Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Ταξίδι σε 4 ρωσικές πόλεις: Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καζάν και Βλαδιβοστόκ

Η απέραντη Ρωσία είναι η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου σε έκταση, αν και στην αντίστοιχη κατάταξη του πληθυσμού έρχεται ένατη, αφού μεγάλα...

Η απέραντη Ρωσία είναι η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου σε έκταση, αν και στην αντίστοιχη κατάταξη του πληθυσμού έρχεται ένατη, αφού μεγάλα της τμήματα είναι εξαιρετικά αραιοκατοικημένα.



Συνορεύει συνολικά με 14 κράτη, από τη Νορβηγία έως τη Βόρεια Κορέα, ενώ βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Βαλτική και τον Αρκτικό Ωκεανό. Εκτείνεται στην Ασία κατά το μεγαλύτερο μέρος της, όμως το ευρωπαϊκό της τμήμα είναι το πιο «ενεργό» - εκεί βρίσκεται η πρωτεύουσα της Ρωσίας, η Μόσχα αλλά και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, η Αγία Πετρούπολη.


Δεν είναι καθόλου εύκολο να γνωρίσει κάποιος τη Ρωσία, καθώς αυτό το τεράστιο κράτος – ομοσπονδία στην πραγματικότητα – συγκεντρώνει πολλές και διαφορετικές κουλτούρες και τρόπους ζωής.

Για παράδειγμα, είναι εντελώς διαφορετική η ζωή στη Σιβηρία, από ό,τι στη Μόσχα, ενώ φυσικά και η ζωή στο Βλαδιβοστόκ, στις ακτές του Ειρηνικού, δεν έχει πολλές ομοιότητες με την ιστορική Αγία Πετρούπολη, που βρέχεται από τη Βαλτική Θάλασσα, όπως και με το Καζάν, την ιστορική πρωτεύουσα των Τατάρων, που είναι χτισμένη στην κεντρική Ρωσία, στις όχθες του Βόλγα. Αξίζει όμως να περιηγηθούμε σε αυτές τις τέσσερις ρωσικές πόλεις, ώστε να πάρουμε μία ιδέα από τον ρωσικό πολιτισμό και την ιστορία της χώρας.




Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!


 

Μόσχα: Η επιβλητική πρωτεύουσα




Μετρό Μόσχας: Ένα εντυπωσιακό υπόγειο παλάτι!


Η Μόσχα είναι η πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και έχει αυτόν τον τίτλο επί αιώνες. Διατηρεί πανέμορφα κτήρια, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, ενώ το μετρό της θεωρείται το ομορφότερο του κόσμου και διαθέτει σταθμούς – έργα τέχνης. Η πόλη έχει πληθυσμό μεγαλύτερο από 12,5 εκατομμύρια και είναι χτισμένη στις όχθες του Μόσχοβα, παραπόταμου του Βόλγα, από τον οποίο έχει πάρει και το όνομά της. Κέντρο της πόλης είναι η πασίγνωστη Κόκκινη Πλατεία, όπου βρίσκεται ο ναός του Αγίου Βασιλείου με τους εννέα πολύχρωμους και περίτεχνους τρούλους, το Κρεμλίνο, το Μαυσωλείο του Λένιν, αλλά και το μουσείο της Κα-Γκε-Μπε, της περιβόητης κρατικής ασφάλειας της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, που έδρασε κυρίως κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Στη Μόσχα βρίσκεται και το θέατρο Μπολσόι με τα παγκοσμίου φήμης μπαλέτα, όπως και περισσότερα από 70 μουσεία, κάποια από τα οποία ιδρύθηκαν τον 19ο αιώνα.



Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 




 

Αγία Πετρούπολη: Η πιο όμορφη ρωσική πόλη





Ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη


Δεν υπάρχει άνθρωπος που να επισκέφθηκε την Αγία Πετρούπολη και να μην έμεινε άφωνος από την ομορφιά της. Είναι χτισμένη πάνω σε μικρά νησάκια, στο Δέλτα του ποταμού Νέβα, στη Βαλτική Θάλασσα, πολύ κοντά στον Αρκτικό Κύκλο και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας.
Ιδρύθηκε μόλις το 1703 και θεωρήθηκε το «παράθυρο της Ρωσίας στην Ευρώπη». Λόγω του ιδιαίτερου φυσικού τοπίου, της πανέμορφης αρχιτεκτονικής μπαρόκ και του νεοκλασικισμού των κτηρίων της και των πολλών μνημείων που κοσμούν τους δρόμους της, η Αγία Πετρούπολη θεωρείται «υπαίθριο μουσείο», ενώ ένα πολύ μεγάλο μέρος της ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.


Στο τοπίο της πόλης κυριαρχεί το συγκρότημα των Χειμερινών Ανακτόρων, μέρος του οποίου είναι και το μουσείο Ερμιτάζ, ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία παγκοσμίως. Στην Αγία Πετρούπολη υπάρχουν όμως και κυριολεκτικά δεκάδες άλλα παλάτια τσάρων, μεταξύ των οποίων το Μαρμάρινο Παλάτι του κόμη Ορλώφ, το παλάτι της Ταυρίδας που χτίστηκε για τον πρίγκηπα Ποτέμκιν, το παλαιό Θερινό Παλάτι, το παλάτι Στρόγκανοβ, όπου σήμερα λειτουργεί το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, το Βοροντσόβ που έχει μετατραπεί σε στρατιωτική σχολή και το παλάτι Ανίτσκοβ, που είναι το κέντρο των σχολικών εκδηλώσεων της πόλης. Αρχιτεκτονικά ξεχωρίζουν και οι ναοί της πόλης, όπως ο ναός του Χυμένου Αίματος (πήρε το όνομά του γιατί χτίστηκε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο τσάρος Αλέξανδρος ο Β΄), ο καθεδρικός των Πέτρου και Παύλου, ο καθεδρικός του Καζάν και ο ναός του Αγίου Ισαάκ.

Στην Αγία Πετρούπολη αξίζει επίσης να δει ο επισκέπτης το πολυγωνικό Φρούριο των Πέτρου και Παύλου αλλά και το κτήριο της Ναυτικής Διοίκησης, στις όχθες του Νέβα. Ακόμα ένα αξιοθέατο, που βρίσκεται περίπου 30 χλμ από το κέντρο της πόλης είναι το Πέτερχοφ, οι παραθαλάσσιοι θερινοί οικισμοί των τσάρων, ένα τεράστιο σύμπλεγμα παλατιών με κήπους και σιντριβάνια που παρομοιάζεται με τις γαλλικές Βερσαλλίες.





 

Βλαδιβοστόκ: Ταξίδι στην άκρη της Ρωσίας





Το Βλαδιβοστόκ είναι χτισμένο στην άκρη του Ειρηνικού Ωκεανού, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα και είναι το μεγαλύτερο ρωσικό λιμάνι στην περιοχή. Ιστορικά η πόλη, της οποίας το όνομα σημαίνει «κυρίαρχος της Ανατολής», πέρασε από μογγολική και κινεζική κυριαρχία, πριν καταλήξει στη δικαιοδοσία της Ρωσίας. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης, ήταν πάντα σημαντικός εμπορικός κόμβος, ενώ επί Σοβιετικής Ένωσης, δηλαδή μέχρι το 1992 ήταν η έδρα της ναυτικής δύναμης του Ειρηνικού και επομένως «κλειστή» πόλη.
Αυτό που ανέδειξε κατά κύριο λόγο το Βλαδιβοστόκ όμως ήταν η κατασκευή του Υπερσιβητικού Σιδηροδρόμου, στις αρχές του 20ού αιώνα, καθώς ο πιο διάσημος σιδηρόδρομος του κόσμου ξεκινάει από τη Μόσχα, διασχίζει ολόκληρη τη Σιβηρία και καταλήγει στο Βλαδιβοστόκ, ο σιδηροδρομικός σταθμός του οποίου συγκαταλέγεται στα αξιοθέατα της πόλης.


Το οχυρό της πόλης, η λεωφόρος Σβτλάνσκαγια, η αψίδα του Νικολάι και το άγαλμα του Πούσκιν συγκαταλέγονται επίσης μεταξύ των σημείων της πόλης που πρέπει όλοι οι επισκέπτες να δουν.






 

Καζάν: Η πρωτεύουσα των Τατάρων





Το Καζάν βρίσκεται στην κεντρική ευρωπαϊκή Ρωσία, στη συμβολή των ποταμών Βόλγα και Καζάνκα και είναι η πρωτεύουσα των Τατάρων. Τάταροι είναι τα φύλα μογγολικής - τουρκικής προέλευσης που εγκαταστάθηκαν πέριξ του Βόλγα και των νοτίων Ουραλίων μετά τον Μεσαίωνα, μιλούν την ταταρική γλώσσα και είναι στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι σουνίτες. Είναι επίσης αυτοί που εισήγαγαν στη Ρωσία το εθνικό της όργανο, τη μπαλαλάικα.
Το Καζάν χτίστηκε τον 13ο αιώνα και σήμερα είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη, που διατηρεί όμως όλα της τα ιστορικά στοιχεία. Αξιοθέατα στην πόλη είναι το Εθνικό μουσείο του Ταταρστάν, ο περίτεχνος και πολύχρωμος Ναός όλων των θρησκειών, το Κρεμλίνο του Καζάν, ο ναός των Επιφανίων και το τζαμί Κουλ Σαρίφ, μεταξύ άλλων.

Η Ρωσία είναι πραγματικά απέραντη και με πλούσιο παρελθόν. Για να την εξερευνήσουν οι επισκέπτες της πρέπει να αφιερώσουν χρόνο και να μελετήσουν τις ιδιαιτερότητές της, ώστε να κατανοήσουν πλήρως τη σημασία των μνημείων και των ομορφιών της.


dokari.gr


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



 Οι συναλλαγές σε ξένο νόμισμα μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν εύκολα και χωρίς επιπλέον χρεώσεις. 







Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!







Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια