Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στο ψυγείο μπαίνει η χώρα - Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή εισβολή στη χώρα με τις βόρειες περιοχές να βιώνουν ήδη δύσκολες συνθήκες - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείν...


 Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή εισβολή στη χώρα με τις βόρειες περιοχές να βιώνουν ήδη δύσκολες συνθήκες - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ - Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα


 

Όπως ενημέρωσε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος: «σήμερα αργά το βράδυ θα χιονίσει σε πολλές πεδινές περιοχές της βόρειας ηπειρωτικής χώρας».



«Θα έχουμε χιονοπτώσεις και στη Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ σήμερα, ενώ θα χιονίσει μέχρι και τη Θράκη σε πεδινές περιοχές. Η πυκνή χιονόπτωση θα οδηγήσει και σε χιονοστρώσεις στις περισσότερες περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, έστω και πρόσκαιρα» ανέφερε ο κ. Καλλιάνος.





Αύριο ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση, χωρίς σημαντικά προβλήματα.


Το Σάββατο θα είναι μια δύσκολη μέρα με χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Στη Θεσσαλία αλλά και στην δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι πολυ πυκνές οι χιονοπτώσεις το Σάββατο. Το νέο σύστημα που θα επισκεφτεί τη χώρας μας το Σάββατο θα φέρει πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής και της Πελοποννήσου.


Το Σάββατο το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής κατά διαστήματα θα χιονίζει και στο νομό Αττικής ακόμα και στα 200 μέτρα, από το Μαρούσι και πάνω.



Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ


Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα από την Πέμπτη

(14-01-2021) το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά:


Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις

Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τους θυελλώδεις ανέμους και

Τον ισχυρό παγετό

ΠΕΜΠΤΗ (14-01-2021) - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (15-01-2021)


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε Πέμπτη το βράδυ και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά:


1. Τις χιονοπτώσεις


α. Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, στη Μακεδονία και τη Θράκη (ορεινά και πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές), στη Θεσσαλία (400 μέτρα) και στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου και της υπόλοιπης κεντρικής χώρας. Στη δυτική Μακεδονία και τη Χαλκιδική τη νύχτα της Πέμπτης θα είναι κατά τόπους πυκνές.


β. Από τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, στην ανατολική Στερεά - Εύβοια (600 μέτρα) και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο (800 μέτρα).


2. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες


α. Τις βραδινές και νυχτερινές ώρες της Πέμπτης στα νησιά του Ιονίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς


β. Από τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου


γ. Από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής στις Κυκλάδες και


δ. Το απόγευμα της Παρασκευής στα Δωδεκάνησα.


ΣΑΒΒΑΤΟ (16-01-2021) - ΚΥΡΙΑΚΗ (17-01-2021)


Κακοκαιρία προβλέπεται από τα δυτικά - νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:


1. Τις χιονοπτώσεις


α. Από αργά το βράδυ της Παρασκευής (15-01-2021) προς τα ξημερώματα του Σαββάτου, στα ορεινά - ημιορεινά (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), οι οποίες στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου θα χιονίσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε πεδινές περιοχές.


Επίσης, το Σάββατο χιονοπτώσεις, θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της δυτικής - κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στη Θεσσαλία και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας όπου κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πιο πυκνές.


β. Την Κυριακή στα δυτικά οι χιονοπτώσεις αναμένεται πρόσκαιρα να σταματήσουν.


Στα ανατολικά όμως και κυρίως, στα προσήνεμα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και σε πεδινές περιοχές.


2. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες


α. Από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής (15-01-2021) μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου (από την Κεφαλονιά και νοτιότερα), στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά.


β. Τις πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες

και την Κρήτη


γ. Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου στα Δωδεκάνησα.


Τους θυελλώδεις ανέμους βορείων διευθύνσεων που θα πνέουν με ένταση 7 με 8 μποφόρ.


ΔΕΥΤΕΡΑ (18-01-2021) - ΤΡΙΤΗ (19-01-2021)


Μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή από τα νοτιοδυτικά, θα προκαλέσει εκ νέου επιδείνωση του καιρού, κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές.


Παγετός θα επικρατήσει όλες τις ημέρες μέχρι την Τρίτη (19-01-2021) κατά τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Επιπλέον, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, το Σάββατο και

την Κυριακή, θα είναι ολικός.


Ο καιρός την Παρασκευή


Βροχές ή χιονόνερο, στο Αιγαίο καταιγίδες τοπικά ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και στα κεντρικά και βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα, στα δυτικά και τα βόρεια γρήγορα θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν.


Από αργά το βράδυ και από τα δυτικά - νοτιοδυτικά προβλέπεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού.


Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.


Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στη Μακεδονία και τη Θράκη.


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από 800 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6, στρεφόμενοι από νωρίς το πρωί σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά έως 7, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν εκ νέου χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ -2 και 4 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα


Μακεδονία, Θράκη


Νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Τη νύχτα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχέςτης δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.


Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ.


Θερμοκρασία: Από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - ημιορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις πρωινές ώρες.


Από αργά το βράδυ προβλέπεται εκ νέου επιδείνωση με χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, βροχές στα πεδινά και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές.


Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ανατολικών διευθύνσεων 4 με 5, στο νότιο Ιόνιο 6 μποφόρ.


Θερμοκρασία: Από 6 έως 10 και στα νότια έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -3 (μείον 3) μέχρι 5 βαθμοί Κελσίου.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια και γρήγορα στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία (400 μέτρα) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια (600 μέτρα) και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο (800 μέτρα). Πρόσκαιρη βελτίωση το μεσημέρι από τα βόρεια.


Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ εξασθενούντες από το απόγευμα.


Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις απογευματινές ώρες.


Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 στρεφόμενοι γρήγορα και από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 6 με 7 εξασθενούντες βαθμιαία.


Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα


Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα από τις απογευματινές ώρες.


Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ εξασθενούντες από το μεσημέρι. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.


Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Σάμος


Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι.


Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.


Θερμοκρασία: Από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


newsbomb.gr




Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια