Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν σε ημιμαραθώνιο στην Αγγλία - Οργή για την ανευθυνότητα

Παρά την κατακραυγή και την έντονη ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού , ο ημιμαραθώνιος του Μπαθ διεξήχθη κανονικά. Κανον...

Παρά την κατακραυγή και την έντονη ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού, ο ημιμαραθώνιος του Μπαθ διεξήχθη κανονικά.


Κανονικά πραγματοποιήθηκε ο ημιμαραθώνιος στο Μπαθ της Βρετανίας, παρά την κατακραυγή για την διεξαγωγή του εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού.



Κορονοϊός: Δείτε την εξέλιξη των κρουσμάτων λεπτό προς λεπτό



Οι αγώνες της Premier League και Football League ακυρώθηκαν το σαββατοκύριακο αλλά οι διοργανωτές του ημιμαραθωνίου προχώρησαν κανονικά την διοργάνωση, επιμένοντας πως δεν επέδειξαν ανευθυνότητα ενώ σημείωσαν πως έλαβαν μέρος 6.200 δρομείς- περίπου οι μισοί από τον συνήθη αριθμό.

Ο Άντριου Τέιλορ, διευθυντής της διοργάνωσης, ανέφερε πως δεν έλαβε καμία σύσταση από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς να ακυρώσει τον αγώνα. Ταυτόχρονα τόνισε πως οι συμβουλές από ειδικούς -Εθνικό Σύστημα Υγείας και τοπική επιτροπή- «συμφωνούσαν πως πρόκειται για χαμηλού κινδύνου εκδήλωση, με απολύτως κανένα λόγο να μην διεξαχθεί».



Ασθενής 31: Η 61χρονη με κορωνοϊό που κόλλησε πάνω από 1000 άτομα στην εκκλησία



Η επίσημη σελίδα στο Facebook κατακλύστηκε από εκατοντάδες σχόλια χρηστών, που διχάστηκαν σχετικά με την διεξαγωγή του αγώνα, με την συντριπτική πλειονότητα να ζητά την ακύρωσή του για λόγους δημόσιας υγείας.

Ωστόσο οι διοργανωτές σημείωσαν πως «εξέτασαν προσεκτικά, άκουσαν και συζήτησαν» πριν αποφασίσουν να γίνει ο ημιμαραθώνιος, επιμένοντας πως υπαίθριες δραστηριότητες έχουν χαμηλό κίνδυνο μετάδοσης του ιού «και δεν υπάρχουν επιδημιολογικές ή ιατρικές αποδείξεις» που υποδεικνύουν την ακύρωσή τους.

Μάλιστα ανέφεραν πως ακόμη και αν ακύρωναν τον ημιμαραθώνιο σε αυτή την φάση, οι χιλιάδες δρομείς που είχαν φτάσει στην πόλη για τον αγώνα, θα εμφανίζονταν όπως και να έχει για να τρέξουν. «Νιώθουμε πως το χρωστούσαμε σε αυτούς τους δρομείς, δεδομένου πως οι παροχές ήταν έτοιμες να τους φροντίσουν», εξήγησαν.



Το υπαίθριο πάρτι των ηλιθίων που παίζουν με τις ζωές των άλλων



Οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν σήμερα πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη Βρετανία κατέγραψαν αύξηση 20% τις τελευταίες 24 ώρες και ανέρχονται πλέον σε 1.372, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 35 από 21 χθες.

Συνολικά 40.279 άνθρωποι έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις στη χώρα, επισήμανε το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας. Η Βρετανία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του Covid-19 στις 31 Ιανουαρίου. Με πληροφορίες από BBC, Independent


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια