Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

4 δάση τέλεια για φθινοπωρινά ΣΚ

Στην Πελοπόννησο , την Εύβοια και τον Παρνασσό , τα φύλλα κιτρινίζουν και τα μονοπάτια είναι στα καλύτερά τους. Πάμε μια βόλτα στο δά...

Στην Πελοπόννησο, την Εύβοια και τον Παρνασσό, τα φύλλα κιτρινίζουν και τα μονοπάτια είναι στα καλύτερά τους. Πάμε μια βόλτα στο δάσος;



της Ηρώς Κουνάδη

Μονοπάτια στρωμένα με κιτρινισμένα φύλλα, μυρωδιά βρεγμένου χώματος, δέντρα που θροΐζουν στο απαλό αεράκι. Ξέχνα το παρατεταμένο καλοκαίρι της Αθήνας μας, και βάλε πλώρη για τα δάση –κρίμα δεν είναι να προϋπαντούμε μόνο την άνοιξη στην εξοχή;





Το καστανοδάσος του Κοσμά

Ψηλά στις πλαγιές του Πάρνωνα, στις παρυφές του ομώνυμου χωριού, θα βρεις ένα γιγάντιο δάσος καστανιών φορτωμένων αυτή την εποχή με τους αγκαθωτούς πράσινους καρπούς −ναι, έχει αγκάθια το κάστανο απέξω, διαπιστώνεις με κάποια έκπληξη την πρώτη φορά που το βλέπεις από κοντά. Προς το τέλος του μήνα, τα κάστανα ωριμάζουν και πέφτουν από τα δέντρα κάνοντας ένα γδούπο που διακόπτει κάθε τόσο την απόλυτη ησυχία του δάσους. Η δημοφιλέστερη διαδρομή διασχίζει δύο χιλιόμετρα μέσα στον καστανεώνα, ξεκινώντας από το χωριό και καταλήγοντας πάλι σε αυτό, ενώ αν έχεις όρεξη για μεγαλύτερη βόλτα, αξίζει να περπατήσεις και τη μεγάλη, εννέα χιλιομέτρων διαδρομή μέσα στο δάσος.


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!









Ακολουθήστε μας και στο instagram


Η Φολόη

Τα έχουμε πει και ξαναπεί για τη Φολόη, αλλά ένα φρεσκάρισμα μνήμης ποτέ δεν έβλαψε κανέναν: Το μεγαλύτερο δρυοδάσος που έχουμε στην Ελλάδα απλώνεται σε ένα εντελώς επίπεδο οροπέδιο της Ηλείας, πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία και τα χωριά του Λάδωνα. «Εντελώς επίπεδο», όπως εύκολα μαντεύεις, σημαίνει ιδανικό για πεζοπορίες και ποδηλατάδες στα μονοπάτια του και τις χωμάτινες διαδρομές που κάποτε ήταν ειδικές πίστες του Ράλι Ακρόπολις. Η δρυς είναι δέντρο φυλλοβόλο, πράγμα που σημαίνει πως αν πας τώρα, θα πετύχεις μαγικές χρυσοκόκκινες εικόνες στο δάσος –τον χειμώνα είναι εντελώς γυμνό, και την άνοιξη ένα καταπράσινο υπερθέαμα.





Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!



Το Αισθητικό Δάσος Τιθορέας

Στις πλαγιές του Παρνασσού, εκεί που τελειώνει το χωριό Βελίτσα ή Άνω Τιθορέα, ξεκινά ένα από τα 19 αισθητικά δάση που έχουμε στην Ελλάδας. Δύο χιλιάδες στρέμματα καλυμμένα από έλατα, πεύκα, βελανιδιές και κέδρους προσφέρονται για μικρές και μεγαλύτερες πεζοπορικές διαδρομές στη φύση. Μια από τις ωραιότερες –αλλά και πλέον απαιτητικές− είναι αυτή που ανεβαίνει από το χωριό στην ψηλότερη κορυφή του Παρνασσού. Μπορείς να την κάνεις όλη, αν το επιτρέπουν οι αντοχές σου.





Η Δίρφη

Μιλώντας για αισθητικά δάση, να κι άλλο ένα, στην Εύβοια αυτή τη φορά. Κρεμασμένη πάνω από το χωριό που λέγεται Στενή, η Δίρφη είναι ένα υπέροχο τοπίο πνιγμένο στις καστανιές, τα έλατα, τα πεύκα και τα πλατάνια, ανάμεσα στα οποία κινούνται ειδυλλιακά μονοπάτια που περνούν πλάι σε τρεχούμενα νερά. Μια από τις ωραιότερες διαδρομές που θα κάνεις εδώ ξεκινά από την Άνω Στενή και καταλήγει μετά από δύο περίπου ώρες στο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, στα 1.120 μέτρα υψόμετρο, περνώντας μέσα από το πευκοδάσος.




in2life.gr


Οι απίθανοι καταρράκτες των Τζουμέρκων !!! (ΒΙΝΤΕΟ) 


Ζαγοροχώρια: Πείτε «ναι» σε μια απόδραση στη φύση


Διασχίστε το Φαράγγι του Βίκου και μαγευτείτε από την απίθανη ομορφιά του!


Γιατί το φθινόπωρο είναι τέλεια εποχή για ταξίδια!


4 γραφικά χωριά που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα


Πού να πάτε Σαββατοκύριακο τον Σεπτέμβριο


Τέλεια χειμωνιάτικα road trip στη Βόρεια Ελλάδα


Πέντε από τις ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια