Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Περάστε μία αξέχαστη ημέρα στην Βουδαπέστη!

Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Δούναβη, που την διασχίζει, η Βουδαπέστη αποτελεί μία από τις πιο γραφικές πόλεις της κεντρικής Ευρώπη...

Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Δούναβη, που την διασχίζει, η Βουδαπέστη αποτελεί μία από τις πιο γραφικές πόλεις της κεντρικής Ευρώπης.


Αποκαλείται το «Παρίσι της Ανατολής» και αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό του παλαιού με το καινούριο.


Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 




Μία μόνο ημέρα αρκεί για να απολαύσει κανείς την ατμόσφαιρα, τον «αέρα» της ουγγρικής πρωτεύουσας. Αρκεί για να βυθιστεί στην ομορφιά του Δούναβη, στα μοναδικά κτίρια και στα ιαματικά λουτρά της, καθώς και για να διασκεδάσει με την ψυχή του στα περίφημα ruin pubs.

Οι λάτρεις της κουλτούρας θα χαθούν εξερευνώντας τα μουσεία, τις βιβλιοθήκες, τις ακαδημίες, τα παλάτια και τις εκκλησίες που κάνουν τη Βουδαπέστη μοναδική.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Πρωί

Η πρωινή βόλτα μπορείτε να περιλαμβάνει μία επίσκεψη στον φημισμένο Προμαχώνα των Ψαράδων, έναν στυλιζαρισμένο πύργο, ο οποίος συνδυάζει το νεογοτθικό και νεορωμανικό στιλ. Μία βόλτα εκεί μπορεί να σας γεμίσει με ισχυρές δόσεις ρομαντισμού και να προσφέρει πολλές ευκαιρίες για μοναδικές φωτογραφίες.


Συνεχίζοντας προς το Κάστρο της Βούδας, στην περιοχή Varhegy, προσφέρει πανοραμική θέα προς το Δούναβη και την πόλη της Βουδαπέστης. Ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και είναι από τα πιο επισκέψιμα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 13ο αιώνα, όμως έχει δεχθεί πολλές αρχιτεκτονικές επιρροές ανά τους αιώνες. Σήμερα συνδυάζει στοιχεία μεσαιωνικά, μπαρόκ κι αναγεννησιακά στοιχεία. Εξάλλου, αν και συχνά παραβλέπεται η αρχιτεκτονική της, η Βουδαπέστη διαθέτει τα περισσότερα μπαρόκ κτήρια και μέγαρα art nouveau από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.


Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 



Μεσημέρι

Κάνετε μία βόλτα σε μία από τις πολλές αγορές τροφίμων της Βουδαπέστης. εκεί μπορείτε να γευθείτε το παραδοσιακό kolbász, το περίφημο ουγγρικό παστό λουκάνικο που συνήθως σερβίρεται καπνισμένο συνοδεία λάχανου τουρσί. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα παγωτό σε σχήμα λουλουδιού από ένα Gelato Rosa, ακριβώς δίπλα στην Βασιλική του Αγίου Στεφάνου.
Απόγευμα

Περπατήστε προς τη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, ένα νεοκλασικό αριστούργημα, το οποίο, κατά τον 18ο αιώνα, προσφερόταν για θεατρικές παραστάσεις. Για την διακόσμηση της, επιστρατεύθηκαν οι πιο διάσιμοι γλύπτες και ζωγράφοι της Ουγγαρίας και χρησιμοποιήθηκαν 50 διαφορετικά είδη μαρμάρου, με πολλά περίτεχνα γλυπτά, όπως ο προστάτης της εκκλησίας, με το εντυπωσιακό εκκλησιαστικό όργανο. Είναι η μεγαλύτερη καθολική εκκλησία της πόλης και -μαζί με το ουγγρικό Κοινοβούλιο- το πιο ψηλό κτίριο της Βουδαπέστης, φθάνοντας τα 96 μέτρα.


Ταξίδι στη Βουδαπέστη: Αξιοθέατα, συμβουλές, ιδέες για το ταξίδι!




Συνεχίστε την βόλτα σας προς το κτίριο του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας, το οποίο αποτελεί μάλιστα του τρίτο μεγαλύτερο κτίριο Κοινοβουλίου στον κόσμο και εκτείνεται σε μήκος 250 μέτρων στην όχθη του Δούναβη από την πλευρά της Πέστης. Χαρακτηρίζεται από τους 365 πύργους γοτθικού ρυθμού, ενώ για την διακόσμησή του έχουν χρησιμοποιηθεί 40 κιλά χρυσού.







Βράδυ

Τελειώστε την ημέρα σας με μία ώρα χαλάρωσης στα λουτρά Σέτσενι, το θερμικό σπα, που βρίσκεται στο City Park και διαθέτει 15 εσωτερικά λουτρά και τρεις τεράστιες εξωτερικές πισίνες.

Κλείστε την βραδιά με ένα χαλαρωτικό ποτό στα περίφημα romkocsma, τα «μπαρ στα ερείπια» της ουγγρικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για παλαιά, ερειπωμένα και μισοκατεστραμμένα κτίρια, που έχουν όμως μεταμορφωθεί στα πιο ατμοσφαιρικά μπαρ της Βουδαπέστης. Τα περισσότερα βρίσκονται στην εβραϊκή συνοικία, ενώ το διασημότερο από αυτά είναι το Szimpla Kert.


Ακολουθήστε μας και στο instagram





Συνάλλαγμα


Στη Βουδαπέστη, υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείτε να ανταλλάξετε χρήματα. Οι κύριες επιλογές για συναλλαγματικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

1. **Τράπεζες:** Οι τράπεζες είναι οι πιο αξιόπιστες χώροι για συναλλαγματικές υπηρεσίες. Σε όλη τη Βουδαπέστη θα βρείτε καταστήματα τραπεζών που προσφέρουν υπηρεσίες ανταλλαγής νομισμάτων.

2. **Ανεξάρτητα Καταστήματα Ανταλλαγής:** Υπάρχουν πολλά ανεξάρτητα καταστήματα συναλλαγής που προσφέρουν υπηρεσίες ανταλλαγής νομισμάτων. Είναι συνήθως βολικά και μπορείτε να τα βρείτε σε τουριστικές περιοχές.

3. **Αυτόματα Ταμεία (ATM):** Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτόματα ταμεία για ανάληψη χρημάτων με την κάρτα σας. Προτού ταξιδέψετε, επιβεβαιώστε με την τράπεζα σας ότι η κάρτα σας θα λειτουργεί στα επίγεια αυτόματα ταμεία στη Βουδαπέστη.

Πάντα είναι καλό να ελέγχετε τις προμήθειες και τις προσφορές συναλλαγματικών υπηρεσιών, καθώς αυτές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της υπηρεσίας και τον τόπο εναλλαγής.






Συνάλλαγμα με Revolut


Η χρήση της Revolut για συναλλαγές είναι μια βολική επιλογή κατά την επίσκεψή σας στη Βουδαπέστη. Η Revolut είναι μια ψηφιακή τράπεζα και μια υπηρεσία προπληρωμένων καρτών που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε συναλλαγές σε διάφορα νομίσματα με προνομιακό καταναλωτικό συναλλαγματικό και χωρίς τις υψηλές χρεώσεις που μπορεί να έχουν οι παραδοσιακές τράπεζες.

Για να χρησιμοποιήσετε την Revolut στη Βουδαπέστη:

1. **Ενεργοποιήστε την κάρτα σας:** Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα Revolut σας είναι ενεργοποιημένη και έχετε καλό υπόλοιπο.

2. **Συνδέστε την με την εφαρμογή:** Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Revolut για να παρακολουθήσετε το υπόλοιπο σας, να εκτελέσετε συναλλαγές και να δείτε πληροφορίες σχετικά με τις συναλλαγές σας.

3. **Ανάληψη μετρητών από ATM:** Μπορείτε να αναλάβετε μετρητά από αυτόματα ταμεία χρησιμοποιώντας την κάρτα Revolut σας. Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα σας είναι ρυθμισμένη για αναλήψεις από το εξωτερικό.

4. **Πληρωμή σε καταστήματα:** Πολλά καταστήματα, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις στη Βουδαπέστη δέχονται την Revolut για πληρωμές. Απλά επιλέξτε την επιλογή πληρωμής με κάρτα και χρησιμοποιήστε την κάρτα Revolut σας.

Ενημερωθείτε για τυχόν χρεώσεις ή περιορισμούς που μπορεί να επιβάλλει η Revolut για συναλλαγές στο εξωτερικό πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας.







travelstyle


 Οι συναλλαγές σε ξένο νόμισμα μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν εύκολα και χωρίς επιπλέον χρεώσεις. 







Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!




Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!





Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια