεί στην πιο in περιοχή της πόλης για ντόπιους και επισκέπτες. Πλήθος από καφετέριες, εστιατόρια, μπυραρίες, κοκτέιλ μπαρ και κλαμπ μετατρέπουν τα Λαδάδικα στο ζωντανότερο κομμάτι της πόλης μέρα και νύχτα. Αποκλείεται να μη βρείτε κάποιο μαγαζί που να ανταποκρίνεται στις μουσικές ή τις γευστικές σας προτιμήσεις. Στα Λαδάδικα ετοιμαστείτε να ξεφαντώσετε μέχρι πρωίας και να καταλάβετε τι πάει να πει διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη!



5. Περιηγηθείτε στα Μουσεία κοσμήματα της πόλης






© Stamatina Megremi

Φίλοι των τεχνών και της ιστορίας ετοιμαστείτε! Η πόλη σας παρέχει πάνω από 30 επιλογές μουσείων και πινακοθηκών με μεγάλη θεματική ποικιλία (ιστορία, αρχαιολογία, βυζαντινή τέχνη, σύγχρονη τέχνη, κινηματογράφος, φωτογραφία, επιστήμες κ.α.) συνυφασμένη με την πορεία και την εξέλιξη της Θεσσαλονίκης. Σας προτείνουμε να επισκεπτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, για να ανακαλύψετε τη ζωή των ανθρώπων στη Μακεδονία από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι το τέλος της ύστερης αρχαιότητας, ενώ το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης φιλοξενεί μια από τις πλουσιότερες συλλογές έργων νεότερης σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα!










© Stamatina Megremi

Βάλτε επίσης στο πρόγραμμα: το Μουσείο Κινηματογράφου και το Μουσείο Φωτογραφίας που βρίσκονται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (συνδυάστε τα με μια βόλτα στην παραλία της πόλης), το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Design, τη Δημοτική Πινακοθήκη που στεγάζεται στην επιβλητική Έπαυλη Μορντώχ, το Κέντρο Ιστορίας της Θεσσαλονίκης όπου θα βρείτε πλούσιο υλικό αποτελούμενο από ιστορικά ντοκουμέντα, χάρτες και γκραβούρες που θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν της πόλης, το ιδιαίτερου ενδιαφέροντος Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών στην Αγίου Δημητρίου, το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μακεδονίας-Θράκης που στεγάζεται στη διατηρητέα έπαυλη του Γ. Μοδιάνο, το Βυζαντινού Πολιτισμού – ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας – και σταματάμε εδώ πριν παραγεμίσει το »καλάθι» σας!

Tip: στο Σιδηροδρομικό Μουσείο μπορείτε να δείτε από κοντά ένα από τα βαγόνια του διάσημου τρένου Όριεντ Εξπρες, και να αισθανθείτε σαν ήρωες της Αγκάθα Κρίστι!










© Stamatina Megremi





6. Δοκιμάστε τρίγωνα πανοράματος!



Για εσάς που έχετε «γλυκό δόντι», μη διστάσετε να δοκιμάσετε τα διάσημα τρίγωνα Πανοράματος, σήμα κατατεθέν της γαστρονομίας της συμπρωτεύουσας. Είναι φτιαγμένα από τραγανό φύλλο και πλούσια γλυκιά κρέμα και αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των Θεσσαλονικέων. Τα καλύτερα τρίγωνα Πανοράματος μπορείτε να βρείτε στο ζαχαροπλαστείο Ελενίδης που κλείνει πάνω από 50 χρόνια παράδοσης.



7. Επισκεφτείτε τις παραδοσιακές αγορές Μοδιάνο και Καπάνι






Η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη δε μπορεί με κανένα τρόπο να θεωρηθεί πλήρης αν δεν επισκεφθείτε τις βασικές αγορές τροφίμων που ψωνίζουν οι ντόπιοι. Ένα περιβάλλον γεμάτο χρώματα, μυρωδιές και ήχους που αναστατώνουν όλες τις αισθήσεις. Εδώ θα βρείτε τα πιο εκλεκτά προϊόντα της Θεσσαλονίκης: κρέατα, φρέσκα ψάρια, πεντανόστιμα λαχανικά, μυρωδικά και μπαχαρικά όλων των ειδών. Τέλος, την εικόνα συμπληρώνουν παραδοσιακά ταβερνάκια αλλά και μεζεδοπωλεία, όπου μπορείτε να απολαύσετε μοναδικούς μεζέδες.



8. Δοκιμάστε εκλεκτά κρασιά!





Η Νύμφη του Θερμαϊκού έχει στενή σχέση με το κρασί και μπορεί να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους λάτρεις του κρασιού. Απολαύστε το κρασί σας σε κάποιο από τα wine bars του κέντρου (Rialto Caffé Wine Bar, Sinatra Bar, PortoGalo, Salto κ.α.), και επισκεφτείτε διεθνώς βραβευμένα οινοποιεία. Στην πόλη διοργανώνονται ετησίως εκδηλώσεις γευσιγνωσίας καθώς και ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων. Μη ξεχάσετε να σταματήσετε στο Μουσείο Οίνου του κτήματος Γεροβασιλείου, που φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ανοιχτηριών στον κόσμο!



9. Εξόρμηση δροσιάς στην παραλία της Επανομής



Εάν θελήσετε να αφήσετε για λίγο τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης και να αναζητήσετε λίγη χαλάρωση και δροσιά στις κοντινές παραλίες, η Επανομή απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και μπορείτε να την επισκεφθείτε με λεωφορείο ή ποδήλατο. Απολαύστε τις αναγνωρισμένες με Γαλάζια σημαία ακτές με τα σμαραγδένια νερά, τα μπαράκια και τις καφέριες που την κάνουν αγαπημένη όαση δροσιάς για τους Θεσσαλονικείς το καλοκαίρι. Πιείτε τον καφέ και το ποτό σας δίπλα στο κύμα και γευθείτε νόστιμους ψαρομεζέδες στα ταβερνάκια της περιοχής.
Βρίσκετε χρήσιμες τις ταξιδιωτικές μας προτάσεις για τη Θεσσαλονίκη; Βρείτε περισσότερες προτάσεις για ολιγοήμερα city-breaks αλλά και για μακρινούς και εξωτικούς προορισμους στα Ταξιδιωτικά Νέα μας. Έμπνευση για το ταξίδι, tips, προσφορές και travel trends σας περιμένουν στα άρθρα μας!





10. Απόδραση στη φύση στο Δέλτα του Αξιού!



Απέχοντας ελάχιστα από το κέντρο της πόλης (30 λεπτά), το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού προτείνεται ανεπιφύλακτα για τους λάτρεις της φύσης και της οικολογίας και για όσους θέλουν να αποδράσουν για λίγο από τους έντονους ρυθμούς της πόλης. Μπορείτε να παρατηρήσετε και να φωτογραφήσετε την άγρια ζωή (ζώα και πουλιά), και να περιπλανηθείτε στον πλούσιο βιότοπο που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Ελλάδας.












gr.skyscanner.com



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια