Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Ταξίδι στη Βερόνα: Ένα Σαββατοκύριακο αρκεί για να την ερωτευτείτε!

      Στα μισά περίπου της διαδρομής μεταξύ Βενετίας και Μιλάνου, μια ανάσα από τη Λίμνη Γκάρντα, η διαχρονικά γοητευτική Βερόνα γίνετα...

      Στα μισά περίπου της διαδρομής μεταξύ Βενετίας και Μιλάνου, μια ανάσα από τη Λίμνη Γκάρντα, η διαχρονικά γοητευτική Βερόνα γίνεται η αφορμή για να βρεθείτε ή – πιο πιθανό- να επιστρέψετε στον Ιταλικο Βορρά.



Η Skyscanner διάλεξε τις 10 must στάσεις εντός και εκτός πόλης, για να γίνει το ταξίδι σας ακόμα πιο συναρπαστικό.


Χαρακτηρισμένη ως μνημείο της Unesco, η Βερόνα είναι μια πόλη πλούσια σε ιστορία και αξιοθέατα, που συνδυάζει την κομψότητα μιας βέρας Ιταλίδας με την κουλτούρα της σαιξπηρικής ηρωΐδας.

Όμως εάν νομίζετε ότι η Βερόνα απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους θέλουν να ζήσουν το ρομάντζο στα στενά του ιστορικού κέντρου και στις όχθες του ποταμού Αδίγη, είναι καιρός να αναθεωρήσετε. Οι σύντομες απευθείας πτήσεις από Αθήνα και η γεωγραφική της θέση που ευνοεί τις κοντινές εκδρομές, έχουν αναδείξει τη Βερόνα σε δημοφιλή προορισμό για κάθε στιλ ταξιδιώτη.

1. Ξεκίνημα από την Piazza Brà



Η πιο μεγάλη και αναγνωρίσιμη πλατεία της πόλης με τη χαρακτηριστική πύλη Portoni della Brà, σας φέρνει τετ-α-τετ με τη πολυφωτογραφημένη Αρένα και το επιβλητικό Palazzo Barbieri με τους πανύψηλους ρωμαϊκούς κίονες, έδρα του σημερινού Δημαρχείου. Στο κέντρο της πλατείας ξεχωρίζουν το Σιντριβάνι των Άλπεων και το μπρούτζινο άγαλμα του πρώτου βασιλιά της Ιταλίας, Victor Emmanuel II.

Τη μέρα, η Piazza Brà είναι σημείο-ορμητήριο για να μπείτε στα… βαθιά, αφού πρώτα πιείτε έναν εσπρέσο στα διπλανά καφέ ή στα παγκάκια της πλατείας υπό φυσική σκιά. Μην παραλείψετε να τη διασχίσετε όμως και το βράδυ. Η θέα της φωταγωγημένης Αρένας είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρική.

2. Γνωριμία με το παρόν & το παρελθόν της Αρένας



Το 1946 η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Κάλλας καθήλωσε τα πλήθη ως Τζοκόντα από τη σκηνή της Αρένας της Βερόνας, ενός εντυπωσιακού αμφιθεάτρου που χρονολογείται από τον 1ο αιώνα μ.Χ! Η Αρένα συντηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, παραμένοντας ανοιχτή όλο τον χρόνο για επισκέψεις και φιλοξενώντας χιλιάδες θεατές ημερησίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού φεστιβάλ όπερας Arena di Verona Festival, ενός από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ όπερας στον κόσμο.
Εκτός όμως από τις καθιερωμένες μεγάλες όπερες του καλοκαιριού, στη σκηνή της Αρένας έχουν ανέβει και διάσημα μουσικά ονόματα, από τoυς Pink Floyd και τον Elton John έως και τους Muse.

Info
Anfiteatro Arena: Piazza Bra, 1.
Ωράριο: 8.30 π.μ.-7.30 μ.μ. (Τρ.-Κυρ.), 1.30-7.30 μ.μ. (Δευτ.).
Είσοδος: 10€, 7,5€, 1€. Ελεύθερη με την Verona Card.

3. Πανόραμα αρχιτεκτονικής στην Piazza delle Erbe



Μικρότερη από την Piazza Brà αλλά ίσως περισσότερο γοητευτική, η Piazza delle Erbe περιτριγυρίζεται από πανέμορφα κτίρια-μνημεία του ιστορικού κέντρου. Ιδιαίτερο χρώμα και χαρακτήρα στην πλατεία δίνουν οι τοιχογραφίες του Case Mazzanti και οι μπαρόκ τεχνοτροπίες του Palazzo Maffei με τα αγάλματα στην κορυφή. Ο μεσαιωνικός πύργος Torre dei Lamberti, που κάποτε στέγαζε το δημαρχείο της πόλης, είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Βερόνας και ανοιχτός για να τον επισκεφθείτε.


Υψώνοντας το βλέμμα σας πάνω στη στήλη της πλατείας θα δείτε τον Λέοντα του Αγίου Μάρκου, το φτερωτό γλυπτό λιοντάρι-έμβλημα της δημοκρατίας της Βενετίας. Στην καρδιά της Piazza delle Erbe, το σιντριβάνι της Madonna Verona χρονολογείται στο 1368 και συμβολίζει την ίδια την πόλη της Βερόνας.

Η Piazza delle Erbe παραμένει δραστήρια όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ το βράδυ τα τραπεζάκια της γεμίζουν από ντόπιους και επισκέπτες που απολαμβάνουν antipasti ή πίτσα μαζί με το aperitivo τους. Επίσης, εδώ θα δείτε να στήνεται ένα από τα πιο γνωστά υπαίθρια παζάρια στην Ιταλία, που όμως σήμερα αποτελείται κυρίως από πάγκους με τουριστικά σουβενίρ.

Info
Torre dei Lamberti: Via della Costa, 1.
Ωράριο: καθημερινά ανοιχτό 10 π.μ.-7 μ.μ.
Είσοδος: 6€, 4,5€, 1€. Ενιαίο εισιτήριο για το Torre dei Lamberti & το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Achille Forti 8€, 5€, 1€. Ελεύθερη με την Verona Card.

4. Επίσκεψη στο Σπίτι της Ιουλιέτας



Η Βερόνα ζει το θρυλικό love story στα άκρα. Κάτω από το πιο φημισμένο μπαλκόνι του παγκόσμιου θεάτρου συγκεντρώνεται καθημερινά πλήθος τουριστών, που θέλουν να φωτογραφηθούν, να γράψουν μηνύματα αγάπης στους τοίχους της αυλής ή να αγγίξουν το δεξί στήθος του αγάλματος της Ιουλιέτας που θεωρείται τυχερό.


Γλιτώστε το εισιτήριο εισόδου (το Σπίτι της Ιουλιέτας δεν περιλαμβάνει κάτι που να αξίζει την προσοχή και τον χρόνο σας) και μην ξοδέψετε σε αμφίβολης αισθητικής τουριστικά σουβενίρ. Σχεδόν απέναντι από το Σπίτι της Ιουλιέτας και δεξιά προς την πλευρά της Εβραϊκής Συναγωγής, ξεκινά η εμπορική οδός Via Giuseppe Mazzini, ο κατάλληλος δρόμος για αγορές ή window shopping.

Info
Casa di Giulietta: via Cappello, 23.
Ωράριο: 8.30 π.μ.-7.30 μ.μ. (Τρ.-Κυρ.), 1.30-7.30 μ.μ. (Δευτ.).
Είσοδος: 6€, 4,5€, 1€. Ενιαίο εισιτήριο για τον Τάφο & το Σπίτι της Ιουλιέτας 7€, 5€. Ελεύθερη με την Verona Card.

5. Μαθήματα ιστορίας στους Τάφους των Σκαλιτζέρι



Οι Τάφοι των Σκαλιτζέρι ή Arche Scaligere στα ιταλικά, ονομάζεται το σύνολο των ταφικών μνημείων της ομώνυμης δυναστείας που κυβέρνησε την πόλη από τον 13ο έως τον 14ο αιώνα. Βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο, στον περίβολο της εκκλησίας Santa Maria Antica και θεωρούνται από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βερόνα.

Εάν καταφέρετε να πλησιάσετε κοντά, θα παρατηρήσετε πως σε αυτά τα γοτθικά μνημεία οι λεπτομέρειες είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

Info
Arche Scaligere: Via Santa Maria in Chiavica, 1a.

6. Απογευματινός περίπατος στη Γέφυρα Σκαλιτζέρι



Ponte Scaligero, Ponte di Castel Vecchio ή όπως αλλιώς και να την πείτε, η Γέφυρα Σκαλιτζέρι είναι η πιο αναγνωρίσιμη γέφυρα από τις πολλές που ενώνουν το ιστορικό κέντρο της Βερόνα με την απέναντι όχθη του Αδίγη. Η Γέφυρα Σκαλιτζέρι ξεχωρίζει για το κόκκινο χρώμα της, που οφείλεται στα τούβλα από τα οποία είναι φτιαγμένη. Το μεσαιωνικό Καστελβέκιο που υψώνεται στην αρχή της, στεγάζει σήμερα το ομώνυμο Museo di Castelvecchio.

Ανεβείτε με προσοχή τα σκαλάκια που θα δείτε στους τούβλινους πυλώνες της και πάρτε από τις πολεμίστρες της τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με θέα το ποτάμι. Εάν μάλιστα βρεθείτε εδώ αργά το απόγευμα, θα παρατηρήσετε πως η αντανάκλαση του φωτός πάνω στο κόκκινο των τούβλων χαρίζει το πιο ενδιαφέρον, φυσικό χρωματικό εφέ.

Info
Μουσείο Καστελβέκιο: corso Castelvecchio, 2.
Ωράριο: 8.30 π.μ.-7.30 μ.μ. (Τρ.-Κυρ.), 1.30-7.30 μ.μ. (Δευτ.).
Είσοδος: 6€, 4,5€, 1€. Ενιαίο εισιτήριο για τα μουσεία Castelvecchio &  Maffeiano 7€, 5€. Ελεύθερη με τη Verona Card.

7. Φωτογραφίζοντας την πόλη από το Piazzale Castel San Pietro



Εδώ θα έρθετε με διάθεση για περπάτημα και εξερεύνηση και φυσικά φορτισμένη μπαταρία στη φωτογραφική μηχανή σας. Αφού διασχίσετε τη γραφική πέτρινη Ponte Pietra, αναζητήστε τα σκαλιά που οδηγούν ανηφορικά. Ανεβαίνοντάς τα, στο δεξί σας χέρι θα δείτε να ξεπροβάλλει μέσα από τα κυπαρίσσια το Teatro Romano, τα ερείπια του Αρχαίου Θεάτρου της πόλης που κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί τζαζ συναυλίες, σαιξπηρικά θεατρικά και άλλα δρώμενα στο πλαίσιο του Estate Teatrale Verona.


Συνεχίστε και φτάστε έως την κορυφή στο Piazzale Castel San Pietro, για να ατενίσετε και να απαθανατίσετε το πιο μαγευτικό πανόραμα της Βερόνας. Για να μην πτοηθείτε από το περπάτημα, σημειώστε πως στην άλλη άκρη της Ponte Pietra υπάρχει το Funicolare, δηλαδή το τελεφερίκ που σας ανεβάζει στην κορυφή χωρίς κανέναν κόπο, έναντι ενός συμβολικού αντιτίμου (1€ η μονή διαδρομή, 2€ με επιστροφή).

Info
Teatro Romano: Rigaste Redentore, 2.

8. Στον Κήπο Τζιούστι «ανθίζει» η ιταλική Αναγέννηση



Το Palazzo Giusti με τους πανέμορφους κήπους του 1580, είναι ο τελικός σταθμός της περιήγησής σας στην απέναντι όχθη του Αδίγη. Ο Κήπος Τζιούστι (Giardino Giusti) με τις γεωμετρικά στοιχισμένες πρασιές, τις λίμνες και τα γλυπτά, αποτελεί ίσως το πιο χαρακτηριστικό δείγμα της ιταλικής κηποτεχνίας από την εποχή της Αναγέννησης.

Info
Giardini Giusti: Via Giardino Giusti, 2.
Ωράριο: Ανοιχτό καθημερινά, 9 π.μ.-8 μ.μ. το καλοκαίρι (Απρ.-Σεπτ.) & 9 π.μ.-7 μ.μ. το χειμώνα (Οκτ.-Μάρ.).

Είσοδος: 7€, 5€. Μειωμένο με τη Verona Card.

9. Εξερεύνηση στις όχθες της Λίμνης Γκάρντα



Για να δείτε όλη τη Βερόνα με χαλαρούς ρυθμούς δεν θα χρειαστείτε περισσότερο από ένα Σαββατοκύριακο. Εάν ωστόσο αποφασίσετε να διαθέσετε μία ή δύο μέρες ακόμα για ημερήσιες εκδρομές, σίγουρα θα αποζημιωθείτε.

Μια τέλεια πρόταση για όσους αγαπούν το υγρό στοιχείο είναι φυσικά η Λίμνη Γκάρντα. Εάν ξεκινήσετε νωρίς και συντονιστείτε σωστά, μπορείτε να δείτε δύο, τρεις ή ακόμα και τέσσερις παραλίμνιες περιοχές μέσα σε μια μέρα. Επομένως, καλό είναι να έχετε πάει… διαβασμένοι.


Ενδεικτικά, με μια 20λεπτη διαδρομή με τρένο από την Porta Nuova φτάνετε στο πιο κοντινό λιμανάκι της Peschiera del Garda. Με αρχή την Peschiera κατευθυνθείτε προς τον γραφικό οικισμό Γκάρντα, περάστε απέναντι στο ιστορικό Σαλό πριν επιστρέψετε ανατολικά στο Λατσίζε με την χαριτωμένη ψηφιδωτή προβλήτα για να καταλήξετε και πάλι στη βάση σας. Η μέρα σας θα γεμίσει με ενδιάμεσες κρουαζιέρες και μαγευτικές εικόνες που θα θυμάστε για καιρό.
Σημειώστε πως σχεδόν όλες οι διαδρομές τέτοιας έκτασης (χωρίς να υπολογίζουμε τους μακρινούς βορινούς οικισμούς), κοστίζουν περίπου 10 ευρώ η κάθε μία.

10. Γυρίστε την περιοχή με τρένο



Η Βερόνα βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία, σε πολύ κοντινή απόσταση από άλλες ιταλικές πόλεις που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τη χάρη της. Εκμεταλλευτείτε το -κατά γενική ομολογία- πολύ καλά οργανωμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ιταλίας και οργανώστε μια ημερήσια εξόρμηση που θα ικανοποιήσει και τον πιο… ανήσυχο ταξιδιώτη.

Περίπου μια μόλις ώρα μακριά από τον Κεντρικό Σταθμό της Βερόνας, η Μάντοβα, η Πάντοβα, η Βιτσέντζα και η Μπρέσκια είναι τέσσερις μόνο από τις πολλές επιλογές που έχετε για να φορτώσετε με ακόμα περισσότερες λήψεις τη μνήμη της φωτογραφικής σας. Λίγο πιο μακριά προς τα Βόρεια, οι πόλεις Ροβερέτο και Τρέντο θα σας θυμίσουν πόσο κοντά βρίσκεστε στους μαγευτικούς Δολομίτες. Ακόμα να κλείσετε το εισιτήριό σας;



Tips

  • Για εκπτώσεις ή ελεύθερη πρόσβαση στα Μ.Μ.Μ., σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, προμηθευτείτε τη Verona Card.
  • Από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο η είσοδος την 1η Κυριακή κάθε μήνα σε πολλά από τα αξιοθέατα κοστίζει μόλις 1€.
  • Τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος της Βερόνας είναι συγκεντρωμένα στο ιστορικό κέντρο. Κλείστε κεντρικό ξενοδοχείο για τη διαμονή σας και γυρίστε όλη την πόλη με τα πόδια.
  • Η πόλη ιδιαίτερα φιλική και ασφαλής όχι μόνο για ζευγάρια και παρέες, αλλά και για μεμονωμένους ταξιδιώτες. Ωστόσο, καλό είναι να είστε προσεκτικοί και να μην αφήνετε τα πράγματά σας χωρίς επίβλεψη.
  • Διαλέξτε το δρομολόγιο που προτιμάτε για την εκδρομή σας με τρένο.



gr.skyscanner.com


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια