Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Ταξίδι σε τρία γραφικά χωριά της Βόρειας Ελλάδας

Βάζουμε πρώτη με κατεύθυνση τον ελληνικό Βορρά και ανακαλύπτουμε πανέμορφα χωριά. Νυμφαίο Φλώρινας Κλείστε από ΕΔΩ για...

Βάζουμε πρώτη με κατεύθυνση τον ελληνικό Βορρά και ανακαλύπτουμε πανέμορφα χωριά.



Νυμφαίο Φλώρινας





Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Στο νότιο άκρο του νομού Φλώρινας, το Νυμφαίο δεσπόζει ως αρχοντικό βλαχοχώρι στις πλαγιές του όρους Βίτσι σε υψόμετρο 1350 μέτρα, με το πανέμορφο φυσικό και αρχιτεκτονικό του τοπίο πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το Νυμφαίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους διατηρητέους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας και ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης και παρ’ όλο που μετά την αστικοποίηση της δεκαετίας του ’50 ερήμωσε, σήμερα έχει αναγεννηθεί και διαθέτει ιδιαίτερες τουριστικές υποδομές. Περικλείεται από δάσος οξιάς και διασχίζεται από λιθόστρωτα μονοπάτια και πετρόκτιστα σπίτια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον παγκόσμιο διαγωνισμό της UNESCO, διεκδίκησε το Διεθνές Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την άριστη διαχείριση πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος. Καλοφτιαγμένα σπίτια από πέτρα, ένα τοξωτό ξύλινο γεφυράκι που ενώνει δύο από τα εντυπωσιακότερα αρχοντικά του χωριού και μια μικρή, γραφική, πλακόστρωτη πλατεία είναι τα πρώτα πράγματα που θα αντικρύσετε και θα θαυμάσετε στο χωριό, το οποίο διαθέτει μεν αρκετούς ξενώνες, αλλά όχι επαρκείς για να καλύψουν το πλήθος των επισκεπτών. Εκεί θα βρείτε το μισογκρεμισμένο στρατηγείο του Παύλου Μελά και τη Νίκειο Σχολή –σήμα κατατεθέν του χωριού- η οποία αποτελεί πλέον συνεδριακό κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Ακολουθήστε μας και στο instagram

 

Άνω Πορόια Σερρών



Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Νομού Σερρών, κοντά στα σύνορα και βορειδυτικά της λίμνης Κερκίνης, που δεν έχει τυχαία τον τίτλο του πιο αγαπημένου προορισμού της περιοχής. Οι Τούρκοι μπέηδες, άλλωστε, είχαν εκεί τα εξοχικά τους και το αποκαλούσαν «Μικρή Κωνσταντινούπολη». Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Μπέλλες ή Κερκίνη, σε υψόμετρο περίπου 400 μέτρων, με θέα στην κοιλάδα και τη λίμνη και διατηρεί μέχρι σήμερα τα χαρακτηριστικά της μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής που έφεραν οι βλαχόφωνοι Έλληνες από την Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία, μαζί με τα ήθη και τα έθιμά τους, τα οποία «παντρεύτηκαν» άψογα αργότερα με την εγκατάσταση μικρασιατών προσφύγων το 1922. Περπατήστε στα γραφικά καλντερίμια των «μαχαλάδων» για να «αφουγκραστείτε» την ιστορία του τόπου, συνομιλήστε με τους φιλόξενους κατοίκους και γευτείτε τις εκλεκτές νοστιμιές στις ταβέρνες της κεντρικής πλατείας και σε όλη την γύρω περιοχή, με την ψητή γίδα, το ψητό γουρουνόπουλο, τα ψάρια από τη λίμνη, το βουβαλίσιο κρέας, να αποτελούν χαρακτηριστικές γεύσεις. Μην παραλείψετε να περάσετε από το αισθητικό δάσος με τα πλατάνια και τα άφθονα νερά και από το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, για να θαυμάσετε την απίστευτη θέα τόσο προς το χωριό, όσο και προς τη λίμνη Κερκίνη και τον κάμπο.


 

Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας



Ο Παλαιός Παντελεήμονας είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στους βορειοανατολικούς πρόποδες του Κάτω Ολύμπου, σκαρφαλωμένος στα 440 μέτρα και με εκπληκτική θέα του Θερμαϊκού και των ακτών του νομού Πιερίας. Στη σκιά του βουνού των θεών, το παραμυθένιο αυτό χωριό έχει καταφέρει να διατηρήσει τη γραφική του ατμόσφαιρα και αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στην Βόρεια Ελλάδα. Κατά τη δεκαετία του ’50 είχε ερημώσει, καθώς οι κάτοικοί του μεταφέρονταν μαζικά στον Νέο Παντελεήμονα, σήμερα, όμως, γνωρίζει ταχεία τουριστική ανάπτυξη, αφού από τη δεκαετία του ’80 έχει αναπαλαιωθεί. Στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία του με τα αιωνόβια πλατάνια, θα βρείτε και την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, το παλιό σχολείο που έχει αναπαλαιωθεί και παραδοσιακές ταβέρνες. Περπατήστε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του, θαυμάστε τα αναπαλαιωμένα πέτρινα σπίτια και γραφικά καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης και μην παραλείψετε να περιηγηθείτε στη γύρω περιοχή, στο πλούσιο δάσος από καστανιές, οξιές και κουμαριές, όπου θα γνωρίσετε και την εντυπωσιακή χλωρίδα και πανίδα του Κάτω Ολύμπου.


clickatlife.gr





Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!




Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια