Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Σε αυτά τα καταφύγια θα ζήσεις τη μαγεία του βουνού

Όλη η ορεινή μαγεία της Ελλάδας συνοδεία ζεστής φασολάδας δίπλα στο τζάκι. Βρίσκουμε καταφύγιο σε έξι ελληνικά βουνά . του ...

Όλη η ορεινή μαγεία της Ελλάδας συνοδεία ζεστής φασολάδας δίπλα στο τζάκι. Βρίσκουμε καταφύγιο σε έξι ελληνικά βουνά.



του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μπορεί να μην έχουν πολυτελείς εγκαταστάσεις και άνετα κρεβάτια, όμως προσφέρουν οικονομική διαμονή και υπέρτατο μπόνους την άμεση επαφή με τη μαγεία της φύσης.

Τα καταφύγια στα... όρη στα ψηλά βουνά της Ελλάδας είναι ιδανικά για παρεΐστικες αποδράσεις, αρκεί να είστε συμβιβασμένοι με την ιδέα πως δεν θα απολαύσετε τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου, με βασικότερη την ιδιωτικότητα την ώρα του ύπνου.

Θα πρέπει να έχετε μαζί οπωσδήποτε το sleeping bag σας, καθότι εδώ δεν υπάρχουν καμαριέρες να στρώνουν κρεβάτια και να αλλάζουν σεντόνια και για τον ίδιο λόγο, είστε υπεύθυνοι για την καθαριότητα και την τάξη του χώρου που καταλαμβάνετε για όσο καιρό μείνετε εδώ.

Ψωνίστε με επιστροφή χρημάτων Cashback στο Apopou

Τέλος, θα πρέπει κάνετε ένα τηλεφώνημα από πριν, για να επιβεβαιώσετε κατ’ αρχήν ότι το καταφύγιο λειτουργεί τις ημερομηνίες που σας ενδιαφέρουν, ότι οι γύρω δρόμοι δεν έχουν κλείσει λόγω χιονιού/πάγου και, βέβαια, ότι υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια.

Αν τα παραπάνω σας βρίσκουν σύμφωνους, τότε μήπως έφτασε η στιγμή να πάρετε τα βουνά για να βρείτε… Καταφύγιο;


Ακολουθήστε μας και στο instagram


Φλαμπούρι
10€/ άτομο (και 8€ για τα παιδιά) ανά διανυκτέρευση, τηλ: 210 2464666 και 6972 256215







Κοντινό, αγαπημένο και πάντα δραστήριο, το καταφύγιο της Πάρνηθας βρίσκεται σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1.158 μέτρων και διαθέτει ζεστό και φιλόξενο χώρο με σούπερ θέα. Χωρά περίπου 45 άτομα και λειτουργεί Παρασκευή έως Κυριακή, αλλά και καθημερινές κατόπιν συνεννόησης, ενώ διαθέτει και κουζίνα για ροφήματα, χωριάτικες πίτες, σπιτικά πιάτα, ολόφρεσκες σαλάτες και γλυκά. Διοργανώνει σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο δραστηριότητες όπως πεζοπορία στα μονοπάτια της Πάρνηθας, τοξοβολία και παιχνίδια προσανατολισμού στο δάσος – δείτε εδώ.





Μπάφι
10€/ άτομο ανά διανυκτέρευση, τηλ: 10 2403556, 210 2469050 και 6977648739








Επίσης λαοφιλές και αγαπημένο για τους κατοίκους της Αττικής, βρίσκεται κι αυτό στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας και διαθέτει έξι συνολικά, ξεχωριστούς χώρους διανυκτέρευσης. Το καταφύγιο συνεργάζεται με την Trekking Hellas, κάτι που σημαίνει μπόλικες οργανωμένες πεζοπορίες στα μονοπάτια του βουνού, αλλά και δραστηριότητες για πιτσιρίκια. Λειτουργεί καθημερινές και Σαββατοκύριακα, ενώ η κουζίνα του ετοιμάζει αρκετές και νοστιμότατες προτάσεις (φασολάδα, μακαρονάδες, χορτόσουπες κ.α.).



Ακολουθήστε μας και στο instagram


Καταφύγιο Μελισσουργών 
15€/ άτομο ανά διανυκτέρευση, τηλ: 6974 374172





Στο ομώνυμο χωριό στα Τζουμέρκα και σε υψόμετρο 1. 023 μέτρων, το ορειβατικό καταφύγιο λειτουργεί όλο τον χρόνο, κατόπιν συνεννόησης, και διαθέτει πέντε πεντάκλινα δωμάτια με θέρμανση, με ανεξάρτητα μπάνια και ξεχωριστή σάλα με πετρόκτιστο τζάκι. Η κουζίνα του λειτουργεί από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για πρωινό και κυρίως γεύματα, ενώ από εδώ μπορείτε να ακολουθήσετε τα σηματοδοτημένα μονοπάτια που οδηγούν στις κορυφές των Τζουμέρκων και της Κακαρδίτσας σε φόντο πνιγμένο στα έλατα και τους κέδρους – δείτε εδώ.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Καταφύγιο Δίρφυς «Μιχάλης Νικολάου»
12€/ άτομο ανά διανυκτέρευση, τηλ: 697 0809822, 697 494 7427



Αγναντεύει από τα 1.120 μέτρα το Αιγαίο και τον Ευβοϊκό, λειτουργεί κατόπιν συνεννόησης, στα παραπάνω τηλέφωνα, και προσεγγίζεται μόνο από χωματόδρομο, με όχημα 4x4, ή τα μονοπάτια που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.  Διαθέτει 50 κρεβάτια και μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 45 άτομα, ενώ διαθέτει τρεις μεγάλες αίθουσες με τζάκι, στις δύο εκ των οποίων υπάρχουν εγκαταστάσεις κουζίνας.

Ψωνίστε με επιστροφή χρημάτων Cashback στο Apopou

Καταφύγιο Αγράφων
15€/ άτομο ανά διανυκτέρευση, τηλ: 6988586292



Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.536 μέτρων, πάνω από τη Λίμνη Πλαστήρα, 6 χιλιόμετρα έξω από το χωριό Νεράιδα. Διαθέτει κεντρική θέρμανση, τζάκι, κουκέτες, κουβέρτες, κουζίνα, τουαλέτα, ζεστό νερό, ντουζ και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 24 άτομα. Λειτουργεί κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και είναι προσβάσιμο από ασφαλτοστρωμένο δρόμο, περί τα 5 χιλιόμετρα από τον οικισμό Νεράιδα. Για τους φαν τις πεζοπορίας, το καταφύγιο είναι ιδανικά τοποθετημένο στην καρδιά ενός άριστα οργανωμένου δικτύου μονοπατιών, παρέχοντας πληθώρα δραστηριοτήτων στη φύση.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Καταφύγιο Βελουχίου
13€/ άτομο ανά διανυκτέρευση, τηλ: 6974030716



Στην καρδιά του χιονοδρομικού του Καρπενησίου, σε υψόμετρο 1.840 μέτρων, το πλήρως ανακαινισμένο καταφύγιο του Βελουχίου μπορεί να φιλοξενήσει έως 30 άτομα. Λειτουργεί καθημερινές και Σαββατοκύριακα, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης παρέχει οργανωμένη κουζίνα, wc και ντουζιέρες. Τα γεύματα είναι οικονομικά και νοστιμότατα, ενώ έξτρα μπόνους αποτελούν τα επιτραπέζια ό,τι πρέπει για βραδιές δίπλα στο τζάκι.


Ψωνίστε με επιστροφή χρημάτων Cashback στο Apopou

Καταφύγιο «Δημήτριος Μπουντόλας»
13€/ άτομο ανά διανυκτέρευση, τηλ: 6939 225857, 693 4114621



Εκεί ψηλά στο βουνό των Θεών, τον Όλυμπο, το Καταφύγιο «Δημήτριος Μπουντόλας» ή «Σταυρός» βρίσκεται σε υψόμετρο 930 μέτρων, απολαμβάνει υπέροχη θέα στις χιονισμένες πλαγιές και λειτουργεί κάθε μέρα όλο το χρόνο εκτός Δευτέρας για την χειμερινή περίοδο. Έχει χωρητικότητα 30 ατόμων και διαθέτει εστιατόριο το οποίο ετοιμάζει λαχταριστά μαμαδίσια πιάτα σε μεγάλη ποικιλία όπως γίδα βραστή, φασολάδα, μπιφτέκια με ρύζι, μοσχαράκι κοκκινιστό κ.α. 




Καταφύγιο Καλλέργη
13€/ άτομο ανά διανυκτέρευση, τηλ: 6973400077, 6976585849




Με απίστευτη θέα στα Λευκά Όρη και το φαράγγι της Σαμαριάς, το καταφύγιο στα Χανιά της Κρήτης λειτουργεί κάθε Σαββατοκύριακο του χειμώνα αλλά και καθημερινές κατόπιν συνεννόησης. Σε υψόμετρο 1680 μέτρων, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 45 άτομα σε κουκέτες και διαθέτει τζάκι, μπάνιο με ζεστό νερό, ξυλόσομπες και οργανωμένη κουζίνα, μεταξύ άλλων. Η προσέγγιση γίνεται με πεζοπορία 1,30 ώρας από το οροπέδιο Ομαλού σε μονοπάτι και αγροτικό δρόμο 5 χιλιομέτρων, ενώ συχνά ο ορειβατικός σύλλογος διοργανώνει εξορμήσεις στα γύρω βουνά.


in2life.gr



ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ / SPECIAL OFFERS 


 Aegean Airlines: https://mikk.ro/DNRW 

Airport Transfers: https://mikk.ro/DNRY 

Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; https://mikk.ro/C9FP 

Croatia Airlines: https://mikk.ro/DNRa 

DigiTickets.gr: https://mikk.ro/DNRb 

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων: https://mikk.ro/CPBh 

Τεράστια ποικιλία σε είδη ταξιδιού: https://mikk.ro/DNRc 

Ferries-Booking.com: https://mikk.ro/DNRd 

Κλείστε τα Ακτοπλοϊκά σας Εισιτήρια και Ταξιδέψτε στους Προορισμούς των Ονείρων σας: https://mikk.ro/DNRe 

Φθηνότερες πτήσεις σε όλο τον κόσμο: https://mikk.ro/DNRf 

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εύκολα, γρήγορα: https://mikk.ro/DNRg 

O&B Athens Boutique Hotel: https://mikk.ro/DNRh 

Olympic Air: https://mikk.ro/DNRi 

Φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον κόσμο: https://mikk.ro/C9LG 

Κορυφαίες ταξιδιωτικές τσάντες, αποσκευές και αξεσουάρ ταξιδίου: https://mikk.ro/DNRj 

Το Νο1 ταξιδιωτικό βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα που εξειδικεύεται σε ταξιδιωτικούς οδηγούς, χάρτες και βιβλία: https://mikk.ro/DNRk 

Η πρώτη online πλατφόρμα στην ενοικίαση ακινήτων: https://mikk.ro/DNRm 

Προσφορές αποκλειστικά για ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά πακέτα: https://mikk.ro/DNRn 

Το ιδανικό για εσάς κατάλυμα στη Ζάκυνθο εύκολα και οικονομικά: https://mikk.ro/DNRo 

Επιστροφή χρημάτων από τις ηλεκτρονικές αγορές: https://mikk.ro/CH15



👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
YouTube channel: https://bit.ly/2DgqH0F


Αγοράστε από ΕΔΩ ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, κλείστε ξενοδοχεία και πολλά ακόμη και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον κόσμο; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!







Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!






Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.






Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια