Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Στο Σαντιάγο για ένα ποτήρι κρασί

Φημίζεται για το κρασί της , για τον ήλιο της, για την εξωτική της ομορφιά και πολύ περισσότερο για την κουλτούρα της που πολλοί λένε πω...

Φημίζεται για το κρασί της, για τον ήλιο της, για την εξωτική της ομορφιά και πολύ περισσότερο για την κουλτούρα της που πολλοί λένε πως ταιριάζει και σε μας εδώ στην Ελλάδα. Η Χιλή είναι ένας τόπος που αξίζει να επισκεφτείς χωρίς αμφιβολία.


Πρωτεύουσά της είναι το Σαντιάγο,ενώ ο πληθυσμός της ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια. Λόγω του μεγάλου της γεωγραφικού πλάτους, υπάρχουν κλιματικές εναλλαγές, με αποτέλεσμα να συναντάμε σε αυτή από τα πλέον άνυδρα και σχεδόν ερημοποιημένα μέρη, μέχρι τα πιο ψυχρά με υπολείμματα παγετώνων.





Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Ανάλογα με το τι σας αρέσει, αν έχετε διάθεση για περιπέτεια ή απλώς θέλετε να θαυμάσετε το μεγαλείο της φύσης, η Χιλή προσφέρει πολλές εναλλακτικές επιλογές.



Σταθμός Μετρό στη Χιλή ονομάζεται Ελλάδα και είναι γεμάτος Αρχαία έργα τέχνης



Cerro San Cristóbal

Ο λόφος του Cerro San Cristóbal βρίσκεται στο βόρειο Σαντιάγο και προσφέρει μια πανοραμική θέα των Άνδεων. Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται κτισμένη μια εκκλησία και ένα μεγάλων διαστάσεων (22μέτρα) άγαλμα της Παναγίας. Η πρόσβαση των επισκεπτών γίνεται είτε με τελεφερίκ ή με… περπάτημα, αν έχετε αντοχές, ενώ εκεί θα βρείτε και το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο του Σαντιάγο, το Parque Metropolitano με βοτανικό και ζωολογικό κήπο και με δύο πισίνες, αν θέλετε να κάνετε και μια… βουτιά.









Los Pingüinos

Η μεγαλύτερη αποικία των… πιγκουίνων είναι το φυσικό- προστατευόμενο μνημείο Los Pingüinos, όπου κατοικούν περισσότεροι από 120 χιλιάδες πιγκουίνοι. Ο σπάνιας ομορφιάς βιότοπος βρίσκεται στο νησί Magdalena, με έκταση μόλις ένα 1χλμ. και στην άκρη του δεσπόζει ένας κόκκινος φάρος, 35χλμ βορειοανατολικά της Punta Arenas. Τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, τα πουλιά «μεταναστεύουν» εδώ για να βρουν το ταίρι τους. Στα τέλη Μαρτίου οι πιγκουίνοι, επιστρέφουν και πάλι στη θάλασσα.

Νησί Chiloé

Το νησί Chiloé, είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Αρχιπελάγους Chiloé, ενώ έρχεται δεύτερο σε σύγκριση με τα νησιά της Νοτίου Αμερικής (πρώτο σε έκταση είναι το Tierra del Fuego). Λόγω της απόστασης του από τη Χιλή, το συγκεκριμένο νησί, έχει μια ιδιαίτερη τοπική αρχιτεκτονική και κουλτούρα. Οι Ισπανοί που εποίκησαν εκεί τον 16ο αιώνα και οι Ιησουίτες ιεραπόστολοι, έχτισαν εκατοντάδες ξύλινες εκκλησίες σε μια προσπάθεια να διαδώσουν τη θρησκεία τους στο Αρχιπέλαγος. Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν η δημιουργία μιας νέας θρησκείας με στοιχεία από τους καθολικούς και επιρροές από το δόγμα των ιθαγενών της Χιλής.



Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!












Valparaíso

Το Valparaíso συνορεύει με τον Ειρηνικό Ωκεανό και είναι το σημαντικότερο λιμάνι της Χιλής, καθώς και σπουδαίο πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Είναι φημισμένο για τα φωτεινά, ανοιχτόχρωμα σπίτια, τη μποέμικη ζωή και την εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Χτισμένο πάνω σε απότομες πλαγιές λόφων, μοιάζει να αγναντεύει αγέρωχο τον Ειρηνικό ωκεανό. Περιηγηθείτε μέσα στους λαβυρινθώδεις δρόμους του, τα πλακόστρωτα σοκάκια, όλα δείγμα της πλούσιας αρχιτεκτονικής του παράδοσης.


Πηγή: www.clickatlife.gr





Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια