Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Λουξεμβούργο: Ταξίδι στο παραμυθένιο δουκάτο

Εικόνες από άλλη εποχή στην καρδιά της Ευρώπης! Μια μικρή χώρα με μεγάλη γοητεία. Μια πόλη βγαλμένη από παραμύθι. Χτισμένο στη...

Εικόνες από άλλη εποχή στην καρδιά της Ευρώπης!


Μια μικρή χώρα με μεγάλη γοητεία. Μια πόλη βγαλμένη από παραμύθι. Χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Αλζέτ και Πετρύς, μέσα σε ένα εντυπωσιακότατο φυσικό περιβάλλον, το Λουξεμβούργο συνορεύει ανατολικά με τη Γερμανία, νότια με τη Γαλλία, δυτικά και βόρεια με το Βέλγιο, ενώ το έδαφός του διαιρείται σε δύο περιοχές: στο βόρειο τομέα (Έσλιγκ), που διασχίζεται από ένα τμήμα της οροσειράς των Αρδενών και χαρακτηρίζεται από βαθιές κοιλάδες και οροπέδια, και το νότιο (Γκούτλαντ), όπου βρίσκονται μεγάλες και γόνιμες εκτάσεις και κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Η πόλη του Λουξεμβούργου, που διατηρεί το υψηλότερο στον κόσμο κατά κεφαλήν εισόδημα, κρύβει δεκάδες αξιοθέατα και μέρη που πρέπει να δει κάθε επισκέπτης. Ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία, την πλακόστρωτη Place Guillaume (όπου μαζευόταν το πλήθος για να δει το Δούκα), επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Λουξεμβούργου, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και συνεχίστε την περιήγησή σας στο Παλάτι του Μεγάλου Δούκα. Πρόκειται για την επίσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας, η οποία ξεχωρίζει για το αναγεννησιακό της ύφος και τη μεγαλοπρέπειά της.








 Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!




Στο κέντρο της πόλης υπάρχει ένας πολύ μεγάλος και απότομος βράχος, με το όνομα Bock, το εσωτερικό του οποίου χρησίμευε ως οχυρό για τους κατοίκους της πόλης, ενώ σήμερα διασώζονται 17.000 μέτρα δαιδαλωδών διαδρομών που έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο δρόμος θα σας οδηγήσει στην Πλατεία Συντάγματος, όπου μπορείτε να απολαύσετε μία εκπληκτική θέα στην ιστορική γέφυρα του Αδόλφου και το φαράγγι του ποταμού Πετρύς. Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει μια πανύψηλη στήλη με το άγαλμα της Χρυσής Κυρίας, εθνικό σύμβολο ελευθερίας και φόρος τιμής στους πεσόντες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ρομαντικών και σας αρέσουν τα μέρη με θέα που κόβει την ανάσα, στο Λουξεμβούργο θα βρείτε το «ωραιότερο μπαλκόνι της Ευρώπης». Περπατήστε τον πλακόστρωτο δρόμο Chemin de la Corniche, που ξεκινάει από τον λόφο του Bock και κατηφορίζει κατά μήκος των προμαχώνων έως τον πύργο της Τριπλής Πύλης.



Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!









 Ακολουθήστε μας και στο instagram



Τα μουσεία

Το Λουξεμβούργο ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, και για την πολιτιστική του ταυτότητα, με δεκάδες μουσεία να προσελκύουν τους επισκέπτες. Στο κέντρο της πόλης υπάρχει το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, που φιλοξενεί ιστορικά εκθέματα από τη χώρα, ενώ στο ιστορικό κέντρο θα βρείτε το «Musee d’ Histoire de la Ville de Luxembourg» με εκθέματα που ξετυλίγουν την ιστορία της πόλης του Λουξεμβούργου από τον 10ο αιώνα μέχρι σήμερα. Αν σας ενδιαφέρει η μοντέρνα τέχνη, μην παραλείψετε το «Casino Luxembourg-Forum d’ art Contemporain», που υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων του Λουξεμβούργου. Εδώ έδωσε το τελευταίο του κονσέρτο ο Φραντς Λιστ.









Παραμυθένια κάστρα

Το Λουξεμβούργο μοιάζει σαν να έχει βγει από άλλη εποχή, με τα κάστρα του να τραβούν το ενδιαφέρον. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Κάστρο Vianden, βόρεια της πρωτεύουσας, το οποίο είναι χτισμένο μεταξύ του 11ου και του 14ου αιώνα και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οχυρωμένα κάστρα δυτικά του Ρήνου. Από κάτω απλώνεται η πανέμορφη ομώνυμη μικρή πόλη με λιθόστρωτα δρομάκια, σπίτια βαμμένα σε χρώματα παστέλ, εστιατόρια σε κάθε γωνιά και το σπίτι-μουσείο του Βίκτωρ Ουγκώ. Εντυπωσιακό είναι επίσης το Κάστρο Bourscheid, κοντά στο ομώνυμο χωριό, στο βορειοανατολικό Λουξεμβούργο. Χτισμένο από το 1000 μ.Χ σε έναν απότομο βράχο, προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα τη νύχτα όταν φωταγωγείται!


reader.gr



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.




 Οι συναλλαγές σε ξένο νόμισμα μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν εύκολα και χωρίς επιπλέον χρεώσεις. 







Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!






Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια