Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

10 ταινίες για να δείτε μαζί

Εκατοντάδες ταινίες με φόντο την αγάπη, τον έρωτα, την εκπλήρωση, την ολοκλήρωση, το πάθος, την καταστροφή, την αναγέννηση σκάνε στο μυαλ...

Εκατοντάδες ταινίες με φόντο την αγάπη, τον έρωτα, την εκπλήρωση, την ολοκλήρωση, το πάθος, την καταστροφή, την αναγέννηση σκάνε στο μυαλό.
Είναι η στιγμή που θες να δεις με τον άνθρωπό σου να διαδραματίζεται η σχέση σας στην οθόνη. Είναι η στιγμή που θέλετε να δείτε το πιθανό παρόν σας, το αστείο παρελθόν σας, το απίθανο μέλλον σας, παιγμένο από αστέρια του παγκόσμιου κινηματογράφου. Να αναζητήσετε ύστερα τον σεναριογράφο γιατί ίσως να παρακολούθησε τη ζωή σας. Να θέλετε να σφίξετε το χέρι του σκηνοθέτη για το αριστούργημά του.

Ε , λοιπόν, ήρθε η ώρα! Συγκεντρωμένες, παρακάτω, οι πιο ζεστές, emotional, αστείες και πολυβραβευμένες, πολλές φορές, ταινίες με τη σειρά να ‘ναι τυχαία, όχι όμως και την επιλογή.



1. Dear John (2010)

Είναι η γνωστή σε όλους αγάπη από απόσταση. Κι όχι όποια κι όποια! Αυτή που έρχεται όταν ο χρόνος κάνει αισθητή την αυστηρότητά του. Πόσο μάλλον όταν η σχέση περνά από σαράντα κύματα και γνωρίζει καλά τι εστί χακί. Αν πάλι δεν είστε απ’ αυτά τα ζευγάρια, τότε αφήστε τον Τσάνινγκ Τέιτουμ και την Αμάντα Σάιφρεντ να σας ταξιδέψουν σε μια καλοκαιρινή ιστορία που υπέγραψε ο Λάσε Χάλστρομ.

2. One Day (2011)

Ιδανική ταινία για να πειστούν κι οι δύο πλευρές ότι φιλία μεταξύ των δύο φύλων υπάρχει, αλλά τεστάρεται -στο κρεβάτι. Η Λόνε Σέρφιγκ σκηνοθετεί τον Τζίμ Στέρτζες και την Αν Χάθαγουεϊ σε μια ιστορία αγάπης που κρατάει χρόνια. Είκοσι για την ακρίβεια! Μας γλεντάει το σύμπαν, τελικά;

3. Gone with the Wind (1939)

Μη βιαστείτε να κρίνετε τη χρονολογία! Πρόκειται για μια παρακαταθήκη της έβδομης τέχνης. Δέκα στον αριθμό Όσκαρ για το μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Μίτσελ, που περνά στη μεγάλη οθόνη με τις μεγαλύτερες εισπράξεις έχοντας την υπογραφή του Βίκτορ Φλέμινγκ. Στο προσκήνιο η Βίβιαν Λι και Κλαρκ Γκέιμπλ.  Ή αλλιώς, η ατίθαση κι ο γόης. Φόντο τους ο εμφύλιος της Αμερικής.

4. 9 1⁄2 Weeks (1986)

Ελίζαμπεθ και Τζον. Κιμ Μπάσιντζερ και Μίκι Ρουρκ, δηλαδή, σε τερτίπια που ταράσσουν τα δεδομένα της εποχής. Ο δε απαιτητικός Άντριαν Λιν συστήνει τον φετιχισμό χωρίς πινελιές ρομαντισμού. Αν δε σας θύμισε κάτι αυτό, τότε turn off the lights and “you can leave your hat on”!

5. Once (2006)

Δεν ξέρω αν ήταν άποψη του Τζον Κάρνεϊ να μην είναι σταθερή η κάμερα, αλλά ξέρω ότι αυτή η ταινία έφερε στο φως ερωτικά κομμάτια. Ο Γκλεν Χάνσαρντ και η Ναρκέτα Ιργκλάβα υποδύονται τον μουσικό του δρόμου και την πλανόδια πωλήτρια, αντίστοιχα, γεμάτοι από όνειρα κι όρεξη για ζωή. Θα γίνει η μουσική τους ο κοινός τους δρόμος;

6. The Notebook (2004)

Πώς μπορεί να λείπει από μια τέτοια λίστα αυτή η ταινία; Θα μπορούσε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ο τρόπος με τον οποίο ο Ντιούκ αγαπά την Άλι. Μια γκάμα από ταλαντούχους ηθοποιούς όπως ο Ράιαν Γκόσλινγκ, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Τζέιμς Γκάρνερ & Τζίνα Ρόουλαντς σε μία απ’ τις πιο συγκινητικές ιστορίες αγάπης σε σκηνοθεσία Νικ Κασσαβέτη. «Πες μου τι θες κι εγώ θα είμαι».

7. Titanic (1997)

Κέιτ Γουίνσλετ και Λεονάρντο Ντι Κάπριο σ’ ένα φλογερό έρωτα στο παρθενικό ταξίδι του πελώριου αυτού κρουαζιερόπλοιου. Ο Τζακ κι η Ρόουζ ζούνε τη στιγμή χωρίς δεύτερη σκέψη, κι αυτό αποδεικνύεται στο τέλος σοφότατο. Αυτό δεν είναι που μένει, εξάλλου; Ή η απορία στο τι θα γινόταν αν έκανε λίγο πέρα τον ποπό της για τον Τζακ; Δεν ξέρω..

8. Brokeback Mountain (2005)

Αν μιλήσουμε γι’ αυτόν τον έρωτα ανάμεσα στους δύο άνδρες, τότε σίγουρα θα μιλήσουμε για κίνδυνο, μυστικισμό και φλογερό πάθος που καταλήγει σε μια ιστορία αγάπης. Τους εκάστοτε ρόλους υποδύθηκαν οι Χιθ Λέντζερ & Τζέικ Τζίλενχαλ στις οδηγίες του Άνγκ Λι. Τα Όσκαρ που απέσπασε η ταινία είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η αγάπη δεν πρέπει να κοιτά ούτε θρησκείες ούτε φύλα. Η αγάπη καλό είναι να κοιτά τα ύψη, για να τα καταλαμβάνει.

9. P.S. I Love You (2007)

Σ’ αυτόν εδώ τον θάνατο υπάρχει χιούμορ. Λίγο η γνώση, λίγο η οπτική γωνία, κι η απώλεια μπορεί να γίνει δημιουργία κι εξέλιξη. Δεν το λέω εγώ! Ο Τζεράρντ Μπάτλερ το λέει στη Χίλαρι Σουάνκ. Κι αν δεν είναι αυτό αγάπη, τότε τι είναι;

10. Whitney (2015)

Ίσως αυτό που έζησε η σταρ Γουίτνεϊ Χιούστον με τον Μπόμπι Μπράουν που φέρνει στην οθόνη η Άντζελα Μπάσετ. Καριέρα, οικογένεια, δόξα, χρήμα, εθισμοί και παρελθόν είναι αυτά που συνοδεύουν τον δυναμικό τους έρωτα που δε λογαριάζει δημοσιότητα, συγγενείς κι αποστάσεις.

Κουβέρτα, πίτσα, ροφήματα και καλή προβολή!

P.S. Προφυλάξεις να πάρετε!

Συντάκτης: Ιωάννης Σαββίδης

Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

pillowfights

Δεν υπάρχουν σχόλια