Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Οι καλύτερες διαδρομές για ταξίδι με αμάξι στην Ιταλία!

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για ν’ αποφασίσεις να γυρίσεις την Ιταλία με το αυτοκίνητο. Πέραν του ότι είναι η γη της πίτσας, ...

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για ν’ αποφασίσεις να γυρίσεις την Ιταλία με το αυτοκίνητο.



Πέραν του ότι είναι η γη της πίτσας, των ζυμαρικών, των γρήγορων αυτοκινήτων και της υψηλής μόδας, η Ιταλία είναι μια χώρα με καταπληκτικά αξιοθέατα, θαυμάσιο πολιτισμό και υπέροχους ανθρώπους.





Ο καλύτερος τρόπος, λοιπόν, για να γνωρίσετε όλα τα παραπάνω είναι ένα road trip στην Ιταλία. Σου προτείνουμε 7 οδικές διαδρομές που θα σου μείνουν αξέχαστες:



Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



1. Ακτή Αμάλφι





Η ακτογραμμή Αμάλφι είναι απ’ τα πιο γραφικά σημεία σε όλη την Ευρώπη. Μάλλον είναι η μικρότερη οδική διαδρομή που προτείνουμε αλλά, πίστεψέ μας, αξίζει τον κόπο. Πέραν του ότι θα μαγευτείς απ’ το τοπίο, θα κάνεις τόσες στάσεις στις γραφικές πόλεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής, που θα τραβήξει περισσότερο απ’ όσο φαντάζεσαι.

Κάνε αφετηρία σου το Σαλέρνο. Ταξίδεψε κατά μήκος της ακτογραμμής, ανάμεσα από πόλεις και χωριά σε παστέλ χρώματα, με στενά δρομάκια τα οποία καταλήγουν σε χρυσές αμμουδιές και την πιο γαλάζια θάλασσα. Θα οδηγήσεις ανάμεσα από ελαιώνες, πορτοκαλεώνες, πλούσιους και μυρωδάτους κήπους για να καταλήξεις στο Sorrento.






2. Βόρεια Σαρδηνία





Αυτό το υπέροχο νησί, στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Ιταλίας, είναι ένα όνειρο για διακοπές. Γεμάτο υπέροχα τοπία, παραλίες, γραφικές πόλεις και χωριά, θα σου χαρίσει μια ειδυλλιακή οδική διαδρομή. Ξεκίνα με τη μεσαιωνική πόλη του Alghero.

Απόλαυσε τις πολυσύχναστες πλατείες της, πριν προσχωρήσεις βόρεια για τη χερσόνησο Stintino. Συνέχισε κατά μήκος της μαγευτικής βόρειας ακτής μέχρι τη Santa Teresa de Gallura και μετά νότια, προς Cala Gonone. Αυτή η διαδρομή μπορεί να κρατήσει 1 εβδομάδα, εκτός αν έχεις περισσότερο χρόνο για να την απολαύσεις με την ησυχία σου.






3. Κοιλάδα του Τίβερη





Πολλοί Ιταλοί κάνουν συχνά αυτή την ευχάριστη κι ενδιαφέρουσα διαδρομή για να επισκεφθούν τους μοναδικούς αμπελώνες και να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά κρασιά της Κοιλάδας του ποταμού Τίβερη. Ξεκινώντας από την Περούτζια, κατευθύνσου ανατολικά και κάνε τη πρώτη σου στάση στην αρχαία πόλη της Ασίζης. Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της (κυρίως εκκλησιαστικά) είναι φοβερή. Στη συνέχεια, θα φτάσεις στο Montefalco, την πόλη του κρασιού. Αφού δοκιμάσεις ή και αγοράσεις όσα κρασιά αντέχεις, μπορείς να γυρίσεις πίσω στην Περούτζια ή να κατευθυνθείς στη Ρώμη.




Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!



4. Το Εθνικό Πάρκο του Abruzzo





Αν και δεν είναι ο πιο γνωστός τουριστικός προορισμός, το Abruzzo έχει μερικά από τα πιο όμορφα τοπία σε ολόκληρη τη χώρα. Το οδικό ταξίδι που προτείνω εδώ είναι απλά μια χαλαρή «βόλτα» μεταξύ Abruzzo, Molise και Λάτσιο. Απλά, πιάσε το χάρτη κι επέλεξε το σημείο εκκίνησής κοντά στο Εθνικό Πάρκο του Abruzzo. Θα οδηγήσεις, θαυμάζοντας τα βουνά και τις μικρές, παρθένες πόλεις ώσπου θα στρίψεις προς το Vasto και την υπέροχη ακτή Trabocchi.




Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!



5. Χερσόνησος Salento, Puglia





Η Puglia είναι το «τακούνι» της Ιταλίας. Ίσως από τις περισσότερο αγροτικές περιοχές της χώρας με οδικό δίκτυο που δεν είναι καλά διατηρημένο… Είναι κι αυτό μέρος της διασκέδασης. Η διαδρομή από το Otranto έως τη Santa Maria di Leuca, όμως, είναι απ’ τις ομορφότερες. Οδηγώντας σε φτωχούς, επαρχιακούς δρόμους, θ’ απολαύσεις τα παραδοσιακά χωριουδάκια. Κάνε έναν περίπατο στον παραλιακό δρόμο του Οτράντο και συνέχισε κατά μήκος της ακτής.

Ο δρόμος διασχίζει πανέμορφους κολπίσκους με ασβεστολιθικά βράχια, γαλαζοπράσινα νερά και απομεινάρια οχυρών, χτισμένα από τους Ρωμαίους. Φτάνοντας στην Santa Maria di Leuca, θα απολαύσετε την αραβική αρχιτεκτονική της, τις πανέμορφες παραλίες και την χαρούμενη ατμόσφαιρα.







6. Σικελία





Μια απ’ τις ομορφότερες οδικές διαδρομές είναι απλά ο περίπλους της Σικελίας. Πραγματικά, θα μαγευτείς. Θα επισκεφθείς τις φημισμένες πόλεις του Παλέρμο, της Μεσίνα και των Συρακουσών. Θα δεις μαγευτικά τοπία, γεμάτα αμπελώνες, ελαιώνες και καλλιέργειες εσπεριδοειδών. Θα δεις, επίσης, και την απίστευτη Αίτνα

Θα σταματήσεις σε μικρά χωριά, όπου οι ντόπιοι θα σε κεράσουν ένα ποτήρι παγωμένο κρασί ή limoncello. Θα περάσεις από αρχαία θέατρα και ναούς ρωμαϊκής κι ελληνικής καταγωγής. Τέλος, θα ευχαριστηθείς μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.



Ακολουθήστε μας και στο instagram


7. Τοσκάνη





Σε 7 ημέρες μπορείτε να κάνετε μια υπέροχη διαδρομή μέσω της Τοσκάνης που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις μεγάλες πόλεις όπως Φλωρεντία, Σιένα, Λούκα, Σαν Τζιμινιάνο, Πίζα, Λιβόρνο και Αρέτσο. Αυτό είναι «road trip» για να δείτε μεσαιωνικά κτίρια, Αναγεννησιακή τέχνη και αρχιτεκτονική και μια μοναδική ύπαιθρο.

Επίσης θα περάσετε απ’ όλα σχεδόν τα διάσημα αξιοθέατα της Ιταλίας όπως τον Πύργο της Πίζας, το Duomo της Φλωρεντίας, την Piazza del Campo στη Σιένα και τους ψηλούς πύργους του San Gimignano. Αυτό το ταξίδι θα καταλήξει στις εκπληκτικές παραλίες της Τοσκάνης. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις όσο περισσότερες γεύσεις μπορείς, καθώς η Τοσκάνη φημίζεται για το φαγητό και το ποτό της.


travelstyle.gr


 Οι συναλλαγές σε ξένο νόμισμα μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν εύκολα και χωρίς επιπλέον χρεώσεις. 







Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!





Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια