Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Γερμανία: Γνωρίζετε τους βασικότερους κανόνες οδικής κυκλοφορίας; Δείτε τους

Οι αμέτρητοι κανόνες οδικής κυκλοφορίας πολλές φορές προκαλούν σύγχυση και μάλιστα όχι μόνο στους αρχάριους οδηγούς. Θα ήτα...

Οι αμέτρητοι κανόνες οδικής κυκλοφορίας πολλές φορές προκαλούν σύγχυση και μάλιστα όχι μόνο στους αρχάριους οδηγούς.



Θα ήταν λοιπόν ιδιαίτερα χρήσιμη μια συνοπτική λίστα με τους σημαντικότερους κανονισμούς!


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


    Το όριο ταχύτητας εντός κατοικημένων περιοχών είναι 50 km/h και ισχύει για όλα τα οχήματα.

    Το όριο ταχύτητας εκτός κατοικημένων περιοχών είναι 100km/h για οχήματα μέχρι 3,5 τόνους (t), 80km/h για οχήματα από 3,5 τόνους (t) μέχρι 7,5 τόνους (t), και 60km/h για οχήματα πάνω από 7,5 τόνους (t).

    Τέλος στις εθνικές οδούς ισχύει το όριο ταχύτητας 130km/h για τα επιβατικά αυτοκίνητα και 80km/h για τα φορτηγά.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !

    Η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα θεωρείται ότι μειώνει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο ατυχήματος. Προκειμένου να αντιδράσει ο οδηγός σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος ή κάποιου ελιγμού του προπορευόμενου οχήματος, συνίσταται να κρατείται μια ελάχιστη απόσταση ασφαλείας ίση με το μισό της ταχύτητάς του. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ένα αυτοκίνητο κινείται με 100 km/h θα πρέπει να κρατάει απόσταση 50 μέτρων από το προπορευόμενο όχημα.

    Στη Γερμανία η προσπέραση πραγματοποιείται από αριστερά. Προσπέραση άλλου οχήματος επιτρέπεται μόνο εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση της κυκλοφορίας ή όπου δεν απαγορεύεται από αντίστοιχες πινακίδες. Κατά την προσπέραση ο οδηγός πρέπει να ελέγχει συνεχώς την κυκλοφορία, ενώ δεν πρέπει να κόβει την πορεία άλλων αυτοκινήτων.

    Βάσει του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύεται να προσπεραστεί λεωφορείο που βρίσκεται σταματημένο με alarm σε μία στάση. Εάν βρίσκεται σταματημένο στη στάση, προκειμένου να επιβιβαστούν ή/και να αποβιβαστούν οι επιβάτες του, τότε επιτρέπεται να προσπεραστεί με μια ταχύτητα 4-7km/h. Επιπλέον: Ο οδηγός θα πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα να φρενάρει στην περίπτωση που εμφανιστούν ξαφνικά επιβάτες.


Ακολουθήστε μας και στο instagram

    Η λεγόμενη μέθοδος φερμουάρ (Reißverschlussverfahren) αναφέρεται σε ένα είδος ταξινόμησης στην κυκλοφορία. Όταν δύο λωρίδες συγχωνεύονται σε μία ή όταν υπάρχει ένα εμπόδιο σε μία λωρίδα, τα αυτοκίνητα θα πρέπει να περνούν διαδοχικά από το εμπόδιο, ώστε να μην μπλοκάρεται η συνεχής κίνηση.

    Σε μία διασταύρωση ισχύει ο κανόνας της προτεραιότητας του από τα δεξιά ερχόμενου οχήματος όταν δεν υπάρχει διαφορετική σήμανση. Αυτό σημαίνει ότι όποιος έρχεται από τα δεξιά έχει προτεραιότητα ενώ ο άλλος πρέπει να περιμένει. Γενικά βέβαια συνίσταται μικρή ταχύτητα στις διασταυρώσεις και ετοιμότητα φρεναρίσματος.

    Το σήμα της παρακάτω φωτογραφίας προειδοποιεί για ύπαρξη σιδηροδρομικής διάβασης και σημαίνει: Απαγορεύεται η στάθμευση, πριν και μετά το προειδοποιητικό σήμα, απαγορεύεται η προσπέραση και προσοχή στο προειδοποιητικό φανάρι ακόμα και αν δεν είναι ορατό κάποιο τρένο. Το κόκκινο φως σημαίνει ότι το αυτοκίνητο πρέπει να σταματήσει σε κάθε περίπτωση, οπότε σβήστε τον κινητήρα και περιμένετε μπροστά από το εμπόδιο. Κανονικά η απόσταση ορίζεται μέχρι 10 μέτρα πριν το προειδοποιητικό σήμα.



allesgr


Θέλετε να μάθετε ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ; Δοκιμάστε κάτι νέο και ΔΩΡΕΑΝ!


Αναβολή από το στρατό λόγω σπουδών στη Γερμανία ή διπλής υπηκοότητας 


Αλλαγές και νέοι νόμοι στη Γερμανία από 1η Ιουλίου!


Πώς να βρείτε ευκολότερα σπίτι στη Γερμανία


Γερμανία: Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν διαφορετική συμπεριφορά από τους εργοδότες τους;


Γερμανία: Μεγαλώνετε μόνοι σας το παιδί σας; Δείτε τι σας παρέχει το κράτος 


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια