Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Κατάνια: Μια μπαρόκ πόλη στους πρόποδες της Αίτνας

Εάν οργανώνεις ταξίδι στην Ιταλία , άφησε για λίγο την κοσμοπολίτικη Ρώμη , τη ρομαντική Βενετία και την καλλιτεχνική Φλωρεντία και πε...

Εάν οργανώνεις ταξίδι στην Ιταλία, άφησε για λίγο την κοσμοπολίτικη Ρώμη, τη ρομαντική Βενετία και την καλλιτεχνική Φλωρεντία και πες το ναι στη Σικελία.


Ο λόγος για την Κατάνια, την μπαρόκ πόλη της Σικελίας, που θα σου πάρει το μυαλό.





Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Με καλλιτεχνική «φλέβα», πλούσια ιστορία και φυσικά τοπία, η Κατάνια αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα εναλλακτικό ταξίδι στη Σικελία.


To iTravelling.gr σου παρουσιάζει την πόλη που λατρεύουν όλοι οι θαυμαστές της τέχνης και της αρχιτεκτονικής.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!


Κατάνια: Μια μπαρόκ πόλη στη Σικελία

Η Κατάνια βρίσκεται στους πρόποδες της Αίτνας, ανατολικά της Σικελίας και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού (η μεγαλύτερη είναι το Παλέρμο). Η ιστορία της Κατάνια ξεκινά από πολύ παλιά και συγκεκριμένα από το 729 π.Χ, όπου ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους δεύτερης γενιάς. Πλέον, η Κατάνια φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες και λάτρεις της τέχνης και της νυχτερινής ζωής.


Οι καλύτερες διαδρομές για ταξίδι με αμάξι στην Ιταλία!





Η Κατάνια είναι η χαρά των φιλότεχνων και των θαυμαστών της αρχιτεκτονικής. Μπορεί κανείς να δει εκεί εκατοντάδες μπαρόκ κτίρια, περίτεχνα διακοσμημένα, σαν πίνακες ζωγραφικής. Ακόμα, η σικελική πόλη διαθέτει το προσωνύμιο «μαύρη πόλη», λόγω της ηφαιστειογενούς προέλευσης των δομικών υλικών της, τα οποία προσφέρουν μια σκουρόχρωμη όψη στις επιφάνειες των κτιρίων. Το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλης συγκαταλέγεται στις προστατευόμενες περιοχές της UNESCO, για τη μοναδική αρχιτεκτονική του.


Νότια Ιταλία: Road trip σε μέρη… διαμάντια!





Τι θα δω στην πόλη




Κατά την επίσκεψή σου, μη ξεχάσεις να επισκεφτείς το Κάστρο Ουρσίνο, τον Καθεδρικό Ναό της Κατάνια και τη Σάντα Μαρία ντελ Ελεμοσίνα, που χτίστηκε το 1768.


Castello Ursino, Κάστρο Ουρσίνο
Περπατώντας προς την πλατεία Duomo θα δεις από κοντά το διάσημο γλυπτό ελέφαντα, ενώ θα σου δοθεί η ευκαιρία να ανακαλύψεις τις διάσημες αγορές, που στήνονται στα στενά της πόλης.


Δώσε λίγο χρόνο στο Αμφιθέατρο, το οποίο χρονολογείται από το 2ο αιώνα και θεωρείται ότι χωρούσε περίπου 16.000 θεατές στα καθίσματά του. Μόλις τελειώσεις την περιήγηση σου, απόλαυσε τη νυχτερινή ζωή στη Σικελία.







itravelling





Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια