Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Γερμανία: Πότε δικαιούστε μείωση ενοικίου και τι πρέπει να κάνετε

Η ζωή πολλές φορές μπορεί να φέρει αρκετές δυσκολίες και αν βρίσκεστε και σε ξένο κράτος , μπορεί να μην γνωρίζετε καν τους κανονισμούς α...

Η ζωή πολλές φορές μπορεί να φέρει αρκετές δυσκολίες και αν βρίσκεστε και σε ξένο κράτος, μπορεί να μην γνωρίζετε καν τους κανονισμούς αλλά και ούτε πως μπορείτε να κινηθείτε ούτε και που να απευθυνθείτε εάν θέλετε να κάνετε κάτι.


Γνωρίζετε – για παράδειγμα – ότι στη Γερμανία, εάν ζείτε στο ενοίκιο και κάποια πράγματα στο διαμέρισμα που μένετε δεν είναι όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί, μπορείτε να διεκδικήσετε μείωση του ενοικίου που καταβάλετε;


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Δείτε παρακάτω μπορείτε να ζητήσετε μείωση του ενοικίου αλλά και τι πρέπει να κάνετε προκειμένου να τη διεκδικήσετε.

Εάν το διαμέρισμα για το οποίο πληρώνετε ενοίκιο, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που είχατε αρχικά συμφωνήσει, τότε θεωρείται ότι υπάρχει έλλειψη (Mangel) και συνήθως μπορείτε να διεκδικήσετε μείωση του ενοικίου.


Ακολουθήστε μας και στο instagram


Σίγουρα ως έλλειψη δεν χαρακτηρίζεται κάτι ασήμαντο, όπως για παράδειγμα τα φύλλα που έπεσαν λόγω του φθινοπώρου στο δρόμο, και επίσης δεν πρέπει να είστε εσείς οι αίτιοι που προκλήθηκε. Βέβαια σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το αν ευθύνεται ή όχι ο ιδιοκτήτης δεν έχει σημασία.

Τι πρέπει να κάνετε

Καταρχήν, πρέπει να απευθυνθείτε εγγράφως στον ιδιοκτήτη σας και να του αναφέρετε με σαφήνεια το ελάττωμα, για το οποίο θα θέλατε να σας μειώσει το ενοίκιο.

Έτσι, στην περίπτωση που για παράδειγμα παρατηρήσετε ξαφνικά μούχλα στο διαμέρισμά σας, θα πρέπει να αναφέρετε ποιοι χώροι επηρεάζονται από το συγκεκριμένο πρόβλημα ή έστω κατά προσέγγιση το μέγεθος και τη θέση του προβλήματος. Ακόμα καλύτερα μπορούν να βοηθήσουν και οι φωτογραφίες ή τα αρχεία καταγραφής π.χ. στις περιπτώσεις θορύβου.

Σε αυτήν την επιστολή δεν έχει νόημα να ζητήσετε το ποσό της μείωσης ενοικίου που θα θέλατε, αφού σε πρώτη φάση ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει την ευκαιρία να διορθώσει τη βλάβη που έχει προκληθεί. Φυσικά σε επείγουσες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση διαρροής νερού, δεν θα μπείτε στη διαδικασία να συντάξετε και να αποστείλετε γράμμα, αλλά θα καλέσετε αμέσως τηλεφωνικώς τον ιδιοκτήτη σας.

Πόση μείωση δικαιούστε;

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να καθορίζει επακριβώς πόση μείωση αντιστοιχεί στα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν. Μέχρι στιγμής, οι δικαστικές αποφάσεις που ελήφθησαν κατά καιρούς στις διάφορες υποθέσεις μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών είναι αυτές που καθορίζουν – έστω και κατά προσέγγιση – τα αντίστοιχα ποσοστά μείωσης ενοικίου. Έτσι, δίνεται περίπου 80% μείωση στη περίπτωση «επιδρομής» ποντικιών, έως και 70% μείωση σε περίπτωση βλάβης στο σύστημα θέρμανσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα, 3 έως 15% σε περίπτωση βλάβης του ανελκυστήρα (ανάλογα με τον όροφο).

Η ποσοστιαία μείωση σχετίζεται με το μεικτό ενοίκιο θέρμανσης (περιλαμβανομένων των παρεπόμενων εξόδων), αφού το ενοίκιο μπορεί να μειωθεί μόνο αναλογικά. Έτσι, αν έχετε για παράδειγμα πρόβλημα στο σύστημα θέρμανσης για δύο μέρες, δεν μπορείτε να ζητήσετε μείωση του ενοικίου ενοίκιο για ολόκληρο το μήνα.


allesgr.de


Θέλετε να μάθετε ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ; Δοκιμάστε κάτι νέο και ΔΩΡΕΑΝ!


Αναβολή από το στρατό λόγω σπουδών στη Γερμανία ή διπλής υπηκοότητας 


Αλλαγές και νέοι νόμοι στη Γερμανία από 1η Ιουλίου!


Πώς να βρείτε ευκολότερα σπίτι στη Γερμανία


Γερμανία: Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν διαφορετική συμπεριφορά από τους εργοδότες τους;


Γερμανία: Μεγαλώνετε μόνοι σας το παιδί σας; Δείτε τι σας παρέχει το κράτος 


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια