Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Oι εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε στο Στρασβούργο!

Με έντονες επιρροές τόσο από τη Γερμανία όσο και από τη Γαλλία , το Στρασβούργο είναι μια μίνι version της Βενετίας και ταυτόχρονα το ...

Με έντονες επιρροές τόσο από τη Γερμανία όσο και από τη Γαλλία, το Στρασβούργο είναι μια μίνι version της Βενετίας και ταυτόχρονα το μοντέρνο κοσμοπολίτικο κέντρο όπου χτυπά η καρδιά του Ευρωκοινοβουλίου



Γερμανία ή Γαλλία; Μια ευχάριστη ανάμειξη στοιχείων, όπου όλα μοιάζουν διπλά: δίγλωσσες πινακίδες, ξινολάχανο Γερμανίας σε παραδοσιακή ταβέρνα της Αλσατίας, μπίρα και κρασί να μοιράζονται την ίδια φήμη. Με πολλά καλοδιατηρημένα κτίρια που της χάρισαν την αναγνώριση ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η γραφική πόλη πάνω στον ποταμό Ιλ μας προσκαλεί να την εξερευνήσουμε και να γνωρίζουμε 14 διαφορετικές συνοικίες, πανέμορφα κανάλια και γέφυρες, εξαιρετικά κτίρια και μουσεία, είτε πεζή είτε με ένα παραδοσιακό μίνι τραμ είτε, ακόμη καλύτερα, με μια απολαυστική κρουαζιέρα.




1. ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΠΛΟΙΑΡΙΟ



Ενας από τους πιο ρομαντικούς και δημοφιλείς τρόπους να ανακαλύψετε τις ομορφιές της πόλης είναι διαπλέοντας τον ποταμό Ιλ, σε μια κρουαζιέρα 75 λεπτών, την οποία επιλέγουν πάνω από 600.000 τουρίστες κάθε χρόνο. Θα γνωρίσετε όλο το ιστορικό κέντρο και θα απολαύσετε πανοραμικά τα κτίρια της συνοικίας Petite France, τα παραδοσιακά σπίτια κατά μήκος του ποταμού, τις σκεπαστές γέφυρες, τη γερμανική συνοικία και τα εντυπωσιακά υπερσύγχρονα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου.
2. MΙΝΙ ΤΡΕΝΑΚΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΝΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Το μίνι τραμ διασχίζει σε 40 λεπτά όλο το ιστορικό κέντρο και την Petite France, ενώ σταματά στις παρυφές του φράγματος Vauban πριν επιστρέψει στον καθεδρικό ναό.

3. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΕΣ
Στάση 1η: Kronenbourg (www.kronenbourg.com). Ενας χώρος- μύθος της Αλσατίας για περισσότερα από 30 χρόνια, το μουσείο της Kronenbourg υποδέχεται 25.000 επισκέπτες ετησίως σε ένα ταξίδι στον «κόσμο της μπίρας». Θα περιηγηθείτε υπόγεια παλιά κελάρια του 1850 και θα μάθετε τους λόγους που την έχουν καθιερώσει ως Νο 1 μπίρα της Γαλλίας από το 1664. Φυσικά, έπεται γευσιγνωσία σε παραδοσιακή μπιραρία.

Στάση 2η: Ηeineken (www.heineken.fr). Η μπιραρία Espérance στο Schiltigheim θα σας μυήσει στα μυστικά της ιστορικής κληρονομιάς της ζυθοποιίας. Το πρόγραμμα ξενάγησης περιλαμβάνει ιστορική αναδρομή, σύγχρονες τεχνικές, εγκαταστάσεις και, φυσικά, γευσιγνωσία σε πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις.


Ακολουθήστε μας και στο instagram
 



4.ΘΕΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ
Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας, η κατασκευή του οποίου διήρκεσε 263 χρόνια, είναι από τα εντυπωσιακότερα δείγματα γοτθικής αρχιτεκτονικής στην ομώνυμη πλατεία. Ο Βίκτορ Ουγκό είχε μιλήσει για έναν περίτεχνο συγκερασμό μνημειακότητας και φινέτσας, αφού η πρόσοψή του θυμίζει δαντέλα. Μέχρι τον 19ο αιώνα, άλλωστε, ήταν το ψηλότερο κτίριο του χριστιανικού κόσμου. Η εξωτερική πρόσοψη στολίζεται από εκατοντάδες γλυπτά που παίζουν με το φως και τις σκιές, και τα ροζ πλακίδια ψαμμίτη παίρνουν διαφορετικές αποχρώσεις ανάλογα με τη διάθεση του ουρανού.

Tip: Η ανάβαση στο καμπαναριό απαιτεί γερά πόδια και πνευμόνια (332 σκαλοπάτια είναι αυτά) και, για να φτάσετε σε μια πλατφόρμα που προσφέρει πανοραμική θέα μέχρι τον Μέλανα Δρυμό, όταν ο καιρός είναι καθαρός. Μέσα στο ναό υπάρχει επίσης το «Αστρονομικό Ρολόι», ένα αριστούργημα της μηχανικής ως αποτέλεσμα συντονισμένης συνεργασίας μαθηματικών, Ελβετών ωρολογοποιών, γλυπτών και ζωγράφων του 1842. Στις 12.30 το μεσημέρι, οι φιγούρες του ρολογιού προσφέρουν μια εντυπωσιακή εικόνα στους επισκέπτες, οι οποίοι βλέπουν να περνούν ένα παιδί, ένας έφηβος, ένας ενήλικος και ένας ηλικιωμένος μπροστά από τον Θάνατο. Πιο ψηλά, οι Απόστολοι παρελαύνουν με τη σειρά τους μπροστά από τον Χριστό.




5. ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
Στο Στρασβούργο φιλοξενείται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στο τελευταίο απαγορεύεται η είσοδος.
Το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ολοκληρώθηκε το 1999, για να φιλοξενεί τις μηνιαίες συναντήσεις των κρατών-μελών. Πρόκειται για ένα κτίριο, ο σχεδιασμός του οποίου βασίζεται στο συνδυασμό κύκλων και ελλειπτικών σχημάτων και αποτελείται -μεταξύ άλλων- από τρεις εσωτερικούς «δρόμους», έναν χειμερινό κήπο με φιλόδεντρα, έναν πύργο ύψους 60 μ. (17 ορόφων και 1.133 γραφείων) και μια πτέρυγα με ημικυκλικό θόλο, που στεγάζει την αίθουσα συνεδριάσεων.


Πληροφορίες: www.europarl.europa.eu (για οργανωμένες ξεναγήσεις απαιτείται ειδική άδεια)
 
Το Συμβούλιο της Ευρώπης ιδρύθηκε το 1949, για να συγκεντρώνει σε μία στέγη όλες τις δημοκρατίες της ηπείρου. Επί του παρόντος, συμμετέχουν 47 κράτη-μέλη, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν 800 εκατ. πολίτες, και οι εκάστοτε εκπρόσωποι των χωρών συζητούν κατά προτεραιότητα θέματα που αφορούν στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον. Πληροφορίες: www.coe.int (επισκέψεις μόνο κατόπιν ραντεβού).


6. Η ΥΔΑΤΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
Μία από τις πλέον γραφικές συνοικίες, με δρομάκια στο ύψος των υδάτων του ποταμού Ιλ, υπέροχα ξύλινα σπίτια του 16ου και του 17ου αιώνα με λουλουδιασμένα μπαλκόνια και το άρωμα του φρεσκοψημένου ψωμιού να πλημμυρίζει τα σοκάκια· ολόκληρη η Petite France θυμίζει καρτ ποστάλ. Εδώ βρίσκονται και οι σκεπαστές μεσαιωνικές γέφυρες, που διατηρούν το όνομά τους, παρόλο που έχασαν τις στέγες τους το 18ο αιώνα.

Πρόκειται για μια σειρά από γέφυρες που ενώνουν τους τέσσερις παραποτάμους του Ιλ, νότια της Μικρής Γαλλίας, ενώ θα δείτε και τέσσερις πύργους του 14ου αιώνα, απομεινάρια των πρώην οχυρωματικών έργων που εξασφάλισαν την ανεξαρτησία της πρώην Δημοκρατίας του Στρασβούργου. Μετά την προσάρτησή του στη Γαλλία το 1681, ένα νέο φρούριο κατασκευάστηκε εδώ από τον Βομπάν. Πανοραμική θέα προσφέρεται από το φράγμα Βομπάν. Συνεχίστε τον περίπατό σας στις όχθες του ποταμού Ιλ, μακριά από την κίνηση της πόλης, μέσα από αξιόλογα μνημεία και κτίρια του παρελθόντος.

7. ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ
Η Πλατεία της Δημοκρατίας είναι μια τεράστια πλατεία-πάρκο στην καρδιά της Γερμανικής Συνοικίας με μεγαλοπρεπή μνημεία που ανεγέρθηκαν κατά τη γερμανική περίοδο μεταξύ 1871 και 1918. Μετά τη γαλλική ήττα το 1870, η Γερμανία σχεδίαζε να κάνει το Στρασβούργο πρωτεύουσα της περιοχής Αλσατίας-Λωρραίνης. Η συνοικία αυτή, που είναι γνωστή ως «η νέα πόλη», αντιπροσώπευε τη νέα μορφή αστικού σχεδιασμού, με ευρείς δρόμους, μνημειακά διοικητικά κτίρια και πολυτελείς εγκαταστάσεις.

 Παράλληλα, η διαμόρφωση του πράσινου έπαιξε νευραλγικό ρόλο στο όλο αστικό τοπίο. Κύρια αξιοθέατα είναι το Παλάτι του Ρήνου (πρώην αυτοκρατορικά ανάκτορα), η Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη και το Εθνικό Θέατρο, όλα τους εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής. Στο κέντρο της πλατείας ξεχωρίζει το μνημείο πολέμου, έργο του γλύπτη Drivier, από το 1936. Απεικονίζει μια μητέρα με δύο γιους, εκ των οποίων ο ένας σκοτώθηκε για τη Γαλλία και ο άλλος για τη Γερμανία, μια δραματική πραγματικότητα που βίωσαν οι κάτοικοι της Αλσατίας στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

8. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ
Η Πλατεία της Δημοκρατίας είναι μια τεράστια πλατεία-πάρκο στην καρδιά της Γερμανικής Συνοικίας με μεγαλοπρεπή μνημεία που ανεγέρθηκαν κατά τη γερμανική περίοδο μεταξύ 1871 και 1918. Μετά τη γαλλική ήττα το 1870, η Γερμανία σχεδίαζε να κάνει το Στρασβούργο πρωτεύουσα της περιοχής Αλσατίας-Λωρραίνης. Η συνοικία αυτή, που είναι γνωστή ως «η νέα πόλη», αντιπροσώπευε τη νέα μορφή αστικού σχεδιασμού, με ευρείς δρόμους, μνημειακά διοικητικά κτίρια και πολυτελείς εγκαταστάσεις. Παράλληλα, η διαμόρφωση του πράσινου έπαιξε νευραλγικό ρόλο στο όλο αστικό τοπίο.

Κύρια αξιοθέατα είναι το Παλάτι του Ρήνου (πρώην αυτοκρατορικά ανάκτορα), η Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη και το Εθνικό Θέατρο, όλα τους εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής. Στο κέντρο της πλατείας ξεχωρίζει το μνημείο πολέμου, έργο του γλύπτη Drivier, από το 1936. Απεικονίζει μια μητέρα με δύο γιους, εκ των οποίων ο ένας σκοτώθηκε για τη Γαλλία και ο άλλος για τη Γερμανία, μια δραματική πραγματικότητα που βίωσαν οι κάτοικοι της Αλσατίας στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Ολοκληρώστε την περιήγηση και τη γνωριμία επισκεπτόμενοι το Παλάτι Ροχάν του 18ου αιώνα και τα τρία μουσεία που φιλοξενεί (Καλών Τεχνών, Διακοσμητικών Τεχνών, Αρχαιολογικό ή με μια απολαυστική βόλτα στον Βοτανικό Κήπο της Ορανζερί (Orangerie). Εδώ, θα απολαύσετε γεύμα ή δείπνο στο εστιατόριο που στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο του 17ου αιώνα, θα παίξετε μπιλιάρδο και μπόουλινγκ, θα πιείτε εξαιρετικό τσάι, ενώ τα μικρά παιδιά θα διασκεδάζουν στον ζωολογικό κήπο.


Ακολουθήστε μας και στο instagram





 


9. ΤΕΡΨΤΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟ ΣΑΣ
Η γαστρονομία της Αλσατίας είναι ένα τολμηρό πάντρεμα «έντονων» γερμανικών γεύσεων και γαλλικής «γκουρμέ» κουζίνας, που ικανοποιεί κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. Θα δοκιμάσετε τραγανή τάρτα φλαμπέ Flammekueche, με τυρί, ζαμπόν και μανιτάρια, baeckoffe (ψητό κρέας με πατάτες και μπαχαρικά) και coq au Reisling (κόκορα κρασάτο με κρασί ονομασίας προέλευσης, σερβιρισμένο με γερμανικά νουντλς), φρεσκοψημένο spaetzle και, φυσικά, φουαγκρά συνοδεία τοπικών οίνων Pinot Blanc. Εχετε να επιλέξετε από 150 εστιατόρια και κρασοπουλειά, τα γνωστά winstub, ενώ θα πιείτε το «νερό της ζωής» (eau de vie), ένα φρουτώδες λικέρ, η γλύκα του οποίου οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα φρούτα.

10. BEST RATE – BEST LOCATION ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ
Οι τιμές των ξενοδοχείων επιδέχονται μεγάλη έρευνα στις ιστοσελίδες των καταλυμάτων, τα οποία λόγω οικονομικής κρίσης κάνουν σημαντικές προσφορές ή δίνουν μεγάλες εκπτώσεις όταν οι κρατήσεις γίνονται εγκαίρως. Στην κράτησή σας θα πρέπει να προσέχετε αν στην τιμή συμπεριλαμβάνονται οι φόροι και το πρωινό. Τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν περιλαμβάνουν το πρωινό, που κυμαίνεται μεταξύ €10 και €25 την ημέρα, ανάλογα με το κατάλυμα. Επίσης, στις έγκαιρες κρατήσεις συνήθως τα χρήματα καταβάλλονται όλα προκαταβολικά και δεν επιδέχονται ακύρωση.


 Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


11. STRASBOURG BY NIGHT
Ποιος είπε ότι το Στρασβούργο δεν έχει νυχτερινή ζωή; Οταν η νύχτα πέσει, ένας νέος μικρόκοσμος αποκαλύπτεται στις προβλήτες, πάνω σε πλωτά μπαρ, στο κέντρο και στη φοιτητική συνοικία Krutenau, αλλά και στις άλλες συνοικίες όπου υπάρχουν πολλές αίθουσες κονσέρτων και κλαμπ. Στην πλατεία του καθεδρικού, χορευτές και καλλιτέχνες δίνουν παράσταση με σκηνικό τον φωταγωγημένο ναό. Αλλά και στα δρομάκια κοντά στην πλατεία, στις οδούς rue des Freres, rue des Soeurs και rue de la Croix, θα βρείτε πολλά μπαράκια.


travelstyle.gr






Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!
 


Αγοράστε από ΕΔΩ ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, κλείστε ξενοδοχεία και πολλά ακόμη και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον κόσμο; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!



Πι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ: Βγάλε ΠΡΩΤΟΣ Κρυπτονομίσματα!!!




Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.






Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!






Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια