Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

"Χαμένοι στην Ομορφιά της Πράγας: Ένα Μαγικό Ταξίδι"

Η Πράγα , η πρωτεύουσα της Τσεχίας , είναι μία από τις πιο όμορφες και εμβληματικές πόλεις της Ευρώπης.  Με μια πλούσια ιστορία που α...

Η Πράγα, η πρωτεύουσα της Τσεχίας, είναι μία από τις πιο όμορφες και εμβληματικές πόλεις της Ευρώπης. 
Με μια πλούσια ιστορία που αντικατοπτρίζεται στην αρχιτεκτονική της, η Πράγα έχει καταγράψει αρκετά αιώνια γεγονότα. Τα γραφικά της στενά, τα μεσαιωνικά κτίρια και τα μπαρόκ στοιχεία προσδίδουν μια παραμυθένια αίσθηση στο τοπίο.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την τέχνη και τον πολιτισμό σε κάθε γωνιά της Πράγας, με τα μουσεία, τις γκαλερί, τα θέατρα και τις μουσικές παραστάσεις που προσφέρει. Επιπλέον, η πόλη είναι γνωστή για την εξαιρετική της κουζίνα, προσφέροντας τοπικά φαγητά και ποτά που αντικατοπτρίζουν την παράδοση και τη γαστρονομία της περιοχής.

Συνολικά, η Πράγα αποτελεί μια συναρπαστική πόλη με μια μαγική αύρα, που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού.


Από το αεροδρόμιο στο κέντρο της Πράγας




Το ταξίδι από το αεροδρόμιο της Πράγας προς το κέντρο της πόλης είναι αρκετά εύκολο και βολικό. Το κύριο αεροδρόμιο της Πράγας είναι το Václav Havel Airport Prague (Letiště Václava Havla Praha), που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά του κέντρου της πόλης.

Οι επιλογές μεταφοράς περιλαμβάνουν:

1. **Ταξί:** Τα ταξί είναι διαθέσιμα έξω από το αεροδρόμιο και προσφέρουν άνετη μεταφορά προς το κέντρο της Πράγας. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα με την κυκλοφορία.

2. **Λεωφορεία:** Υπάρχουν λεωφορεία που συνδέουν το αεροδρόμιο με το κέντρο της πόλης. Ο χρόνος μεταφοράς εξαρτάται από τη γραμμή, αλλά συνήθως διαρκεί περίπου 30-45 λεπτά.

3. **Airport Express (Λεωφορείο AE):** Το AE είναι ένα ειδικό λεωφορείο που συνδέει το αεροδρόμιο με το κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό (Hlavní nádraží) της Πράγας. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 35 λεπτά.

4. **Υπηρεσία Υπεραστικού Σιδηροδρόμου (Airport Express):** Εάν προτιμάτε το τρένο, υπάρχει μια υπηρεσία υπεραστικού σιδηροδρόμου που συνδέει το αεροδρόμιο με τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Πράγας.



Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 



Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της Πράγας

Η Πράγα είναι πλούσια σε ιστορία, πολιτισμό και αρχιτεκτονική, προσφέροντας πολλά αξιοθέατα για τους επισκέπτες. Εδώ είναι δέκα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στην Πράγα:

1. **Το Κάστρο της Πράγας (Pražský hrad):** Το μεγαλύτερο κάστρο στον κόσμο, περιλαμβάνει τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου, το Παλάτι του Πρίγκιπα και τον Ροζενκραντς Παλάτσο.



Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 



2. **Παλάτι του Πρίγκιπα (Valdštejnský palác):** Ένα όμορφο ανάκτορο με κήπους, μνημεία και τη γέφυρα των αλχημιστών.




3. **Πλατεία της Παλιάς Πόλης (Staroměstské náměstí):** Είναι γνωστή για το Αστρονομικό Ρολό, και τον Πύργο της Παλιάς Πόλης.




4. **Γέφυρα του Κάρολου (Karlův most):** Μια γοτθική γέφυρα που ενώνει τα δύο μέρη του ποταμού Μολντάβα.




5. **Εθνικό Θέατρο (Národní divadlo):** Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα κοντά στον ποταμό.




6. **Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου (Katedrála svatého Víta):** Ένας από τους μεγαλύτερους ναούς στην Ευρώπη με εντυπωσιακή γοτθική αρχιτεκτονική.




7. **Μνημείο του Εθνικού Αγωνιστή (Památník padlým v první světové válce):** Ένα εντυπωσιακό μνημείο στο Κάστρο της Πράγας.




8. **Συλλογή Γκούγκενχαιμ (Galerie Rudolfinum):** Ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα τέχνης στην πόλη.




9. **Πνευματική Τέχνη: Το Τελευταίο Έργο του Ανθρώπου (Duchovní umění: Poslední dílo člověka):** Ένα μοναδικό γλυπτικό έργο του David Černý.

10. **Μουσείο Franz Kafka (Muzeum Franze Kafky):** Αφιερωμένο στον γνωστό Τσέχο συγγραφέα.


Αυτά τα αξιοθέατα αποτελούν μόνο μια γεύση του πλούτου που προσφέρει η Πράγα, καθώς υπάρχουν πολλά άλλα μνημεία και μέρη που αξίζει να εξερευνήσετε στην πόλη.



Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!




Νόμισμα της Τσεχίας

Το νόμισμα που χρησιμοποιείται στην Πράγα και σε ολόκληρη την Τσεχία είναι η τσεχική κορόνα (Czech koruna), συνήθως συμβολίζεται ως CZK.








Συνάλλαγμα στην Πράγα

Στην Πράγα, μπορείτε να ανταλλάξετε χρήματα σε διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, των ανταλλακτηρίων συναλλάγματος, αλλά και ορισμένων ξενοδοχείων και καταστημάτων. Εδώ είναι μερικές επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε:

1. **Τράπεζες:** Οι τράπεζες στην Πράγα προσφέρουν υπηρεσίες συναλλάγματος. Οι κυριότερες τράπεζες συνήθως βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και σε κεντρικές περιοχές.

2. **Ανταλλακτήρια:** Υπάρχουν πολλά ανταλλακτήρια συναλλάγματος στην Πράγα, ειδικά στην περιοχή της Παλιάς Πόλης και του Πραγκοκάστρου. Είναι συνήθως ευέλικτα ως προς το ωράριο λειτουργίας.

3. **Ξενοδοχεία:** Ορισμένα ξενοδοχεία προσφέρουν υπηρεσίες συναλλάγματος για τους επισκέπτες τους. Παρ' όλα αυτά, οι συναλλαγές σε ξενοδοχεία ενδέχεται να έχουν υψηλότερες προμήθειες.

4. **Αυτόματα Ταμεία (ATM):** Μπορείτε επίσης να ανταλλάξετε χρήματα χρησιμοποιώντας τα αυτόματα ταμεία. Συνήθως, τα ATM παρέχουν καλές συναλλαγματικές συνθήκες, αλλά ελέγξτε τις προμήθειες που επιβάλλει η τράπεζα σας.

Πριν ανταλλάξετε χρήματα, είναι καλό να ελέγξετε τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και να αποφύγετε την εξαγγελία συναλλάγματος σε τουριστικά περιοχές που μπορεί να έχουν υψηλότερες προμήθειες.

Συνάλλαγμα με Revolut




Η Revolut είναι μια δημοφιλής ψηφιακή τράπεζα που παρέχει υπηρεσίες συναλλαγών και καρτών προπληρωμένων. Αν έχετε μια κάρτα Revolut και ταξιδεύετε στην Πράγα, μπορείτε να ωφεληθείτε από τις δυνατότητες που προσφέρει για συναλλαγές σε διάφορα νομίσματα.

Ορισμένα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση της Revolut στην Πράγα:

1. **Συναλλαγματικές Ισοτιμίες:** Η Revolut υποστηρίζει συναλλαγές σε πολλά νομίσματα με πραγματικό χρόνο στις καλύτερες δυνατές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

2. **Χωρίς Προμήθειες:** Η Revolut συνήθως δεν επιβάλλει προμήθειες για συναλλαγές σε ξένα νομίσματα έως ένα προκαθορισμένο ποσό, ανάλογα με τον τύπο λογαριασμού που έχετε.

3. **Καρτοκινητές Πληρωμές:** Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα Revolut για αγορές και αναλήψεις μετρητών από τους αυτόματους ταμείου.

4. **Εφαρμογή Ελέγχου:** Μπορείτε να ελέγξετε τις συναλλαγές σας, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αναλήψεων μετρητών, και να παρακολουθείτε το υπόλοιπο σας μέσω της εφαρμογής Revolut.

Πριν αναχωρήσετε για την Πράγα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει την εφαρμογή Revolut για τα σχετικά νομίσματα και ότι ο λογαριασμός σας είναι φορτωμένος με το αντίστοιχο ποσό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.



Μετακινήσεις στην Πράγα

Η Πράγα προσφέρει πολλούς τρόπους μετακίνησης εντός της πόλης. Εδώ είναι μερικοί από τους κύριους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

1. **Μετρό (Metro):** Το μετρό της Πράγας είναι ένα γρήγορο και αποτελεσματικό μέσο μετακίνησης. Υπάρχουν τρεις γραμμές (γραμμές A, B και C) που συνδέουν διάφορες περιοχές της πόλης.

2. **Λεωφορεία και Τρόλεϊ:** Ένα εκτενές δίκτυο λεωφορείων και τρόλεϊ καλύπτει πολλές περιοχές που δεν εξυπηρετούνται από το μετρό. Είναι ένα βολικό μέσο για τη μετακίνηση σε περιοχές εκτός του κεντρικού κόμβου.

3. **Τραμ (Tram):** Το τραμ είναι δημοφιλές μέσο μετακίνησης στην Πράγα, κυκλοφορώντας σε διάφορες γραμμές που καλύπτουν μεγάλο μέρος της πόλης.

4. **Ποδήλατα:** Η Πράγα είναι φιλική προς τα ποδήλατα, και υπάρχουν πολλές ποδηλατόδρομοι και περιοχές όπου μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο για να εξερευνήσετε την πόλη.

5. **Ταξί:** Τα ταξί είναι επίσης διαθέσιμα και είναι ένα άνετο μέσο μετακίνησης, ειδικά αν έχετε βαριά αποσκευή ή αν θέλετε να μετακινηθείτε πιο γρήγορα.

6. **Περπάτημα:** Το κέντρο της Πράγας είναι σχετικά μικρό και εξαιρετικά περπατήσιμο. Πολλές από τις κύριες αξιοθέατα είναι σε κοντινή απόσταση η μία από την άλλη.

Επιπλέον, η πόλη προσφέρει και άλλες εναλλακτικές επιλογές, όπως τα μικρά τρένα που προσφέρουν ξεναγήσεις και τα κλασικά ποδήλατα που μπορείτε να νοικιάσετε για να περιηγηθείτε στους δρόμους της πόλης.


Κοντινές εκδρομές από την Πράγα

Η Πράγα βρίσκεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία, προσφέροντας διάφορες επιλογές για κοντινές εκδρομές. Αν θέλετε να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή, μπορείτε να επισκεφθείτε τα εξής μέρη:

1. **Καρλοβί Βάρυ (Karlovy Vary):** Απέχει περίπου 2 ώρες με το τρένο από την Πράγα. Είναι γνωστό για τα ιαματικά νερά του, τα όμορφα κτίρια τους και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καρλοβί Βάρυ.




2. **Τσεσκί Κρουμλόφ (Český Krumlov):** Απέχει περίπου 2-3 ώρες με το λεωφορείο ή το τρένο. Είναι μια πανέμορφη μεσαιωνική πόλη με ένα καλά διατηρημένο κάστρο και γραφικά δρομάκια.




3. **Καρλστέιν (Karlštejn):** Βρίσκεται περίπου 40 λεπτά με το τρένο. Το Κάστρο Καρλστέιν είναι ένα από τα πιο διάσημα κάστρα στην Τσεχία, γνωστό για τα μεσαιωνικά του χαρακτηριστικά.




4. **Μπρνο (Brno):** Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας και απέχει περίπου 2,5 ώρες με το τρένο. Είναι γνωστή για την πανεπιστημιακή της ατμόσφαιρα και τη ζωντανή πολιτιστική σκηνή.






5. **Τερέζιν (Terezín):** Απέχει περίπου 1,5 ώρα με το τρένο. Ήταν μια πρώην στρατιωτική φυλακή και στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και αποτελεί μέρος της ιστορίας της Τσεχίας.



Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολλές κοντινές περιοχές που μπορείτε να εξερευνήσετε από την Πράγα. Κάθε μία έχει τη δική της μοναδική ομορφιά και ιστορία για να προσφέρει.


Τι να φάω στην Πράγα

Η Πράγα προσφέρει μια πληθώρα γευστικών επιλογών, συνδυάζοντας την τσεχική και τη διεθνή κουζίνα. Εδώ είναι μερικά γεύματα και εδέσματα που αξίζει να δοκιμάσετε κατά την επίσκεψή σας στην Πράγα:

1. **Trdelník:** Ένα γλυκό ψωμί που ψήνεται σε ξυλόφουρνο, στριφογυρίζεται σε ζάχαρη και κανέλα και σερβίρεται συχνά με παγωτό ή κρέμα.




2. **Svíčková:** Ένα παραδοσιακό τσεχικό φαγητό που περιλαμβάνει βοδινό κρέας σε σάλτσα από κρέμα, καρότα και κρεμμύδι, σερβίρεται συνήθως με δαμάσκηνα και κρεμμύδια.




3. **Guláš:** Ένα παραδοσιακό ουγγρικό φαγητό που είναι διάσημο και στην Τσεχία. Είναι ένα κρέας βοδινού ή χοιρινού σε σάλτσα πιπεριάς, συνήθως σερβίρεται με κριθαράκια ή πουρέ πατάτας.




4. **Smažený Sýr:** Ένα αγαπημένο τσεχικό φαγητό, που είναι ένα τυροκροκέτα, συνήθως σερβίρεται με πατάτες πουρέ ή σαλάτα.




5. **Vepřo-knedlo-zelo:** Ένα άλλο παραδοσιακό τσεχικό φαγητό που αποτελείται από ψητό χοιρινό, knedlíky (είδος πατατοκούλουρου) και οξύληκτο λάχανο.




6. **Palačinky:** Οι τσεχικές φανταστικές τηγανίτες, παρόμοιες με τις γαλλικές κρέπες, συνήθως σερβίρονται με γεμιστές ή γαρνιρισμένες επιλογές.




7. **Koláče:** Ένα παραδοσιακό γλυκό που περιλαμβάνει ζύμη, μαρμελάδα και τυρί ή κομμάτια φρούτων.




8. **Pražská Šunka:** Το "Πράγα Ζαμπόν" είναι ένα είδος καπνιστού ψωμιού που συνήθως σερβίρεται με τυρί και μουστάρδα.




Αυτά είναι μερικά από τα εκλεκτικά φαγητά που μπορείτε να απολαύσετε στην Πράγα. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και τοπικές μπύρες, καθώς η Τσεχία είναι γνωστή για την παραγωγή υψηλής ποιότητας μπύρας.


Καθώς αποχωρείτε από την Πράγα, παίρνετε μαζί σας όχι μόνο τις φωτογραφίες και τα δώρα, αλλά και τις εμπειρίες που θα σας συντροφεύουν για πάντα. 

Η Πράγα αφήνει το αποτύπωμά της στην καρδιά σας, και η μαγεία της παραμένει ζωντανή στις αναμνήσεις σας. Καλό ταξίδι!




 Οι συναλλαγές σε ξένο νόμισμα μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν εύκολα και χωρίς επιπλέον χρεώσεις. 







Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!






 

Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια