Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Μικρές παραμυθένιες πόλεις στα Βαλκάνια

Μεσαιωνικές καστροπολιτείες , αυτοκρατορικές πρωτεύουσες , κουκλίστικες πόλεις χτισμένες στις όχθες γαλήνιων λιμνών. Τι νόμιζες, μόνο η ...

Μεσαιωνικές καστροπολιτείες, αυτοκρατορικές πρωτεύουσες, κουκλίστικες πόλεις χτισμένες στις όχθες γαλήνιων λιμνών. Τι νόμιζες, μόνο η Δύση έχει ομορφιές;



της Ηρώς Κουνάδη

Είναι πανέμορφη η ευρύτερη γεωγραφική γειτονιά μας. Είναι, επίσης, φοβερά παρεξηγημένη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ορδές τουριστών στις μικρές της πόλεις πολύ δύσκολα θα πετύχεις. Και να σου πούμε ένα μυστικό; Αυτό μας κάνει να την αγαπάμε ακόμα περισσότερο. Βαλκάνια φορέβερ, και χέιτερζ γκόνα χέιτ, και άλλα τέτοια συνθηματικά. Ασ’ τους όλους να λένε, και πάμε να φύγουμε.



 Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!

Κότορ, Μαυροβούνιο



Τι είναι: Μια παραμυθένια, και όμως ολοζώντανη, καστροπολιτεία χτισμένη εκεί που τελειώνει το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης. Μέσα από τα μεσαιωνικά τείχη του Κότορ απλώνονται μικρά πλακόστρωτα σοκάκια που οδηγούν σε ενετικά παλάτια, χαριτωμένα μπιστρό και ατμοσφαιρικά wine bar, πριν πάρουν να ανηφορίζουν προς τα σκαλάκια στην πλαγιά του λόφου –κάθε λαχανιασμένο βήμα εδώ, και μια ακόμα φαντασμαγορική θέα στην θάλασσα.

Πώς θα πας εκεί: Οδικώς, το Κότορ απέχει από τα Γιάννενα 481 χιλιόμετρα. Αν σχεδιάζεις μακροπρόθεσμα, ή βαριέσαι τα μεγάλα road trip, η Volotea ξαναξεκινά από τον Απρίλιο του ’20 απευθείας πτήσεις Αθήνα-Ντουμπρόβινκ από το οποίο Ντουμπρόβνικ το Κότορ απέχει δυο ωρίτσες, ή 91 χιλιόμετρα, οδικώς.


Αγοράστε από ΕΔΩ ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, κλείστε ξενοδοχεία και πολλά ακόμη και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!
 

Μόσταρ, Βοσνία Ερζεγοβίνη



Τι είναι: Η μικρή πόλη της Ερζεγοβίνης, με την πιο πολυφωτογραφημένη γέφυρα του πλανήτη. Την έχεις δει χιλιάδες φορές, όχι μόνο επειδή είναι πανέμορφη, αλλά και επειδή είναι σύμβολο του αιματηρού πολέμου της Βοσνίας, ο οποίος την έκανε συντρίμμια. Ξαναφτιάχτηκε, ανακηρύχθηκε μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, και τώρα στολίζει μια από τις ομορφότερες μικρές πόλεις των Βαλκανίων.

Πώς θα πας εκεί: Με την Lufthansa στο Σαράγιεβο μέσω Μονάχου και από εκεί σε δυο ωρίτσες (129 χιλιόμετρα) με τραίνο ή λεωφορείο. Εναλλακτικά, με την Aegean ως το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και από εκεί οδικώς σε δυόμιση ώρες, ή 131 χιλιόμετρα.


Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον κόσμο; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!

 

Μπεράτι, Αλβανία



Τι είναι: Η «πόλη με τα χίλια παράθυρα» (μια ματιά στην φωτογραφία και καταλαβαίνεις αμέσως γιατί) χτισμένη στις όχθες του ποταμού που την χωρίζει στα δύο και ανακηρυγμένη ολόκληρη μνημείο κληρονομιάς της ανθρωπότητας από την UNESCO. Σε λίγα χρόνια, να μας το θυμηθείς, θα είναι πλημμυρισμένη τουρίστες και μαγαζιά με σουβενίρ, πήγαινε τώρα που η Αλβανία είναι ακόμα προσεκτικά φυλαγμένο μυστικό στους ταξιδιωτικούς κύκλους.

Πώς θα πας εκεί: Οδικώς, το Μπεράτι απέχει 244 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα.



 Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!

Σπλιτ, Κροατία



Τι είναι: Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας, απλώνει σε μια στενή χερσόνησο των δαλματικών ακτών τα λιθόστρωτα σοκάκια της, που ελίσσονται ανάμεσα σε γοτθικά και αναγεννησιακά κτίρια-αριστουργήματα αρχιτεκτονικής. Στα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της πόλης περιλαμβάνεται το ρωμαϊκό Παλάτι του Διοκλητιανού, που είναι από μόνο του μια μικρή πολιτεία απλωμένη σε ένα λαβύρινθο από μαρμαρόστρωτα δρομάκια όλο γραφικά ταβερνάκια και χαριτωμένα café στη σκιά αρχαίων τειχών.

Πώς θα πας εκεί: Με την Aegean απευθείας στο Ντουμπρόβνικ και από εκεί οδικώς σε τρεις ώρες και 229 χιλιόμετρα, με λεωφορείο.



 Ακολουθήστε μας και στο instagram

Βέλικο Τάρνοβο, Βουλγαρία



Τι είναι: Η αλλοτινή πρωτεύουσα της Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας, απλωμένη σε τέσσερα καταπράσινα λοφάκια που υψώνονται κάθετα πάνω από τα νερά του ποταμού Γιάντρα. Την έλεγαν κάποτε Πόλη των Τσάρων, και Τσάρεβετς λένε ακόμα σήμερα τον λόφο στον οποίο χτυπά η καρδιά της, το ιστορικό κέντρο σαν να λέμε, με τα απομεινάρια του κάστρου, το βασιλικό παλάτι και τον πατριαρχικό ναό της Δεύτερης Αυτοκρατορίας.

Πώς θα πας εκεί: Μέχρι τη Σόφια με τη Ryanair  ή την Aegean  και από εκεί οδικώς σε δυόμισι ώρες, ή 219 χιλιόμετρα.



 

Νόβι Σαντ, Σερβία



Τι είναι: Μικρή πανέμορφη πόλη 94 χιλιόμετρα από το Βελιγράδι, στεφανωμένη από ένα μεσαιωνικό κάστρο, μέσα στο οποίο διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι το Exit, ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης. Έχει επίσης ένα πανέμορφο ιστορικό κέντρο γεμάτο εντυπωσιακά art nouveau κτίρια, περίτεχνες εκκλησίες, πολύβουους πεζόδρομους, ανοιχτές πλατείες, και hip café που απλώνουν τα τραπεζάκια τους έξω όταν ο καιρός το επιτρέπει.

Πώς θα πας εκεί: Με την Aegean ως το Βελιγράδι και από εκεί οδικώς σε μια ωρίτσα και 94 χιλιόμετρα.


in2life.gr






Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!



Αγοράστε από ΕΔΩ ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, κλείστε ξενοδοχεία και πολλά ακόμη και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον κόσμο; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.






Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!






Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια