Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Γνωρίστε τα καλά κρυμμένα μυστικά της Πολωνίας

Είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης και έχει μακρά και πολύπαθη ιστορία. Η Πολωνία με τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, τις όμορφ...

Είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης και έχει μακρά και πολύπαθη ιστορία. Η Πολωνία με τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, τις όμορφες πόλεις και τις φυσικές ομορφιές, αλλά και την πολυχρωμία πολιτισμών και εικόνων, περιμένει να την εξερευνήσετε.


Η Πολωνία έχει επιβιώσει για αιώνες από συγκρούσεις και προβλήματα και έχει «αναδυθεί» πλέον ως μια περήφανη, ανεξάρτητη χώρα, έτοιμη να αναλάβει τον νέο ρόλο της στη σύγχρονη ιστορία.





Κι όσοι επισκέπτονται αυτή την όμορφη χώρα, ανακαλύπτουν αυτά που οι ντόπιοι γνωρίζουν εδώ και καιρό: πρόκειται για μια χώρα πλούσια σε πολιτισμό, φυσικές ομορφιές και ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία.

Εξερευνώντας τις ζωντανές πόλεις της χώρας, τις λίμνες και τα δάση της, τα γραφικά τοπία της και τα υπόλοιπα τουριστικά αξιοθέατά της, θα καταλάβετε τι εννοούμε.





Πλατεία κεντρικής αγοράς, Κρακοβία


Η τεράστια πλατεία της κεντρικής αγοράς στην παλιά πόλη της Κρακοβίας, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, είναι η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία στην Ευρώπη και ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα στην Πολωνία. Η πλατεία περιβάλλεται από ιστορικά αρχοντικά, άλλα ιστορικά κτήρια, παλάτια και εκκλησίες. Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει το Cloth Hall, που ξαναχτίστηκε το 1555 σε αναγεννησιακό ύφος.


Ακολουθήστε μας και στο instagram


Παλαιά αγορά, Βαρσοβία


Η κεντρική αγορά της παλιάς πόλης της Βαρσοβίας, ιδρύθηκε στα τέλη του 13ου αιώνα και ήταν η καρδιά της πολωνικής κουλτούρας για πέντε αιώνες. Εδώ συναντιούνταν οι εκπρόσωποι των συντεχνιών και των εμπόρων και γίνονταν διάφορες εκθέσεις. Η αρχική αγορά καταστράφηκε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ανακατασκευάστηκε προσεκτικά σχεδόν αμέσως μετά το τέλος του πολέμου. Η πλατεία της αγοράς διαθέτει ένα χάλκινο γλυπτό της γοργόνας της Βαρσοβίας, του συμβόλου της πρωτεύουσας της Πολωνίας.


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!





Παλιά πόλη του Gdansk


Το Γκντανσκ είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη στην Πολωνία και το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Βρίσκεται στις ακτές της Βαλτικής και η ιστορία του περιλαμβάνει μια μακρά κατοχή τον 14ο αιώνα από τους Τεύτονες Ιππότες των οποίων τα φρούρια, βρίσκονταν σε πλήρη αντίθεση με την υπάρχουσα πόλη που είναι γνωστή ως Altstadt, ή «Παλιά Πόλη». Τον 15ο αιώνα, ο Casimir IV της Πολωνίας, επέτρεψε την κατεδάφιση των κτηρίων που δημιουργήθηκαν από τους Τεύτονες Ιππότες. Στην Παλιά Πόλη του Γκντανσκ θα δείτε πολλές κατασκευές του 17ου αιώνα, όπως σιταποθήκες, ελαιοτριβεία και εκκλησίες, ενώ στο κτήριο του δημαρχείου του 14ου αιώνα στεγάζεται το ιστορικό μουσείο της πόλης. Περπατήστε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και θαυμάστε τα πολύχρωμα σπίτια, τα οποία είναι διακοσμημένα με γλυπτά και ψηφιδωτά, καταλήγοντας σε πλατείες γεμάτες λουλούδια και αγάλματα.





Δάσος Bialowieza


Το δάσος Bialowieza είναι ένα από τα μεγαλύτερα απομεινάρια των παρθένων δασών που κάποτε κάλυπταν μεγάλο μέρος της Ευρώπης και προστατεύεται από την UNESCO. Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ της Πολωνίας και της Λευκορωσίας και υπάρχουν σημεία διέλευσης των συνόρων για τους τουρίστες με τα πόδια ή με ποδήλατο. Εκεί ζουν περίπου 800 ζώα ενός προστατευόμενου είδους ευρωπαϊκού βίσωνα. Προστατεύονται εντός περιφραγμένων περιοχών, αλλά υπάρχει δυνατότητα για ξεναγήσεις με τα πόδια ή με άμαξες.


Πηγή: clickatlife.gr






Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια