Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Η Βόρεια Ελλάδα έχει άλλη ομορφιά το φθινόπωρο

Στα Τζουμέρκα , την Κερκίνη , τα Μαστοροχώρια και τα Στενά του Νέστου η φύση το φθινόπωρο κάνει πάρτι. Και είμαστε καλεσμένοι. ...

Στα Τζουμέρκα, την Κερκίνη, τα Μαστοροχώρια και τα Στενά του Νέστου η φύση το φθινόπωρο κάνει πάρτι. Και είμαστε καλεσμένοι.




της Ηρώς Κουνάδη

Κακά τα ψέματα, αν θέλεις να δεις δάση βαμμένα κόκκινα από τα φθινοπωρινά τους φύλλα και να διασχίσεις τα μονοπάτια τους με το χαρακτηριστικό κρίτσι-κρίτσι να αντηχεί κάτω από τα βήματά σου, στον βορρά πρέπει να πας. Και συγκεκριμένα, σε τέσσερις αγαπημένους προορισμούς που το φθινόπωρο δεν είναι απλώς στα καλύτερά τους –είναι στην εποχή για την οποία μοιάζουν να φτιάχτηκαν.

Στα Τζουμέρκα



Η Εγνατία τα έφερε… στην πόρτα των Θεσσαλονικιών, κι από εκεί που ήταν ένα από τα καλύτερα κρυμμένα ορεινά μυστικά της Ελλάδας ξαφνικά απέκτησαν σαλέ και σπιτάκια με τζακούζια. Χαλάλι τους, όμως, γιατί διατήρησαν αλώβητη την παραδοσιακή ομορφιά τους, όπως και την ησυχία τους, και παραμένουν ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας. Θα πειστείς για του λόγου μας το αληθές με την πρώτη βόλτα στο υπέροχο Συρράκο, και στους δίδυμους του Καλαρρύτες, όπου θα πιάσεις τραπεζάκι για αχνιστό ελληνικό στο παραδοσιακό (και χιλιοφωτογραφημένο) καφενείο του Ναπολέοντα Ζάγκλη πριν ξεκινήσεις για την φαντασμαγορική πεζοπορία που ενώνει μεταξύ τους τα δύο χωριά, ή την άλλη, που θα σε φέρει στον επιβλητικό καταρράκτη, στο ομώνυμο χωριό.





Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!







Στα Μαστοροχώρια



Βορειότερα των βορείων, κι αυθεντικότερα των αυθεντικών, τα Μαστοροχώρια της Ηπείρου, πολύ κοντά στα αλβανικά σύνορα, μοιάζουν με χρονοκάψουλα έτσι όπως έχουν μείνει ανέγγιχτα από τον χρόνο και τον τουρισμό. Κρυμμένα ανάμεσα σε (κατακόκκινα αυτή την εποχή) δάση οξυάς και σημύδας, τα απολύτως πέτρινα χωριά με τα παράξενα ονόματα Πυρσόγιαννη, Βούρμπιανη, Καστάνιανη, Τούρνοβο και Μπλίζδγιανη είναι στολισμένα με λιθόστρωτα καλντερίμια, πέτρινα αρχοντικά, παραδοσιακά καφενεδάκια και ταβέρνες που σερβίρουν βουνίσιες σπεσιαλιτέ όπως το αγριογούρουνο στιφάδο, που μια φορά να φας θα το θυμάσαι μια ζωή.



Απέχουν, δε, μόλις ένα μισάωρο από την Κόνιτσα, την οποία είναι καλή ιδέα να επιλέξεις για βάση σου αν έχεις μέρες στη διάθεσή σου και θέλεις να το… παίζεις σε πολλά ταμπλό –λίγο Μαστοροχώρια, λίγο Ζαγόρια, βουτιές στο Βοϊδομάτη και πεζοπορίες στον Βίκο, ράφτινγκ στον Αώο και ξημερώματα πάνω από τη Δρακόλιμνη, στην κορυφή της Τύμφης.



Στην Κερκίνη



Σαφώς μια από τις ωραιότερες –αν όχι η ωραιότερη– λίμνες της Ελλάδας, η Κερκίνη απολαμβάνεται ιδανικά μέσα από μια πεζοπορία στις όχθες της, και ιδανικότερα μέσα από μια βαρκάδα στα υπέροχα, ακίνητα νερά της. Ερωδιοί, πελεκάνοι και νεροβούβαλοι μοιράζονται μαζί σου αυτή τη θέα, ενώ οι πλαγιές του όρους Μπελλές και τα γλυκύτατα χωριά γύρω της (το Μανδράκι, η Κερκίνη και τα Άνω Πορόια, για να αναφέρουμε μόνο μερικά) προσφέρονται για ατελείωτες βόλτες και ολοήμερες εξερευνήσεις.





Στη Σταυρούπολη και τα χωριά του Νέστου



Μισή ωρίτσα έξω από την Ξάνθη, η Σταυρούπολη είναι ένα γλυκύτατο χωριό με έναν ασυναγώνιστο ξενώνα, το Αρχοντικό, ιδανική βάση για να εξερευνήσεις μέρη μαγικά όπως τα Στενά του Νέστου (ιδανικά με κανό, λεπτομέρειες εδώ), το Παρθένο Δάσος της Χαϊντούς, τον γιγάντιο καταρράκτη του Λειβαδίτη, τα βγαλμένα από μιαν άλλη εποχή (και μιαν άλλη κουλτούρα) Πομακοχώρια και το φράγμα του Νέστου στο Παρανέστι που εξασφαλίζει την σταθερή ροή των νερών όλο τον χρόνο, κάνοντας ένα από τα ωραιότερα ποτάμια της Ελλάδας ιδανικό για αθλοπαιδιές.


in2life.gr


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια