Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Aυτό είναι το top 5 των πιο ακριβών πόλεων του πλανήτη!

Οι πιο ακριβές πόλεις στον πλανήτη σε ότι αφορά την αγορά του real estate σύμφωνα με εξειδικευμένη έρευνα είναι οι παρακάτω. Δείτε την α...

Οι πιο ακριβές πόλεις στον πλανήτη σε ότι αφορά την αγορά του real estate σύμφωνα με εξειδικευμένη έρευνα είναι οι παρακάτω. Δείτε την αντίστροφη μέτρηση από την πέμπτη ως την πρώτη »χρυσή» θέση!

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια στο βόρειο μέρος του Μοντερέι.

Έχει πληθυσμό μόλις 55.000 κατοίκους, όμως είναι η έδρα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που αριθμεί περίπου 14.000 φοιτητές. Η πόλη είναι ένα βιομηχανικό κέντρο, τουριστικός προορισμός, αλλά και έδρα πολλών τεχνολογικών εταιρειών.


Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Μελβούρνη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, με πληθυσμό που πλησιάζει τα 5 εκατομμύρια. Η αρχιτεκτονική πολλών κτιρίων της προσελκύει χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά της γης.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Σίδνεϊ, η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, με την περίφημη όπερα να δεσπόζει στο φυσικά βαθύ λιμάνι της. Είναι μία πόλη με μόλις 200 χρόνια ιστορία που το 2.000 διοργάνωσε πολύ επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες για να παραδώσει τη σκυτάλη στην Αθήνα. Το 2016 έμεναν στο Σίδνεϊ πάνω από 150.000 Έλληνες



Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Βανκούβερ του Καναδά, ένα πανέμορφο λιμάνι, με 2,3 εκατομμύρια κατοίκους σε ολόκληρη την περιφέρειά του. Είναι η μεγαλύτερη πόλη στο Δυτικό Καναδά και η Τρίτη στη χώρα. Το 52% των κατοίκων του έχουν άλλη μητρική γλώσσα από τα αγγλικά, ενώ η πόλη αρχικά εποικήθηκε από Ευρωπαίους στα μέσα του 19ου αιώνα στο πλαίσιο της αναζήτησής τους για χρυσό.



Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ της Κίνας, με πληθυσμό 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων. Είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου, πρώην βρετανική αποικία, διοικητικά ανεξάρτητη σε ένα βαθμό από το Πεκίνο. Η Κίνα έχει υποσχεθεί ότι το Χονγκ Κονγκ θα έχει έναν σχετικά υψηλό βαθμό αυτονομίας τουλάχιστον έως το 2047, ωστόσο το θέμα αποτελεί ένα μεγάλο αγκάθι στις σχέσεις των δύο περιοχών.




offmagazine



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Δεν υπάρχουν σχόλια