Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Εμβληματικοί προορισμοί που μας συστήθηκαν μέσα από σελίδες της λογοτεχνίας

 Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να ταξιδέψουμε. Άλλοι επιλέγουν να πηγαίνουν μέσω θαλάσσης, άλλοι χρησιμοποιώντας το αεροπλ...


 Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να ταξιδέψουμε. Άλλοι επιλέγουν να πηγαίνουν μέσω θαλάσσης, άλλοι χρησιμοποιώντας το αεροπλάνο ή το τρένο και μερικοί δεν χορταίνουν να ταξιδεύουν μέσα από τις λέξεις και τις σελίδες των βιβλίων, καθισμένοι αναπαυτικά στον καναπέ του σαλονιού τους.

 

Η αλήθεια είναι πως η λογοτεχνία είναι ένας νοητός τρόπος να πραγματοποιήσουμε μακρινά ταξίδια, τόσο στον χώρο όσο και στον χρόνο! Μέσα από αυτά έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε χώρες και πόλεις που ίσως δεν μας επιτρέπει το budget μας, να μεταφερθούμε πολύ πίσω στο βαθύ παρελθόν, να περιηγηθούμε σε μονοπάτια και να τα εξερευνήσουμε μέσα από τη ματιά των λογοτεχνικών ηρώων.



Δεν μας προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός πως τους τελευταίους μήνες που έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις και τα ταξίδια, αρκετοί από εμάς στρέφονται στη συντροφιά των βιβλίων για να δραπετεύσουν λίγο από την πραγματικότητα. Γιατί ακόμη και αν δεν έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και με τις πέντε αισθήσεις τους, τις μοναδικές εικόνες που συνθέτει η πένα του συγγραφέα, μερικές φορές ο τρόπος που αυτές αποδίδονται μέσα από την περιγραφή, ξεπερνάει σε ομορφιά ακόμη την ίδια την πραγματικότητα.



Αυτό αποδεικνύεται και από τη λίστα που ακολουθεί παρακάτω, στην οποία έχουμε συγκεντρώσει πέντε εμβληματικά σημεία, τα οποία έγιναν ευρύτερα γνωστά μέσα από τις αφηγήσεις διάσημων συγγραφέων που λάτρεψε το βιβλιόφιλο κοινό!

Το γοτθικό κάστρο Μπραν του Κόμη Δράκουλα



Πίσω στο μακρινό 1897, ο Ιρλανδός συγγραφέας Abraham Bram Stoker, έγραψε το θρυλικό πλέον μυθιστόρημα «Dracula», το οποίο εμπνεύστηκε από τη ζωή του γοητευτικού και αιμοσταγή πρίγκιπα της Βλαχιάς, Βλαντ Γ’. Σε βάθος χρόνου το συγκεκριμένο πρόσωπο καθιερώθηκε σε ένα εθνικό σύμβολο για τον λαό της Ρουμανίας, ενώ το διάσημο κάστρο Μπραν ή αλλιώς «το κάστρο του Κόμη Δράκουλα» στο οποίο κατοικούσε, εξελίχθηκε σε πόλο έλξης τουριστών από όλον τον κόσμο, οι οποίοι ήθελαν να πραγματοποιήσουν μία περιήγηση στα «άδυτα» του διασημότερου βαμπίρ όλων των εποχών!




Ακολουθήστε μας και στο instagram


Η πλατφόρμα 9¾ στον σταθμό King’s Cross του Λονδίνου



Ακόμη και αν δεν μπορεί να θεωρηθεί προορισμός, η αποβάθρα από την οποία ξεκίνησε ο μικρός μάγος Harry Potter το ταξίδι του για το Hogwarts, δεν γίνεται να λείπει από τη συγκεκριμένη λίστα αφού κάθε 1η του Σεπτέμβρη συγκεντρώνει αναρίθμητο κόσμο από κάθε άκρη του πλανήτη. Μάλιστα, στο σημείο που βρίσκεται ανάμεσα στις αποβάθρες 9 και 10, έχει ενσωματωθεί στον τοίχο μία μπαγκαζιέρα παρόμοια με αυτή που είχε o Harry, ώστε οι μικροί και οι μεγάλοι θαυμαστές του να βγάζουν φωτογραφίες και να ζήσουν λίγη από τη μαγεία του παιδικού ήρωα.


Τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» της Emily Brontë



Παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, φημολογείται πως το πλέον ερειπωμένο αγρόκτημα Top Withens στην περιοχή Χάουορθ της Μεγάλης Βρετανίας, ήταν το απόκρημνο σημείο που ενέπνευσε την συγγραφέα Emily Brontë για το βιβλίο της «Ανεμοδαρμένα Ύψη» που κυκλοφόρησε το 1847. Το μόνο πράγμα που έχει μείνει ακέραιο και παραπέμπει στις λεπτεπίλεπτες και λεπτομερείς περιγραφές της Brontë, είναι ο σκελετός του απομονωμένου σπιτιού της οικογένειας Earnshaw, το οποίο χρονολογείται γύρω στον 16ο αιώνα, καθώς και οι απέραντοι «γυμνοί» λόφοι που αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας.


Τα καταπράσινα τοπία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»



Η τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» του βρετανού Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, διαδραματίζεται στην επινοημένη ήπειρο «Μέση Γη», η οποία σύμφωνα με επιστολές του ίδιου, αντιπροσωπεύει τη Γη 6.000 χρόνια πριν τη σύγχρονη εποχή. Πηγή έμπνευσης για τις περιγραφές α υπήρξαν οι κατάφυτοι λόφοι της εύφορης κοιλάδας Cotswold στην κομητεία Gloucestershire του Ηνωμένου Βασιλείου, αν και ελάχιστα σημεία έχουν παραμείνει αναλλοίωτα από τον 20ο αιώνα που ο Τόλκιν ολοκλήρωσε το έργο. Αυτός ήταν και ο λόγος που η παραγωγή της ομώνυμης ταινίας προτίμησε τη Νέα Ζηλανδία για τα γυρίσματα, ωστόσο οι φαν της τριλογίας επιμένουν να επισκέπτονται την περιοχή Gloucestershire.

Η μελαχγολική έρημος της «Καρδερίνας»



Στο παρελθόν έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές στη «φωτεινή» πλευρά της πόλης του Las Vegas τόσο στη λογοτεχνία, όσο και στον κινηματογράφο. Ωστόσο,η Αμερικανίδα συγγραφές Donna Tartt στο ευπώλητο βιβλίο της «Η Καρδερίνα» δεν στέκεται μόνο στη λάμψη αλλά δημιουργεί μία αντίθεση, συστήνοντας την πιο μελαγχολική πλευρά, εκεί όπου η έρημος απλώνεται απέραντη. Οι περιγραφές ενός γυμνού απομονωμένου τοπίου, του επιβλητικού νυχτερινού ουρανού, των εγκαταλελειμμένων πολυτελών κατοικιών, αντανακλούν την ψυχοσύνθεση του πρωταγωνιστή και κάνουν τον αναγνώστη να θέλει να γνωρίσει καλύτερα αυτή την ιδιόμορφα όμορφη πλευρά του Las Vegas.


newsbomb.gr





Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια