Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Το χωριό που σε λίγα χρόνια θα το καταπιεί ο ωκεανός

Οι 400 κάτοικοι του χωριού Κιβαλινα στη βορειοδυτική Αλάσκα θα πρέπει σύντομα να αλλάξουν πατρίδα καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες το ...

Οι 400 κάτοικοι του χωριού Κιβαλινα στη βορειοδυτική Αλάσκα θα πρέπει σύντομα να αλλάξουν πατρίδα καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες το χωριό σε λιγότερο από μια δεκαετία θα το έχει «καταπιεί» ο ωκεανός.


Οι θερμοκρασίες στην περιοχή της Αρκτικής της Αλάσκας έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που οι πάγοι λιώνουν με ταχύτατους ρυθμούς και τα νερά έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν τόσο που διαβρώνουν τις ακτές.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προσπαθήσει να βοηθήσει τους 400 περίπου Ινουί που ζουν στην Κιβαλίνα, χτίζοντας ένα αμυντικό τείχος κατά μήκος της παραλίας, το 2008. Ωστόσο, ακόμα κι αυτό το τείχος δεν απέτρεψε την εκκένωση του νησιού πριν από δύο χρόνια λόγω μιας σφοδρής καταιγίδας.

Τώρα, οι ειδικοί προβλέπουν ότι το νησί-φράγμα των 7,5 μιλίων θα είναι ακατοίκητη από το 2025, και υπό τη θάλασσα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά ότι θα κοστίσει μέχρι και 400.000.000 δολάρια η μετεγκατάσταση των κατοίκων, αν και δεν έχει διευκρινίσει αν είναι πρόθυμη να τα δώσει...





meteo24news.gr


📌Σας αρέσουν τα Road Trip; ✅Ενοικίαση αυτοκίνητου χωρίς πιστωτική κάρτα, χωρίς εγγύηση, με πλήρη ασφάλεια και απεριόριστα χιλιόμετρα για τέλεια Road Trip 🚙



Κλείστε το δωμάτιό σας από εδώ στην Airbnb και κερδίστε μέχρι €34 έκπτωση για το πρώτο ταξίδι σας


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια