Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

6 χωριά για χειμωνιάτικα budget weekends

Αναμμένο τζάκι, πετρόχτιστοι ξενώνες, περίπατοι μες στα έλατα, ρακόμελα στο καταφύγιο, θαλπωρή και τοπικές γεύσεις σε ταβερνάκια, παρεΐστ...

Αναμμένο τζάκι, πετρόχτιστοι ξενώνες, περίπατοι μες στα έλατα, ρακόμελα στο καταφύγιο, θαλπωρή και τοπικές γεύσεις σε ταβερνάκια, παρεΐστικα ξενύχτια σε χαλαρά μπαράκια...


Από τον ελατοσκέπαστο Πάρνωνα μέχρι την ανανεωμένη Ορεινή Αρκαδία κι από τη φιλική φύση του Κίσαβου ως την άγρια ομορφιά των Τζουμέρκων και το αγαπημένο των αναχωρητών της Βορείου Ελλάδας Παγγαίο, διαλέξαμε και σας προτείνουμε 6 όμορφα χωριά χαμηλών τόνων για χορταστικά και φιλικά προς την τσέπη σας weekends. Από τον Μίλτο Μιχαλά






1. Μεταξοχώρι, Κίσαβος



 

Στο δρόμο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, μια παράκαμψη στο ύψος της Λάρισας προς τα ανατολικά θα σας αποκαλύψει τα μυστικά ενός πανέμορφου βουνού με γραφικούς οικισμούς. Υπέροχη φύση, σημαντικά θρησκευτικά μνημεία, καλοδιατηρημένα αρχοντικά και χαμηλού προφίλ ξενώνες θα σας δώσουν την αίσθηση ότι φιλοξενείστε σε σπίτι φίλων. Μόλις τριάντα λεπτά από τη Λάρισα, το κουκλίστικο Μεταξοχώρι είναι ιδανικό ως βάση για περιηγήσεις στον Κίσαβο.


Ιδιαίτερα αρχοντόσπιτα (που μαρτυρούν την ακμή του χωριού χάρη στην εκτροφή μεταξοσκώληκα) και πολλά τρεχούμενα νερά συνθέτουν ένα γαλήνιο σκηνικό, το οποίο τιμούν οι υποψιασμένοι weekenders από την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Το ατμοσφαιρικό «Αρχοντικό Σουλιώτη» φιλοξενεί εδώ τους… δραπέτες της πόλης, ενώ το ταβερνάκι «Κεραμίδι» σερβίρει καλή ντόπια κουζίνα με δυνατό χαρτί τα μαγειρευτά γάστρας.


Ακολουθήστε μας και στο instagram


Σε κοντινή απόσταση συναντάμε το μεγαλοχώρι της Αγιάς (must η στάση για μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού στο «Γιαμ», το εργαστήρι της Αύρας Πανουσοπούλου), τον παραδοσιακό οικισμό της Ανατολής, τη Μελιβοία με την υπέροχη θέα και τη γραφική Άνω Σωτηρίτσα . Αν υπάρχει χρόνος, προτείνουμε και μια εκδρομή στην άλλη πλευρά του Κίσαβου, στο διατηρητέο ιστορικό οικισμό Αμπελάκια. Οι λάτρεις της θρησκευτικής παράδοσης θα ανακαλύψουν στην περιοχή αξιόλογες βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, ενώ οι δραστηριότητες που προσφέρει η Trekking Hellas θα δελεάσουν τους ορκισμένους φυσιολάτρες.



 Η ασφάλεια αυτοκινήτου που χρειάζεσαι, στην τιμή που θες !!!


Το χειμερινό στολίδι της Βόρειας Ελλάδας απέχει μόλις 1 ώρα από την Θεσσαλονίκη 


2. Μεσορόπη, Παγγαίο



Ιδού και μια πρόταση για τους Βορειοελλαδίτες. Αμφιθεατρικά χτισμένη στις νότιες απολήξεις του Παγγαίου, μιάμιση ώρα δρόμος από τη Θεσσαλονίκη και μόλις 40 χλμ. από την Καβάλα, η Μεσορόπη σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Με τα καλοδιατηρημένα μακεδονίτικα αρχοντικά της, τα εντυπωσιακά καπνομάγαζα, τα στενά πέτρινα σοκάκια και την πλούσια φύση της, είναι αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα χωριά της ευρύτερης περιοχής. Με το που περνάμε την πόρτα του καλαίσθητου ξενώνα «Κλαδί Ελιάς», καταλαβαίνουμε ότι μόλις ανακαλύψαμε το ιδανικό ορμητήριό μας. Ο περίπατος ξεκινά από την πλατεία με το πέτρινο πηγάδι και συνεχίζεται με στάσεις στο λαογραφικό μουσείο, στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, στον παλιό παραδοσιακό μύλο και στα πέτρινα τοξωτά γεφύρια του Κλωθώρη και του Μαχμούτ Αγά.



Οι περιπατητές τσεκάρουν τις αντοχές τους στο περιποιημένο μονοπάτι που ξεκινά από το χωριό και οδηγεί σε ειδυλλιακές γωνιές με μικρούς καταρράκτες, οι οινόφιλοι βάζουν στο πρόγραμμα μια επίσκεψη σε κάποιο από τα φημισμένα οινοποιεία της περιοχής (Κτήμα Βιβλία Χώρα στο Κοκκινοχώρι, Χατζηγεωργίου στην Κάρυανη κ.ά.), ενώ οι λάτρεις του χιονιού παίρνουν το δρόμο για τις πίστες του Φαλακρού, μια και το χιονοδρομικό της Δράμας απέχει μία ώρα και κάτι από τη Μεσορόπη. Από τα κοντινά χωριά ξεχωρίζει η Μουσθένη με τα παλιά τουρκόσπιτα, ενώ στο στόχαστρο έχει μπει πλέον και η Αμφίπολη, η οποία απέχει μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο.



 



3. Τσίντζινα, Πάρνωνας



Σε απόσταση τριών ωρών από την Αθήνα (μέσω της Ε.Ο. Τρίπολης-Σπάρτης), τα Τσίντζινα (ή Πολύδροσο) μας χαρίζουν στιγμές απόλυτης βουνίσιας ηρεμίας και μας καλούν να τα ανακαλύψουμε κάθε εποχή. Μπορεί η άνοιξη να είναι ιδανική για φυσιολατρικές δραστηριότητες στην περιοχή (η πεζοπορία στα καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια που ξεκινούν από το χωριό είναι must), ο χειμώνας όμως έχει άλλη χάρη σε αυτήν τη γραφική γωνιά στην καρδιά του Πάρνωνα. Όταν χιονίζει, τα πυκνά ελατοδάση γύρω από το χωριό γίνονται μαγευτικά. Δημιουργούν μαζί με τα –αμφιθεατρικά χτισμένα σε τρεις πλαγιές– παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και τα τρεχούμενα νερά το τέλειο πλάνο για να αδειάσει το μυαλό μας. Παίρνουμε δυνάμεις με ένα χορταστικό πρωινό στον ξενώνα «Πρυτανείο» και κατεβαίνουμε στο χωριό για να ξεκινήσουμε τις βόλτες από την πλατεία με το παλιό σχολείο και την εκκλησία του Αϊ-Βλάση με τις αγιογραφίες του Φώτη Κόντογλου.


Το πρόγραμμα για τη συνέχεια έχει πεζοπορία μισής ώρας στο ανηφορικό μονοπάτι που θα μας βγάλει στο παλιό εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη, για να αγναντέψουμε τα Τσίντζινα από ψηλά, καθώς και μια επίσκεψη στο μοναστήρι­ των Αγίων Αναργύρων (με αυτοκίνητο ή περπατώντας για δύο ώρες στο μονοπάτι δίπλα στο ρέμα). Η Βαμβακού, η Βαρβίτσα, οι Καρυές, η Καστάνιτσα και το Γεράκι είναι μερικά από τα κοντινά χωριά που διεκδικούν την προσοχή μας για το υπόλοιπο του σαββατοκύριακου.


Θέλεις επιστροφή χρημάτων από Αεροπορικά, Ακτοπλοϊκά, Ξενοδοχεία και άλλα 1000+ καταστήματα;
 

12 προορισμοί στο εξωτερικό που είναι ωραιότεροι τον χειμώνα 


4. Μελισσουργοί, Τζούμερκα



Από τα ομορφότερα και παλιότερα Τζουμερκοχώρια, οι απομονωμένοι Μελισσουργοί μας βάζουν στον πειρασμό να ξεκλέψουμε με την πρώτη ευκαιρία μια-δυο ημέρες παραπάνω για ένα long weekend γεμάτο δυνατές εικόνες ανόθευτης φύσης και παλιάς Ελλάδας. Εβδομήντα χιλιόμετρα μετά την Άρτα απλώνεται μπροστά μας το αγχολυτικό σκηνικό του χωριού, γεμάτο ήσυχα πέτρινα καλντερίμια, γυμνά πλατάνια και αστείρευτες βρύσες. Βολτάρουμε στις δύο πλατείες, την κεντρική με την όμορφη εκκλησία του Αγίου Νικολάου και αυτήν της Παναγιάς με το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Παρέα μας οι λιγοστοί κάτοικοι που δεν εγκαταλείπουν το χωριό τους το χειμώνα.


Το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, το σπήλαιο Ανεμότρυπα, η ωραία πλατεία των Πραμάντων με τη χασαποταβέρνα O Μπούτζας, το παμπάλαιο καφενείο του κ. Ναπολέοντα στους Καλαρίτες και το επιβλητικό γεφύρι της Πλάκας είναι μόνο μερικές από τις αγαπημένες μας στάσεις στην περιοχή. Αξίζει και το ανέβασμα μέχρι το ανακαινισμένο ορειβατικό καταφύγιο Μελισσουργών, σε υψόμετρο 1.023 μ. (ο δρόμος είναι γενικά καλός, με εξαίρεση τα τελευταία 250 μ.), για καφεδάκι στη σάλα με το πετρόχτιστο τζάκι και αγνάντι στις κορυφές των Τζουμέρκων και της Κακαρδίτσας.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!
 




5. Καστανιά, Ορεινή Κορινθία




Οι μαγικές περιπλανήσεις γύρω από γαλήνιες λίμνες σε συνδυασμό με τις σπιτικές νοστιμιές στα ταβερνάκια της περιοχής αρκούν, αλλά αν προσθέσουμε και τη μικρή απόσταση από την Αθήνα (περίπου 2 ώρες μέσω Κιάτου), δεν έχουμε κανένα λόγο να διστάζουμε. Σκαρφαλωμένη στα 1.000 μ., στη νότια πλευρά της Ζήριας, η Καστανιά διατηρεί ατόφιο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα και δίνει μια αίσθηση καταφυγίου. Στο δρόμο για το χωριό κάνουμε μια στάση στη μυθική Λίμνη Στυμφαλία, όπου βρίσκεται και το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Περιβάλλοντος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (2747022296), με εκθέματα για το περιβάλλον και τη λαογραφία της περιοχής.


Δέκα χιλιόμετρα πιο πέρα, το χειμωνιάτικο τοπίο της Καστανιάς μας μαγνητίζει με τη λιτότητά του: παλιά πετρόχτιστα σπίτια μες στα έλατα, ήσυχα δρομάκια, ξύλα σωριασμένα στις αυλές και μια πλατεία με υπέροχη θέα στις χιονισμένες πλαγιές του Ολίγυρτου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, φυσικά, μια βόλτα μέχρι την αλπικής ομορφιάς Λίμνη Δόξα, για ωραίες φωτογραφίες με φόντο το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, προτού ανηφορίσουμε στο διάσημο κεφαλοχώρι της Γκούρας για καφεδάκι στην όμορφη πλατεία.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!
 


Ονειρεμένα σαββατοκύριακα σε γραφικά χωριουδάκια


6. Ζάτουνα, Ορεινή Αρκαδία




Tη Δημητσάνα την έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές τέτοια εποχή κι έτσι αυτήν τη φορά λέμε να δώσουμε περισσότερο χρόνο στη λιγότερο διάσημη γειτόνισσά της, μόλις 4 χλμ. πιο πέρα. Γραφικότατο χωριό και η Ζάτουνα, σε γοητεύει με τη γορτυνιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών της και τη θαυμάσια θέα στη χαράδρα του ποταμού Λούσιου αλλά και στην κοιλάδα της Μεγαλόπολης. Ξεκινάμε Σάββατο πρωί από την Αθήνα και σε δυόμισι-τρεις ώρες βρισκόμαστε στην κεντρική πλατεία του χωριού να ξαποσταίνουμε κάτω από τον πελώριο πλάτανο χαζεύοντας τον επιβλητικό ναό της Παναγίας της Ελοβίτισσας. Την προσοχή μας τραβάνε οι διάσπαρτες βρύσες και το παλιό δημοτικό σχολείο (σήμερα στεγάζει ένα μουσείο αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έζησε εδώ ως εξόριστος).

Με ορμητήριο τη Ζάτουνα, σχεδιάζουμε ένα tour στα χωριά της δυτικής πλευράς του Λούσιου: από το Μάρκου (απ’ όπου περνάει ο κύριος δρόμος που οδηγεί στην ιστορική μονή Φιλοσόφου) και τη γραφική Παναγιά (στα SOS μια γευστική στάση στο ταβερνάκι Ζέρζοβα) μέχρι το γλυκύτατο παραδοσιακό οικισμό Βλόγγο και την Παλούμπα, με τη θαυμάσια θέα στην κοιλάδα του Αλφειού. Εναλλακτικό σενάριο η βόλτα μέχρι το χιονοδρομικό Μαινάλου.

athinorama


Θέλεις επιστροφή χρημάτων από Αεροπορικά, Ακτοπλοϊκά, Ξενοδοχεία και άλλα 1000+ καταστήματα;


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ / SPECIAL OFFERS 


 Aegean Airlines: https://mikk.ro/DNRW 

Airport Transfers: https://mikk.ro/DNRY 

Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; https://mikk.ro/C9FP 

Croatia Airlines: https://mikk.ro/DNRa 

DigiTickets.gr: https://mikk.ro/DNRb 

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων: https://mikk.ro/CPBh 

Τεράστια ποικιλία σε είδη ταξιδιού: https://mikk.ro/DNRc 

Ferries-Booking.com: https://mikk.ro/DNRd 

Κλείστε τα Ακτοπλοϊκά σας Εισιτήρια και Ταξιδέψτε στους Προορισμούς των Ονείρων σας: https://mikk.ro/DNRe 

Φθηνότερες πτήσεις σε όλο τον κόσμο: https://mikk.ro/DNRf 

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εύκολα, γρήγορα: https://mikk.ro/DNRg 

O&B Athens Boutique Hotel: https://mikk.ro/DNRh 

Olympic Air: https://mikk.ro/DNRi 

Φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον κόσμο: https://mikk.ro/C9LG 

Κορυφαίες ταξιδιωτικές τσάντες, αποσκευές και αξεσουάρ ταξιδίου: https://mikk.ro/DNRj 

Το Νο1 ταξιδιωτικό βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα που εξειδικεύεται σε ταξιδιωτικούς οδηγούς, χάρτες και βιβλία: https://mikk.ro/DNRk 

Η πρώτη online πλατφόρμα στην ενοικίαση ακινήτων: https://mikk.ro/DNRm 

Προσφορές αποκλειστικά για ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά πακέτα: https://mikk.ro/DNRn 

Το ιδανικό για εσάς κατάλυμα στη Ζάκυνθο εύκολα και οικονομικά: https://mikk.ro/DNRo 

Επιστροφή χρημάτων από τις ηλεκτρονικές αγορές: https://mikk.ro/CH15



Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο ΕΔΩ
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
YouTube channel: https://bit.ly/2DgqH0F


Αγοράστε από ΕΔΩ ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, κλείστε ξενοδοχεία και πολλά ακόμη και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον κόσμο; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!

Θέλεις επιστροφή χρημάτων από Αεροπορικά, Ακτοπλοϊκά, Ξενοδοχεία και άλλα 1000+ καταστήματα;







Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!






 



Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!









Οι 20 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα


6 χωριά για χειμωνιάτικα budget weekends


8 Ευρωπαϊκές πόλεις για χειμωνιάτικα city breaks


4 πανέμορφοι προορισμοί, ιδανικοί και για τα Χριστούγεννα!


Οι 4+1 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα Πιο κλασικά… δεν γίνεται!





Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.




Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια