Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

15 τέλεια πράγματα να κάνεις στην Ορεινή Κορινθία

Τα χωριουδάκια, οι διαδρομές, τα αξιοθέατα, οι καταπράσινες βουνοπλαγιές της και όλα όσα κάνουν την Ζήρεια ένα μέρος μαγικό. ...

Τα χωριουδάκια, οι διαδρομές, τα αξιοθέατα, οι καταπράσινες βουνοπλαγιές της και όλα όσα κάνουν την Ζήρεια ένα μέρος μαγικό.



της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είναι μόνο τα χωριουδάκια της, που μοιάζουν σωστές καρτ-ποστάλ, ούτε μόνο τα φουντωτά ελατοδάση που σκαρφαλώνουν τις απότομες πλαγιές της. Δηλαδή, είναι κι αυτά. Είναι, όμως, κι άλλα τόσα πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Ορεινή Κορινθία. Τα συγκεντρώσαμε, για να ξέρεις από πού να ξεκινήσεις.

Να βολτάρεις στα δρομάκια τους μέχρι να αποφασίσεις αν προτιμάς τα Άνω, Κάτω ή Μεσαία Τρίκαλα… ή μέχρι να καταλήξεις ότι σου αρέσουν όλα εξίσου.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!






Να δεις… κάτι από Μετέωρα, στην εντυπωσιακή μονή της Παναγίας των Βράχων, στον Κάτω Ταρσό, λίγο έξω από την Γκούρα.

Να σκαρφαλώσεις στο ψηλότερο σημείο της Καστανιάς, το ξωκλήσι της Κοίμησης, για να χαζέψεις την πανοραμική θέα από τα χίλια μέτρα του υψομέτρου της.

…και επιστρέφοντας να πιάσεις τραπεζάκι στο Στέκι, για να δοκιμάσεις αγριογούρουνο στιφάδο, φασολάδα με βανίλιες, όπως λένε εδώ τα μικρά φασόλια του Φενεού, και άλλες σπεσιαλιτέ της τοπικής κουζίνας.

Να επισκεφθείς, με πιτσιρίκια ή χωρίς, το σούπερ ενδιαφέρον Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Να οδηγήσεις από την Στυμφαλία προς την Κοιλάδα του Φενεού, για να την θαυμάσεις στο μεγαλείο της καθώς ο δρόμος παίρνει να κατηφορίζει από την Καστανιά και μετά.

Να πετύχεις λιακάδα και να στρωθείς για πικνίκ στα ξύλινα τραπεζάκια που στολίζουν τις όχθες της ομορφότερης εκ των λιμνών της, της χιλοφωτογραφημένης Δόξας.


Ακολουθήστε μας και στο instagram









Να περπατήσεις το 6 χιλιομέτρων μονοπάτι από τα Μεσαία Τρίκαλα ως τη μαγική Λίμνη Δασίου, η οποία… εξαφανίζεται το καλοκαίρι σαν μαγική εικόνα. Ρώτα τους ντόπιους πριν ξεκινήσεις, καθώς η λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 1.460 μέτρων, πράγμα που σημαίνει πως ο δρόμος είναι συχνά κλειστός λόγω χιονιού.

Να μην πτοηθείς, όμως, αν το βρεις κλειστό: Να διαλέξεις ένα από τα πολλά μονοπάτια του βουνού, που θα βρεις εδώ.

Να βολτάρεις κάτω από πλατάνια, πάνω σε γεφυράκια και πλάι σε τρεχούμενα νερά στο Ρέμα των Μύλων, στη Ζάχολη.

Να περιπλανηθείς στα λαβυρινθώδη σοκάκια της Καρυάς, που είναι στα 1300 μέτρα της ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Πελοποννήσου.

Να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στο σκι (ή έστω στον… χιονοπόλεμο) στο μικρούλι Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας.

Να κλείσεις δωμάτιο σε έναν κουκλίστικο ξενώνα στο Κεφαλάρι, και να πιάσεις τραπεζάκι στο Γεύση και Οίνος, για να δοκιμάσεις τοπικές νοστιμιές που περιλαμβάνουν μια δική τους εκδοχή της μαγειρίτσας, με χοιρινό και κρεμμύδια.

Να περάσεις μια βόλτα από το μικρούλι αλλά άψογα φροντισμένο Λαογραφικό Μουσείο Λαύκας, για να δεις όχι μόνο τα εκθέματά του, αλλά και το ίδιο το γλυκύτατο, μυστικό χωριό που το φιλοξενεί.

Να μάθεις την Ιστορία της Αρχαίας Φενεού, μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της.



in2life.gr






Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!









Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.






Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!






Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια