Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Το άγνωστο παραδεισένιο ελληνικό νησί που… βάφτηκε με αίμα (video)

Γνωρίστε το πανέμορφο και άγνωστο ελληνικό νησί , του οποίου όμως η ιστορία έχει βαφτεί με αίμα και έχει αποτρόπαιο όνομα. Αν...

Γνωρίστε το πανέμορφο και άγνωστο ελληνικό νησί, του οποίου όμως η ιστορία έχει βαφτεί με αίμα και έχει αποτρόπαιο όνομα.



Αναφερόμαστε στη νήσο Σφακτηρία κοντά στην Πύλο, που το όνομά της παραπέμπει στις αποτρόπαιες σφαγές και μάχες που διεξήχθησαν στο έδαφός της.




Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!

Συνάμα όμως το νησί διαθέτει και εξαιρετικές, τροπικού στυλ παραλίες και συνορεύει με τη Χρυσή Ακτή (Βιβάρι) και τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας στη Μεσσηνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η νήσος Σφακτηρία είναι προστατευόμενη τοποθεσία του δικτύου Natura 2000.


Ακολουθήστε μας και στο instagram

Η ονομασία του νησιού

Η Σφακτηρία πήρε πιθανότατα το όνομά της από το ρήμα σφάζω που σήμαινε και θυσιάζω,επειδή εκεί πραγματοποιούσαν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου θυσίες προς τιμήν του θεού Ποσειδώνα.

Η ιστορία της Σφακτηρίας

Κατά τον έβδομο χρόνο του Πελοποννησιακού πόλεμου (424 π.Χ.) η Σφακτηρία έγινε θέατρο αιματηρού αγώνα ανάμεσα στους Σπαρτιάτες και στους Αθηναίους. Επίσης, εδώ έγινε μάχη κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821 μεταξύ των Ελλήνων και των Φιλελλήνων από τη μία μεριά και των Τουρκοαιγυπτίων από την άλλη.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!










Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια