Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Ταξίδι στο Ρότερνταμ: 10 πράγματα που αξίζει να δείτε και να κάνετε στην πόλη

Ας μην το κρύβουμε, ένα ταξίδι στην Ολλανδία για τους περισσότερους είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με μια επίσκεψη στα πολυάριθμα κανάλια τ...

Ας μην το κρύβουμε, ένα ταξίδι στην Ολλανδία για τους περισσότερους είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με μια επίσκεψη στα πολυάριθμα κανάλια του Άμστερνταμ!
 Εάν όμως θέλετε ένα εναλλακτικό city break σε μια ευρωπαϊκή πόλη με αυθεντική και έντονη "urban" κουλτούρα, τότε μπορείτε να βάλετε στην ταξιδιωτική σας ατζέντα το αντίπαλο δέος του Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ!

1. Μια βόλτα στην εντυπωσιακή Markthal



Η μοναδική σκεπαστή αγορά-στολίδι του Ρότερνταμ, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις για το μέγεθος και την πρωτότυπη αρχιτεκτονική της, είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα αρχιτεκτονικά projects. Η Markthal λειτουργεί μόλις από το 2014 και έχει γίνει ήδη σημείο αναφοράς για τη φουτουριστική αρχιτεκτονική.


Πρόκειται για ένα κτίσμα τεραστίων διαστάσεων σε σχήμα πετάλου. Τους τοίχους στο εσωτερικό του κτιρίου κοσμεί η πολύχρωμη ψηφιακή τοιχογραφία του Ολλανδού καλλιτέχνη Arno Coenen σε συνεργασία με ειδικούς στα ψηφιακά εφέ- πολλοί την αποκαλούν και «Καπέλα Σιξτίνα του Ρότερνταμ»! Εκεί θα βρείτε τεράστια ποικιλία εγχώριων προϊόντων όπως σοκολάτες και τυριά. Λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 π.μ. (12.00 μ.μ. την Κυριακή) έως 8.00 μ.μ., Παρακευή έως 9.00 μ.μ. και Κυριακή έως 6.00 μ.μ.

Κτίριο αντικατοπτρίζεται στην Markthal

2. Εξερευνήστε την πιο «hip» γειτονιά του Ρότερνταμ


Μια καλοκαιρινή μέρα στο Ρότερνταμ

Η περιοχή "Kop van Zuid" κάποτε δεν ήταν τίποτα περισσότερο παρά εγκαταλελειμμένες αποβάθρες του τεράστιου λιμανιού του Ρότερνταμ. Τη δεκαετία του 90’ όμως άρχισε να μεταμορφώνεται σε μία κοσμοπολίτικη περιοχή με έντονη νυχτερινή ζωή, γεμάτη θέατρα, café, εστιατόρια και μπαράκια, τα περισσότερα από τα οποία στεγάζονται σε ιστορικά κτίρια.

Ρετρό ποδήλατο σε δρόμο του Ρότερνταμ


Ένα από τα πολλά ανθοπωλεία στο Ρότερνταμ

Το Ρότερνταμ στην ουσία αποτελεί ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό πάρκο!
Μερικά από τα highlights είναι το Hotel New York που στεγάζεται στο ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο και πρώην έδρα της Holland American Line, ο ουρανοξύστης World Port Center (χαρακτηριστικό δείγμα του μοντερνισμού) σχεδιασμένος από τον αναγνωρισμένο και πολυβραβευμένο βρετανό αρχιτέκτονα Norman Foster, καθώς και ο εντυπωσιακός ουρανοξύστης Montevideo, το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο με διαμερίσματα στην Ολλανδία.
Η πρότασή μας επίσης περιλαμβάνει δείπνο με θαλασσινά στο μπαλκόνι του HMB και ποτό με απίθανη θέα στο απροσποίητα ultra-cool Nhow – ανοιχτό καθημερινά έως 1.00 π.μ. (2.00 π.μ. τα σαββατοκύριακα).
![Ο εντυπωσιακός ουρανοξύστης Montevideo] (http://content.skyscnr.com/23ebef8e4b4253bc8637cf372d67ec93/montevideo-skyscraper-rotterdam.jpg "Ο εντυπωσιακός ουρανοξύστης Montevideo στο Ρότερνταμ")

3. Γαστριμαργική απόλαυση στο Fenix Food Factory

Μην αγνοήσετε αυτό το gourmet hotspot της πόλης ώστε να βάλετε στη βαλίτσα της επιστροφής και μια «αυθεντική» ολλανδική γαστρονομική εμπειρία! Το «Εργοστάσιο Φαγητού Fenix», βρίσκεται στην περιοχή Katendrecht σε μια ανακαινισμένη αποθήκη και αποτελεί το αγαπημένο στέκι των hipsters της πόλης και των επονομαζόμενων "Yuccies".


Εκεί θα βρείτε μπύρες, κρέατα, τυριά, ένα delicatessen, ποικιλίες καφέ και το πρώτο ολλανδικό cider shop. Ανοιχτά μόνο Τετάρτη-Κυριακή, με τα μαγαζιά να ανοίγουν 10.00 π.μ. (12.00 μ.μ. Κυριακές) και να κλείνουν 7.00 μ.μ. (6.00 μ.μ. τα σαββατοκύριακα).

4. Αγοράστε εναλλακτικά souvenirs στη Meent


Ξύλινα ολλανδικά παπούτσια

H Meent είναι η κατάλληλη εμπορική περιοχή για να αγοράσετε τα αναμνηστικά σας. Ξεχάστε τα αδιάφορα εμπορικά κέντρα με τα mainstream καταστήματα, εδώ θα βρείτε την πιο ζωντανή, απροσποίητα cool και μοντέρνα πιάτσα του Ρότερνταμ!. Στο Zola θα βρείτε ό,τι πιο hip και μοδάτο, στο Oqium τα πιο καινούργια και σπάνια παπούτσια. Οι άνδρες θα ενθουσιαστούν με το Van Gils Store.


Tip: Περπατώντας στη Meent, στρίψτε στο στενό Delftsevaart, εκεί θα βρείτε τη σοκολατερί De Bonte Koe, γνωστή για τις πεντανόστιμες γλυκιές δημιουργίες της. Για ένα σουβενίρ που μεταφέρεται εύκολα μέσα στη βαλίτσα της επιστροφής, προτιμήστε τα απίθανα σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς και τουλίπας!


5. Εν πλω στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης!


Πλοίο στο λιμάνι του Ρότερνταμ

Το Ρότερνταμ έχει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου – το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Κάντε το Spido Harbour Tour. Η αίσθηση του να περνάς ανάμεσα στα τεράστια πλοία, containers, στις αποβάθρες και κάτω από τη γέφυρα Erasmus είναι μοναδική.

Containers στο λιμάνι του Ρότερνταμ

Στον ορίζοντά σας θα έχετε συνεχώς το φοβερό skyline με τα μοντέρνα πολυώροφα κτίρια και τους ουρανοξύστες του Ρότερνταμ – βγάλτε φωτογραφία με όλο το skyline της πόλης για background! Το tour διαρκεί 75 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει €11.75 για τους ενήλικες και €7.25 για τα παιδιά.

Λεπτομέρεια από το λιμάνι του Ρότερνταμ

6. Δείτε την πόλη χωρίς καθόλου περπάτημα!


Δρόμος στο Ρότερνταμ

Γλιτώστε το περπάτημα και το καινούργιο ζευγάρι παπούτσια! Ανεβείτε σε ένα από τα City Sightseeing λεωφορεία του Ρότερνταμ και κάντε τον γύρο της πόλης (καλή λύση εάν δεν έχετε πολλές μέρες στη διάθεσή σας για το ταξίδι σας). Η ξενάγηση ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο και συνεχίζει με το Πάρκο των Μουσείων (Museumpark) όπου βρίσκονται τα γνωστά μουσεία τέχνης Boijmas van Beuningen και Kunsthal Rotterdam καθώς και πολλά άλλα.

H μοντέρνα γέφυρα Erasmus στο Ρότερνταμ


Στη συνέχεια θα δείτε τη μοντέρνα γέφυρα Erasmus, τον πύργο Euromast, την περιοχή Kop van Zuid – τερματικός σταθμός κρουαζιερόπλοιων – και τέλος το Rathaus. Μπορείτε να ανεβείτε και να κατεβείτε σε οποιαδήποτε από τις στάσεις. Το κόστος του εισιτηρίου είναι για τους ενήλικες €17.50 και για τα παιδιά ηλικίας 4 -11 ετών €12.50. Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας online. Η πρώτη ξενάγηση της ημέρας ξεκινά 10.00 π.μ. και η τελευταία 5.00 μ.μ.

Κανάλι στο Ρότερνταμ

7. Ανεβείτε στον Euromast


Στην κορυφή του πύργου Euromast

Ανεβείτε στην κορυφή του πύργου Euromast, το σχήμα του οποίου θυμίζει κατάρτι πλοίου. Κατασκευασμένος ανάμεσα στο 1958 και στο 1960, παραμένει μέχρι σήμερα το ψηλότερο κτίριο του Ρότερνταμ και αποτελεί τρόπον τινά μια μαρτυρία για τον πολυπολιτισμικό, κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης όπως υποδηλώνει και το όνομά του ("euro" επειδή βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και "mast" επειδή η λέξη απαντά σε πολλές γλώσσες).

Euromast

Ανεβείτε 96 μέτρα πάνω από το έδαφος και θαυμάστε την απίθανη θέα. Με καθαρό ορίζοντα μπορεί να δείτε τη Χάγη και το Antwerp. Οι πιο τολμηροί αφήστε τον ανελκυστήρα για τους άλλους και στην κάθοδο προτιμήστε το ραπελ-καταρρίχηση (κόστος €52.50)! Η είσοδος κοστίζει €9.50 για τους ενήλικες και €6.10 για παιδιά ηλικίας 4-11 ετών.

8. Βόλτα και ποτό στο κατάστρωμα του SS Rotterdam



Πρόκειται για το μεγαλύτερο επιβατηγό πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ολλανδία και προτού μετατραπεί σε κρουαζιερόπλοιο, εκτελούσε το δρομολόγιο Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη. Η «Μεγάλη Κυρία» του Ρότερνταμ αποσύρθηκε το 2000 και σήμερα μπορείτε να την επισκεφτείτε.


Περπατήστε στο κατάστρωμα προτού πάτε στο εστιατόριο Lido που βρίσκεται μέσα στο πλοίο και έχει θέα έξω στον ποταμό Maas. Υπάρχουν καθημερινά δίωρα tours με οδηγό. Οι λάτρεις των πλοίων μπορείτε να μείνετε στο ξενοδοχείο που βρίσκεται μέσα στο πλοίο, τα δωμάτια του οποίου είναι διακοσμημένα σε στιλ της δεκαετίας του ’50(τιμές από €39.50 το βράδυ ανά άτομο).

9. Επίσκεψη στον ιστορικό ναό Laurenskerk


Η μεγάλη εκκλησία του Αγίου Λαυρεντίου-St Laurenskerk)

Μπορεί σήμερα το Ρότερνταμ να είναι κέντρο αρχιτεκτονικής πρωτοπορίας, δεν στερείται όμως ιστορίας. Η μεγάλη εκκλησία του Αγίου Λαυρεντίου (St Laurenskerk) αποτελεί ίσως τη μοναδική υπενθύμιση του ιστορικού παρελθόντος της πόλης ανάμεσα στα πολλά πολυώροφα και μοντέρνα κτίρια. Ούσα χτισμένη στα 1449-1525 σε υστερογοτθικό ρυθμό αποτελεί το μοναδικό μεσαιωνικό στολίδι της πόλης. Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου βομβαρδίστηκε και ανοικοδομήθηκε στις δεκαετίες του ’50 και ’60.

Η μεγάλη εκκλησία του Αγίου Λαυρεντίου-St Laurenskerk

Στα highlights μπαίνουν: οι τάφοι των θαλασσοπόρων Kortenaar, Van Brakel και Witte de With, το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο της χώρας (ένα από τα 4 που θα βρείτε εδώ) και οι πόρτες από μπρούτζο φιλοτεχνημένες από τον Ιταλό καλλιτέχνη Giacomo Manzù το 1968. Η είσοδος κοστίζει €1.50 και είναι ελεύθερη για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Η εκκλησία παραμένει κλειστή Κυριακές και Δευτέρες.

10. Τέχνη, τέχνη και περισσότερη τέχνη στο Museumpark!



Ένα πάρκο για την τέχνη!
Στο κέντρο του Ρότερνταμ θα βρείτε το πάρκο που φιλοξενεί μια σειρά από μουσεία, το πιο γνωστό μουσείο της πόλης είναι το Boijmas van Beuningen (είσοδος €17.50, κλειστό τις Κυριακές) που διαθέτει μία τεράστια συλλογή 140.000 αριστουργημάτων –από Bosch και Rembrandt μέχρι Van Gogh, Kandinsky και Dalí. Από τα αγαπημένα μας είναι το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Kunsthal Rotterdam, γνωστό για τον πιο «progressive» χαρακτήρα του, το οποίο φιλοξενεί κάθε χρόνο περισσότερες από 25 εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, μόδας, φωτογραφίας και design.


Στο Chabot Museum θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε έργα του Ολλανδού εξπρεσιονιστή Henk Chabot. Η άσπρη villa στην οποία στεγάζεται το μουσείο ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της. Έχετε χρόνο και για άλλα; Τότε ακολουθούν το Ινστιτούτο Ολλανδικής Αρχιτεκτονικής (Netherlands Architecture Institute), το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Rotterdam Natural History Museum) και το Μουσείο Φωτογραφίας Fotomuseum.


gr.skyscanner.com



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια