Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Γερμανία: Μερικό lockdown μέχρι τον Ιανουάριο σχεδιάζει η Μέρκελ

 Στρατηγική περιορισμών για την περίοδο μέχρι τον Ιανουάριο επιδιώκει να προωθήσει η Καγκελάριος ‘ Αγγελα Μέρκελ στην διάσκεψη με τους Πρωθ...


 Στρατηγική περιορισμών για την περίοδο μέχρι τον Ιανουάριο επιδιώκει να προωθήσει η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ στην διάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, καθώς, όπως παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο στόχος του “μερικού lockdown” δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. 


“Έχουμε αυτή τη στιγμή μια σταθερή κατάσταση, αλλά οι αριθμοί είναι πάρα πολύ μεγάλοι. Η σταθεροποίηση θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα”, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, αλλά απέφυγε να δώσει πληροφορίες για τα σχέδια της Καγκελαρίας ενόψει της επόμενης εβδομάδας. 


Γερμανία: Υπερψηφίστηκε η αλλαγή νομοθεσίας για πανδημίες-διαμαρτυρίες


Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που επικαλείται η BILD, η Καγκελάριος έχει εκφράσει την πρόθεσή της να δώσει στους πολίτες “μια κάποια ελευθερία” για τα Χριστούγεννα, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι “δεν θα τα καταστρέψουμε όλα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς”. 


Μέρκελ: Τα κρούσματα δεν μειώνονται όσο γρήγορα περιμέναμε


Επιπλέον, στις 25 Νοεμβρίου θα ήθελε να αποφασιστεί παράταση του “μερικού lockdown”, το οποίο εφαρμόζεται από τις 2 Νοεμβρίου, έως το τέλος Δεκεμβρίου ή και τις αρχές Ιανουαρίου. Στην τελευταία διαβούλευση, οι Πρωθυπουργοί των κρατιδίων απέρριψαν τις προτάσεις της Καγκελαρίας και ανέβαλαν οποιαδήποτε απόφαση. 


Μέρκελ – Γερμανία: Ο κορονοϊός θα κυριαρχεί στη ζωή μας για πολύ ακόμη


Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε η ‘Αγγελα Μέρκελ με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός της την περασμένη Τρίτη, αναφέρθηκε σε “πάρα πολύ δύσκολες αποφάσεις” που θα πρέπει να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τις χειμερινές διακοπές και κυρίως για το ενδεχόμενο επισκέψεων στα χιονοδρομικά κέντρα της Αυστρίας. 


Κορoνοϊός - Μέρκελ: Δεν μπορώ να υποσχεθώ άνοιγμα της εστίασης από την 1η Δεκεμβρίου


Ανάλογη στάση τηρεί και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος τάσσεται σταθερά υπέρ της συνέχισης των μέτρων περιορισμού. Δήλωσε μάλιστα ότι θα προσπαθήσει να προωθήσει μια “εθνική στρατηγική hotspot”, η οποία θα προβλέπει αυξημένα μέτρα στις περιοχές με πολλά κρούσματα. Αυτό, αναφέρει η BILD, θα μπορούσε να σημαίνει ακόμη και κλείσιμο σχολείων. 

Από την άλλη πλευρά πάντως ο επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας της Bundestag Έρβιν Ρούντελ (CDU) δεν θεωρεί δεδομένη την παράταση των μέτρων. Βλέπει μάλιστα αρκετές πιθανότητες επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και άθλησης. 

Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, οι πολίτες θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στην ιδιωτική τους ζωή, διευκρινίζει. 

Σήμερα πάντως το Ινστιτούτο “Ρόμπερτ Κοχ” ανακοίνωσε ότι κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 23.648 νέα κρούσματα κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: bavariagr.de


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια