Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Κορωνοϊός: Οι Ισπανοί βγήκαν στα μπαλκόνια και χειροκροτούσαν τους γιατρούς (βίντεο)

Στα μπαλκόνια βγήκαν χθες το βράδυ οι Ισπανοί όχι για να τραγουδήσουν αλλά για να χειροκροτήσουν τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπ...

Στα μπαλκόνια βγήκαν χθες το βράδυ οι Ισπανοί όχι για να τραγουδήσουν αλλά για να χειροκροτήσουν τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό για το πολύτιμο και δύσκολο έργο τους εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού.


Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ιταλίας και της Ουχάν, όπου οι κάτοικοι που βρίσκονται σε καραντίνα βγήκαν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους για να τραγουδήσουν, προκειμένου να αναπτερωθεί το ηθικό τους, οι κάτοικοι της Ισπανίας έκαναν μια παρόμοια κίνηση.



Ασθενής 31: Η 61χρονη με κορωνοϊό που κόλλησε πάνω από 1000 άτομα στην εκκλησία



Όχι όμως για να τραγουδήσουν αλλά για να χειροκροτήσουν με ευγνωμοσύνη για το έργο που επιτελούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Ισπανίας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης του κορωνοϊού.


Κορονοϊός: Δείτε την εξέλιξη των κρουσμάτων λεπτό προς λεπτό



Η αυθόρμητη πράξη ευγνωμοσύνης ήρθε στις 10 χθες το βράδυ, λίγο αφότου ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έκανε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα ενημερώνοντας τους πολίτες της χώρας του πως θα αναγκαστούν να περιοριστούν στα σπίτια τους και θα μπορούν να βγαίνουν από τις εστίες τους μόνο για να αγοράσουν προμήθειες, θέτοντας την Ισπανία σε σχεδόν ολική καραντίνα.


Κορωνοϊός: Μείνετε σπίτι σας, μην κάνετε το ίδιο λάθος με εμάς, λέει Ελληνίδα που ζει στην Ιταλία



Βίντεο στα social media
Οι οικογένειες βγήκαν στα μπαλκόνια τους, άλλοι έξω από τα παράθυρα και όλοι άρχισαν να χειροκροτούν και να ζητωκραυγάζουν «Viva los medicos» (Να ζήσουν οι γιατροί). Όπως ήταν αναμενόμενο, δεκάδες Ισπανοί από όλη την χώρα ανάρτησαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #AplausoSanitario.





kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια