Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Κορονοϊός και ταξίδια: Τι ισχύει για τις ακυρώσεις αεροπορικών εισιτηρίων

«Φρένο» στα ταξίδια βάζει ο νέος κορονοϊός . Τι πρέπει να προσέξουν όσοι πολίτες έχουν αγοράσει ταξιδιωτικά πακέτα ή αεροπορικά εισιτήρι...

«Φρένο» στα ταξίδια βάζει ο νέος κορονοϊός. Τι πρέπει να προσέξουν όσοι πολίτες έχουν αγοράσει ταξιδιωτικά πακέτα ή αεροπορικά εισιτήρια.


Ομαδικές προσφυγές στο Συνήγορο του Καταναλωτή για επιστροφή των χρημάτων από εισιτήρια που ακυρώνονται λόγω κορονοϊού, ετοιμάζουν Έλληνες πολίτες που ακύρωσαν τα προγραμματισμένα τους ταξίδια στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, κάποιες εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία, όχι απλά δεν επιστρέφουν τα χρήματα στους ταξιδιώτες, ενώ, την ίδια στιγμή, επιβάλλουν υψηλά πρόστιμα.


Οι αεροπορικές εταιρείες που σταματούν τις πτήσεις λόγω του κορονοϊού!


Πόσο απροστάτευτοι ή προστατευμένοι είναι οι καταναλωτές;

Στο ερώτημα μας βοηθά να απαντήσουμε η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

«Αναφορικά με τα ταξίδια, μπορεί κάποιος να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση που έχει υπογράψει, 14 μέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Αν έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα, πρέπει να εξεταστούν οι λόγοι που προβαίνει σε αυτήν την ενέργεια. Αν δηλαδή ακυρώνει το εισιτήριό του για λόγους προσωπικούς ή για λόγους ανυπέρβλητης μεταβολής των συνθηκών», επισημαίνει στο Sputnik.

Ο κορονοϊός συνιστά αιτία ανυπέρβλητης μεταβολής των συνθηκών, καθότι οι γιατροί συνιστούν να μην κάνουμε ταξίδια αναψυχής, καθώς υπάρχει κίνδυνος για τον εαυτό μας και τον περίγυρό μας.
Κορονοϊός


«Το άρθρο 388 του αστικού κώδικα λέει ότι όταν κάποιος δεν μπορεί να προβλέψει ένα ανυπέρβλητο περιστατικό, όπως η περίπτωση του Κορονοϊoύ, τότε σε αυτήν την περίπτωση έχει δικαίωμα να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση και να ζητήσει πίσω όλα τα χρήματά του», υπογραμμίζει η Κ. Φραγκάκη.

«Μπορείτε να ταξιδέψετε, μην είστε υποχόνδριοι», φέρεται να λένε οι εταιρείες στους ταξιδιώτες.

«Καμία εταιρεία δεν δέχεται, ούτε να αλλάξει την ημερομηνία και να τα μεταθέσει χωρίς πρόστιμο, ούτε να επιστρέψει τα χρήματα», αναφέρει η δικηγόρος.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια... !



Τι ισχύει για τα πακέτα των σχολικών εκδρομών που ακυρώθηκαν

Την ίδια ώρα, σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και αρκετοί μαθητές έχουν πληρώσει πακέτα 600 και 700 ευρώ για εκδρομές στο εξωτερικό που έχουν αναβληθεί.

«Όσον αφορά το πακέτο ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα, αν το ταξίδι καταγγελθεί λόγω ανυπέρβλητης μεταβολής των συνθηκών, τότε ο ταξιδιώτης θα πρέπει να πάρει τα χρήματά του πίσω», τονίζει η Κ. Φραγκάκη.

Τα ξενοδοχεία όμως έχουν δείξει μια τελείως διαφορετική στάση. Για τα καταλύματα εντός πόλης, μπορεί κάποιος να ακυρώσει τη διαμονή του εντός 24 ωρών πριν την άφιξή του, ενώ εκτός πόλης 48 ώρες πριν.


Έτσι μεταδίδεται ο κορονοϊός στο αεροπλάνο! Πού είναι πιο ασφαλές να καθίσετε;


Τι πρέπει να κάνει ο καταναλωτής

Η Κατερίνα Φραγκάκη συστήνει τα ακόλουθα:

    Αρχικά ο καταναλωτής πρέπει να υποβάλλει αίτηση στην εταιρεία, ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων του, ή τη μη επιβολή προστίμου. Κατά 99% θα απορριφθεί.

    Θα πρέπει να γίνει παρέμβαση στο Συνήγορο του Καταναλωτή, είτε ηλεκτρονικά είτε αυτοπροσώπως.

    Η καταγγελία πρέπει να γίνει με τη λογική του να επιστραφούν τα χρήματα ή τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί.

    Αν δε λυθεί μέσω του συνηγόρου του καταναλωτή, η μόνη λύση είναι να στραφούν στα δικαστήρια.

    Για την επιστροφή χρημάτων, οι ενδιαφερόμενοι θα είναι καλύτερο να κάνουν μια προσπάθεια πριν την έναρξη του ταξιδιού και όχι μετά από αυτήν.







Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια... !



Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια