Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Κορωνοϊός: Τουρισμός με νέους κανόνες για ξενοδοχεία, πλαζ ακόμα και... μπουφέδες πρωινού!

Η βρετανική εφημερίδα εξετάζει το «άνοιγμα» του ελληνικού τουρισμού μετά την κρίση του κορωνοϊού . Οι γεμάτες κόσμο πισίνες,...

Η βρετανική εφημερίδα εξετάζει το «άνοιγμα» του ελληνικού τουρισμού μετά την κρίση του κορωνοϊού.



Οι γεμάτες κόσμο πισίνες, οι πολύβουες πλάζ, τα πλήθη επιβατών στα τουριστικά λεωφορεία και ακόμα και τα μίνι μπαρ στα ξενοδοχεία μπορεί πια να ανήκουν στο παρελθόν, καθώς ο ευρωπαϊκός τουρισμός επιχειρεί να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο για τις διακοπές, με τα καινούργια δεδομένα που έχει φέρει ο κορωνοϊός στη ζωή μας.



Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Μία από τις χώρες που προετοιμάζεται για αλλαγές είναι η Ελλάδα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Guardian σε εκτενές αφιέρωμά της για το «άνοιγμα» του ελληνικού τουρισμού μετά την κρίση του κορωνοϊού και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Χάρης Θεοχάρης μίλησε στην εφημερίδα, και διευκρίνισε ότι χρειάζονται «νέοι ειδικοί κανόνες» για τα ταξίδια, προκειμένου να αποφευχθεί κατά το δυνατόν τυχόν νέα εξάπλωση του ιού.

«Αν σκεφτόμαστε να ταξιδέψουμε φέτος, αυτό θα πρέπει να γίνει υπό νέους ειδικούς κανόνες. Πρέπει να εφαρμόσουμε νέους κανόνες για τα ξενοδοχεία, τις παραλίες, τις πισίνες, τους μπουφέδες πρωινού [στα ξενοδοχεία] και τα τουριστικά λεωφορεία», αναφέρει στον Guardian ο υπουργός Τουρισμού.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!



Όπως υπενθυμίζει η βρετανική εφημερίδα, ο κ. Χάρης Θεοχάρης και οι ομόλογοί του στην ΕΕ θα συζητήσουν σήμερα για το νέο πλαίσιο κανονισμών που θα πρέπει να εφαρμοστεί για την επανεκκίνηση του κλάδου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται διάφορες προτάσεις μέτρων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων τα «πιστοποιητικά ανοσίας», ενώ είναι πιθανό να συζητηθούν και μέτρα όπως οι έλεγχοι επιβατών με θερμομέτρηση ή εξετάσεις αίματος πριν ταξιδέψουν με προορισμό άλλη χώρα.

«Θα πιέσουμε για συμφωνία πάνω σε ένα κοινό σύνολο [ευρωπαϊκών] κανόνων. Χρειαζόμαστε νέους κανόνες για να μπορέσουμε να επιτρέψουμε την μετακίνηση ανθρώπων από μία χώρα σε άλλη, είτε οδικώς, είτε αεροπορικώς ή μέσω θαλάσσης. Προσωρινούς κανόνες που θα έχουν μία λογική από οικονομικής σκοπιάς. Εάν για παράδειγμα, μπορείς να έχεις μόνο 10 άτομα σε ένα αεροπλάνο για να θεωρηθεί μια πτήση ασφαλής, τότε προφανώς δεν θα υπάρχει πτήση».



Ακολουθήστε μας και στο instagram



Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο τουρισμός, ένας κλάδος που απασχολεί 75 εκ. ανθρώπους, έχει επί του παρόντος «παγώσει» λόγω των περιορισμών στα ταξίδια και του κλεισίματος των συνόρων. Στην Ελλάδα, όπου το 20% του ΑΕΠ εξαρτάται από αυτόν τον κλάδο, οι επιπτώσεις από την κρίση του κορωνοϊού αναμένεται να είναι πολύ σοβαρές, τονίζει η Guardian, ενώ στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων στη χώρα μας. Τα στοιχεία αυτά συγκρίνονται από την αρθρογράφο με άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ιταλία και η Τουρκία που έχουν πληγεί πολύ περισσότερο, και αναφέρεται ότι πως «η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν».

Παρά την αβεβαιότητα που κρύβει το μέλλον και τους φόβους για δεύτερο κύμα της επιδημίας αργότερα αυτήν την χρονιά, επιδημιολόγοι ελπίζουν ότι ο ζεστός καιρός θα φέρει μια ανάπαυλα. Σε αυτήν την περίπτωση, ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι η τουριστική σεζόν θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Ιούλιο, αργότερα απ' ό,τι συνήθως αλλά έγκαιρα για τις περιόδους αιχμής. «Οταν χαλαρώσουν τα μέτρα, θα χρειαστεί ένας μήνας ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος για να επανεκκινήσει ο τουρισμός. Τουριστικά πρακτορεία περιμένουν να θεσπίσουμε κανόνες που θα επιτρέψουν την είσοδο επισκεπτών. Πρέπει να πετύχουμε τη σωστή ισορροπία και να δείξουμε προσοχή για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Θεοχάρης.


protothema.gr


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια