Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

22 τρόποι για να επισκεφτείτε αξιοθέατα του κόσμου χωρίς να σηκωθείτε καν από τον καναπέ σας!

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε στο προσωρινό κλείσιμο των περισσότερων τουριστικών μνημείων, θεάτρων, θεματικών πάρκων και των δημόσ...

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε στο προσωρινό κλείσιμο των περισσότερων τουριστικών μνημείων, θεάτρων, θεματικών πάρκων και των δημόσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων.



 Ευτυχώς, πολλά αξιοθέατα, μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο εμπνέουν τον κόσμο να εξερευνήσει τον κόσμο με εικονικές ξεναγήσεις και επισκέψεις σε εκθέσεις, μέσα από βίντεο και παραστάσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε χωρίς να σηκωθείτε καν από τον καναπέ σας!

Δείτε μια λίστα με 22 τρόπους για να ταξιδέψετε με ψηφιακό τρόπο χωρίς να χρειαστεί να βγείτε από το σπίτι σας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Insider.



1. Ξενάγηση στο Blarney Castle στο Cork της Ιρλανδίας

Το κάστρο Blarney είναι γνωστό για τη μυθική του πέτρα που οι επισκέπτες φιλούν για να έχουν τύχη. Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του, η πέτρα αυτή αφαιρέθηκε ως μέσο πρόληψης για την εξάπλωση του ιού. Οι επισκέπτες, όμως, μπορούν να βρεθούν στο όμορφο αυτό μνημείο μέσα από μια ψηφιακή ξενάγηση. (www.virtualvisittours.com/blarney-castle)

2. Χαλαρώστε απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα στους Βράχους του Μοχέρ στην Ιρλανδία



Βράχοι του Μοχέρ Ιρλανδία
Μπορείτε να απολαύσετε μια ψηφιακή ξενάγηση στους Βράχους του Μοχέρ, το διάσημο γεωλογικό μνημείο της Ιρλανδίας, μέσα από την ιστοσελίδα του www.cliffsofmoher.ie/virtual-visit-tour.

3. Κάντε μια καθοδηγούμενη ξενάγηση σε εθνικά πάρκα σε όλο τον κόσμο

Η ενεργοποίηση του Google Arts & Culture περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα με τίτλο «The Hidden Worlds of the National Parks» σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Εθνικών Πάρκων και σας ταξιδεύει κυριολεκτικά στην καρδιά της φύσης. Η ψηφιακή έκθεση περιλαμβάνει πέντε εθνικά πάρκα όπως τα Hawaii Volcanoes National Park, Carlsbad Caverns National Park στο Νέο Μεξικό, το Bryce Canyon National Park στη Γιούτα, το Kenai Fjords National Park στην Αλάσκα και το Dry Tortugas National Park στη Φλόριντα.

4. Μεταφερθείτε στα πιο εντυπωσιακά θέατρα του κόσμου

Παρά το γεγονός ότι πολλά θέατρα έχουν κλείσει προσωρινά, μπορείτε να βρεθείτε στη Χρυσή Εποχή του κινηματογράφου ή σε υπέροχα δείγματα αρχιτεκτονικής όπως όπερες στην Ευρώπη κάνοντας μια ψηφιακή ξενάγηση σε χώρους τέχνης, θέατρα και κινηματογράφους μέσα από το Google Arts & Culture. (artsandculture.google.com)

5. Η Metropolitan Opera προσφέρει live παραστάσεις όσο είναι κλειστή

Η διάσημη όπερα είναι κλειστή αλλά θα κάνει μετάδοση παραστάσεων στις 7:30 μ.μ. ανατολική ζώνη ώρας κάθε βράδυ για όσο μένει κλειστή. Οι παραστάσεις θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της όπερα για 20 ώρες. Μπορείτε να δείτε και το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας.

6. H Disney World και η Disneyland προσφέρουν ψηφιακή επίσκεψη στα πάρκα τους



disneyland - εικονική ξενάγηση
Η εταιρεία Disney προσφέρει πρόσβαση μέσω του Google Street View στο Disney World στο Ορλάντο των ΗΠΑ, όπως επίσης και η Disneyland στην Καλιφόρνια. Οι fans μπορούν έτσι να μεταφερθούν με ένα κλικ στα μαγικά θεματικά πάρκα! (disneyparks.disney.go.com και www.google.com/maps)

7. Κάντε μια βόλτα με τραινάκι

Το YouTube είναι γεμάτο με βίντεο από βόλτες με τρενάκια που επιτρέπουν στους θεατές να ονειρεύονται ότι βρίσκονται σε κάποιο πάρκο της Disney. Δείτε για παράδειγμα το τρενάκι του Frozen ή το Incredicoaster από την πρώτη θέση!

8. Το Monterrey Bay Aquarium στην Καλιφόρνια σας ξεναγεί στην υδρόβια φύση

Το ενυδρείο σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε μια ψηφιακή επίσκεψη μέσω live streaming βλέποντας πιγκουίνους, μέδουσες και σπάνια είδη ψαριών στο φυσικό τους περιβάλλον. (www.montereybayaquarium.org)

9. Επισκεφτείτε το Guggenheim στη Νέα Υόρκη



Μουσείο Guggenheim
Το Google Arts & Culture σας προσφέρει δωρεάν ψηφιακή ξενάγηση στο Μουσείο Guggenheim μέσω του Street View. Το Μουσείο είναι διάσημο για τη συλλογή σύγχρονης τέχνης που διαθέτει, καθώς και για τη μοναδική του αρχιτεκτονική. (artsandculture.google.com)

10. Μεταφερθείτε στο Ταζ Μαχάλ

Μέσω του Google Arts & Culture μπορείτε να μεταφερθείτε στο Ταζ Μαχάλ στην Ινδία, καθώς και σε άλλα διάσημα μνημεία του κόσμου, όπως η Όπερα στο Σίδνεϊ και ο Πύργος του Άιφελ. (artsandculture.google.com)

11. Δείτε εκθέματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην Ουάσινγκτον

Από δεινοσαύρους μέχρι πλάσματα του ωκεανού, το Smithsonian National Museum of Natural History προσφέρει μια μοναδική ψηφιακή επίσκεψη σε πολλά από τα εκθέματά του. (naturalhistory.si.edu)

12. Ο Ζωολογικός Κήπος του Σαν Ντιέγκο προσφέρει live βίντεο με πάντα, πολικές αρκούδες, κλπ.


Ο Ζωολογικός Κήπος της Καλιφόρνια έχει μαγνητοσκοπημένα και ζωντανά βίντεο με κοάλα, πάντα, πιγκουίνους και άλλα ζώα, που προσφέρουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης! (zoo.sandiegozoo.org)

13. Οι λάτρεις της ιστορίας μπορούν να κάνουν μια διαδραστική ξενάγηση στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου



Βρετανικό Μουσείο εικονική ξενάγηση
Το Βρετανικό Μουσείο προσφέρει ένα διαδραστικό χρονολόγιο που επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνούν έργα τέχνης από αρχαίους πολιτισμούς όλου του κόσμου. Η ψηφιακή έκθεση έχει διάφορα θέματα από διάφορες περιόδους της ιστορίας. (britishmuseum.withgoogle.com)

14. Δείτε έργα του Βαν Γκογκ κ.ά. στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA)

Σε συνεργασία με την Google Arts & Culture, το MoMA στη Νέα Υόρκη προσφέρει μια δωρεάν ωηφιακή ξενάγηση στις μοναδικές εκθέσεις του. (artsandculture.google.com)

15. Το Metropolitan Museum of Art προσφέρει υπέροχα βίντεο

Αν αγαπάτε την αρχιτεκτονική, θα απολαύσετε τα βίντεο του ΜΕΤ που δείχνουν τα διασημότερα κτίρια και χώρους του σε 360μοίρες σε συνδυασμό με χαλαρωτική μουσική. (www.metmuseum.org)

16. Βρεθείτε στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους του Λονδίνου

Κάποιοι επισκέπτες του Βασιλικού Βοτανικού Κάπου είχαν την καλοσύνη να βγάλουν πανοραμικές φωτογραφίες από το υπέροχο τοπίο, και να τις ανεβάσουν στο Google Street View. (www.google.com/maps)

17. Επισκεφτείτε το Μουσείο του Νταλί στη Φλόριντα



Μουσείο Νταλί
Το Μουσείο του Νταλί στη Φλόριντα επιτρέπει στους επισκέπτες του να εξερευνήσουν ψηφιακά την αυλή, την αρχιτεκτονική και το εσωτερικό του, που φιλοξενεί περισσότερα από 2.400 έργα του διάσημου υπερρεαλιστή ζωγράφου. (thedali.org)

18. Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή της NASA

Η δωρεάν εφαρμογή της NASA σας επιτρέπει να εξερευνήσετε εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας, να βγάλετε σέλφι και να ακολουθήσετε μια ακουστική ξενάγηση στο κέντρο εκπαίδευσης διαστήματος. (spacecenter.org)

19. Διαδραστικές εμπειρίες στο Μουσείο του Πικάσο στη Βαρκελώνη

Το Μουσείο του Πικάσο προσφέρει ψηφιακές ξεναγήσεις στην αυλή του, προσφέροντας μια ματιά στην αρχιτεκτονική και την ιστορία της Βαρκελώνης. (courtyard.museupicassobcn.org)
Προσφέρει επίσης και διαδραστικό χάρτη με εικόνες από τα στούντιο του Πικάσο και άλλα μέρη όπου σύχναζε. (www.bcn.cat)

20. Επισκεφτείτε το Λούβρο



Μουσείο Λούβρου - εικονική ξενάγηση
Η επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου του Λούβρου προσφέρει εικονική ξενάγηση. Δείτε πώς θα κάνετε ξενάγηση στο μουσείο του Λούβρου μέσα από τον υπολογιστή σας!

21. Πηγαίντε στην Ακρόπολη…από τον καναπέ σας

Σε συνεργασία με το Google Arts & Culture, το μαγευτικό Μουσείο της Ακρόπολης έχει ψηφιοποιήσει πολλά από τα εκθέματά του, από αγάλματα μέχρι μαρμάρινες τοιχογραφίες. Οι ψηφιακοί επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν και πανοραμική θέα στην Ακρόπολη! (artsandculture.google.com)

22. Δείτε διάσημα έργα της National Portrait Gallery


Οι online επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν πολλά εκθέματα της Smithsonian National Portrait Gallery, όπως το First Ladies και πολλά ακόμα. (artsandculture.google.com)


travelstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια