Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο και γιατί αξίζει να τις επισκεφθείτε

Πολιτική αστάθεια, εμφύλιοι πόλεμοι, βία και κοινωνική αναταραχή αποτελούν καθημερινότητα σε αυτές τις χώρες , ωστόσο έχουν ορισμένα αξιο...

Πολιτική αστάθεια, εμφύλιοι πόλεμοι, βία και κοινωνική αναταραχή αποτελούν καθημερινότητα σε αυτές τις χώρες, ωστόσο έχουν ορισμένα αξιοθέατα που οι τολμηροί ταξιδιώτες πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθούν.


Αν λοιπόν έχετε αρκετό θάρρος και καλό ασφαλιστικό συμβόλαιο, τότε υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα να δείτε σε αυτές τις 10 χώρες.

Να σημειωθεί ότι αν τελικά το αποφασίσετε, είναι καλύτερο να ταξιδέψετε σε οργανωμένα γκρουπ με έμπιστους ταξιδιωτικούς πράκτορες.





Μεξικό



Καρτέλ ναρκωτικών, διαφθορά και ανεξέλεγκτη βία αποτελούν πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Οι στρατιωτικές και πολιτικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου του Μεξικού προσπαθούν να διατηρήσούν τις ισορροπίες αλλά αποδεικνύονται αναποτελεσματικές λόγω της διαφθοράς και των στοχευμένων επιθέσεων. Το Μεξικό αν και παραμένει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός αποτελεί και ένα επικίνδυνο μέρος λόγω των απαγωγών των ξένων τουριστών από συμμορίες.
Τι να επισκεφθείτε: Ριβιέρα Μάγια (Κανκούν, Cozumel και Playa del Carmen), Τσιτσέν Ίτζα, Πόλη του Μεξικού, Copper Canyon, Πουέρτο Βαγιάρτα, Ixtapa, Οαχάκα και Ακαπούλκο.





Σιέρα Λεόνε



Η χώρα ακόμα ανακάμπτει από την θανατηφόρα επιδημία του Εμπολα, αφού επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη. Επισκεφθείτε τη χώρα με δική σας ευθύνη, καθώς η νόσος μπορεί να έχει περιοριστεί, αλλά πάντα υπάρχει πιθανότητα υποτροπής.
Τι να δείτε: Banana Islands, Ορος Λόμα, Λίμνη Σονφον, Δάσος λόφων Τίνγκι, Καμπούι και Γκόλα, Κόλπος Γιάουρι.





Βόρεια Κορέα



Μία από τις πιο αφιλόξενες χώρες του πλανήτη, η Βόρεια Κορέα είναι ένα κλειστό μυστικό με πολύ λίγους να γνωρίζουν τι συμβαίνει στο εσωτερικό της. Επίσης, είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Νότια Κορέα. Καλό είναι εκεί να ταξιδεύετε ως επί το πλείστον σε ομάδες με συστημένα ταξιδιωτικά γραφεία της Βόρειας Κορέας. Ωστόσο καλό είναι να προσέχετε γιατί οι αυθαίρετες συλλήψεις είναι κοινές στη χώρα και για θέματα ήσσονος σημασίας.
Τι να δείτε: την αποστρατικοποιημένη ζώνη, την πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ, τον Πύργο του Juche Idea, το μουσείο Κοριο, την κατοικία του Κιμ Ιλ Σουνγκ στο Mangyongdae.





Σομαλία



Βρίσκεται εν μέσω ενός συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου, ενώ οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν οδηγήσει σε μια μαζική ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Παράλληλα η παρατεταμένη ξηρασία και η απόλυτη ανομία οδήγησαν στην άνθιση της Σομαλικής πειρατείας στον Ινδικό Ωκεανό. Μια μεταβατική κυβέρνηση, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθεί να αποσπάσει τον έλεγχο από τις περιοχές των ανταρτών, με αποτέλεσμα περισσότερη βία.
Τι να δείτε: Laas Geel, Εθνικό Πάρκο Lag Badana, Αγορά Bakara, παραλία Σινμπούσι





Σουδάν



Παρά την ίδρυση του Νοτίου Σουδάν ως ανεξάρτητης χώρας, το Σουδάν παραμένει σε αναταραχή. Δεκαετίες εμφύλιας διαμάχης, στρατιωτικά πραξικοπήματα, τρομοκρατία και έλλειψη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου έχουν οδηγήσει σε πλήρη ανομία στη χώρα. Το σουδάν έχει γίνει ένα φυτώριο της λαθρεμπορίας, της πειρατείας και της εμπορίας ανθρώπων. Οι τουρίστες συχνά πέφτουν θύματα ληστείας, απαγωγών και ειδεχθών εγκληματικών πράξεων. Το νέο ανεξάρτητο Νότιο Σουδάν έχει ήδη εμπλακεί σε έναν εμφύλιο πόλεμο για τις συμφωνίες καταμερισμού της εξουσίας.
Τι να δείτε: Χαρτούμ, Πυραμίδες του Μερόε, Εθνικό Πάρκο Ντίντερ, Σπηλιά Wadi Al-Ubayyid, Οαση Φαράφρα και Gebel Barkal.





Κολομβία



Το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών της χώρας αυξάνεται, οδηγώντας σε διαμάχες μεταξύ τoyw. Πέρα από αυτό, μια κομμουνιστική εξέγερση ανταρτών στο νότιο τμήμα της χώρας, έχει δημιουργήσει μια ρευστή κατάσταση. H Κολομβία χρησιμεύει επίσης ως ένας βασικός κόμβος διακίνησης ναρκωτικών και ανθρώπων και την βιομηχανία του εκβιασμού. Οι ξένοι συχνά αποτελούν στόχο απαγωγών και δολοφονιών.
Τι να δείτε: Μπογκοτά, Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα, Καρταχένα, Καθεδρικό Ναό Αλατιού της Zipaquirá, Λίμνη Γκαταβίτα, Σιέρα Νεβάδα ντε Σάντα Μάρτα, Λίμνη Otún, Azufral, Εθνικό Πάρκο Λος Κατιός και Κοιλάδα Αμπουρά.





Κονγκό



Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, παλαιότερα γνωστή ως Ζαΐρ είναι η πιο πλούσια χώρα της ηπείρου από την άποψη των φυσικών πόρων. Ωστόσο, αυτή η χώρα είναι στο έλεος ενός εμφύλιου πολέμου από το 1997. Συχνές διαμαρτυρίες, πολιορκίες, επιδρομές και επιθέσεις εναντίον αμάχων είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε όλη τη χώρα. Οι διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν την ολοένα αυξανόμενη βία μειώνοντας τις επιδράσεις πολλών μικρών και κατακερματισμένων ομάδων που συμμετέχουν στην πάλη για την εξουσία.
Τι να δείτε: Ποταμός Κονγκό, Εθνικό Πάρκο Βιρονγκα, Ορος Νγιραγκόνγκο, Καταρράχτες Livingstone Falls, Πάρκο διατήρησης άγριας ζωής Okapi, ποταμός Lukaya.


Ονδούρα



Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής αγωνίζεται να διατηρήσει τον έλεγχο κατά της αυξανόμενης εγκληματικότητας της. Η Ονδούρα, όπως και ολόκληρη η περιοχή της Κεντρικής Αμερικής είναι στο έλεος των καρτέλ ναρκωτικών, σωματεμπορίας, απαγωγών, ανθρωποκτονιών και στοχευμένων δολοφονιών. Οι τουρίστες συχνά πέφτουν θήματα ληστείας στη χώρα και είναι καθαρά θέμα τύχης αν επιβιώσουν.
Τι να δείτε: Κοπάν, Ροατάν, Ουτίλα, Punta Sal, Guanaja, Cayos Cochinos.


Γουατεμάλα



Αλλη μία επικίνδυνη χώρα της Κεντρικής Αμερικής με ίδια τυπικά προβλήματα νόμου και τάξης. Η πολιτική αστάθεια, μετά από έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο και τα καρτέλ ναρκωτικών έχουν γίνει σε αυτή τη χώρα εφιάλτης για τους τουρίστες. Ευλογημένη με πλούσιο φυσικό τοπίο και πολλές κρυφές διαδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους των Μάγιας, η Γουατεμάλα έχει αρκετά για να γοητεύσει τον τουρίστα. Ωστόσο, ο κίνδυνος να εμπλακούν σε πολέμους των καρτέλ ναρκωτικών, απαγωγές και ληστείες παραμένει πολύ υψηλός.
Τι να δείτε: Τικάλ, Αψίδα της Σάντα Καταλίνα, Αγορά Chichicastenango, Monterrico, Volcan Pacaya, Κεντρτικό πάρκο Quetzaltenango, Livingston και El Mirador.


Νιγηρία



Πλούσια σε πετρέλαιο, η Νιγηρία είναι στο έλεος της εξέγερσης. H τρομοκρατία έχει διαταράξει τη ζωή στη βόρεια περιοχή της χώρας, με συχνές βομβιστικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα, Αμπούτζα. Η χώρα έχει υποβληθεί πρόσφατα σε μια μεταβίβαση της εξουσίας με δημοκρατικό τρόπο, ωστόσο μένει ακόμα η αντιμετώπιση της Boko Haram. Οι τουρίστες είναι σε κίνδυνο στα βορειότερα της χώρας, όπου βρίσκονται τα προπύργια της τρομοκρατίας.
Τι να δείτε: Εθνικό Πάρκο Yankari, Εθνικό Πάρκο Cross River, Zuma Rock, Νησί Λάγος, Λίμνη Oguta, Aso Ροκ, Aμπούτζα και Καλαμπάρ.



iefimerida.gr



Περισσότερα από 700.000 ξενοδοχεία σε όλον τον κόσμο σε τιμές χονδρικής


📌Σας αρέσουν τα Road Trip; ✅Ενοικίαση αυτοκίνητου χωρίς πιστωτική κάρτα, χωρίς εγγύηση, με πλήρη ασφάλεια και απεριόριστα χιλιόμετρα για τέλεια Road Trip 🚙



Κλείστε το δωμάτιό σας από εδώ στην Airbnb και κερδίστε μέχρι €34 έκπτωση για το πρώτο ταξίδι σας


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια