Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Γερμανία: Ψάχνεις σπίτι; Ακολούθησε αυτές τις 6 συμβουλές!

Το να βρεις ένα καλό διαμέρισμα στη Γερμανία , δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Εκτός από τα υψηλά ενοίκια, η γραφειοκρατία γίνεται ολο...

Το να βρεις ένα καλό διαμέρισμα στη Γερμανία, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Εκτός από τα υψηλά ενοίκια, η γραφειοκρατία γίνεται ολοένα και πιο πολύπλοκη και φυσικά πολλοί σπιτονοικοκύρηδες είναι αρκετά απαιτητικοί και δύστροποι.



Όποιος έχει επιχειρήσει να νοικιάσει ένα διαμέρισμα, ξέρει πολύ καλά πως θα χρειαστεί να ψάξει για πολλή καιρό, έως ότου να βρει κάτι. Ακόμα και αν θέλεις να δεις ένα σπίτι με υψηλή ζήτηση, πρέπει πάντοτε να είσαι προετοιμασμένος, έχοντας τα απαραίτητα έγγραφα.


10 δωμάτια, 1 εστιατόριο: Το ελληνικό νησί που κάνεις βασιλικές διακοπές αν καταφέρεις να βρεις δωμάτιο!


Πώς πρέπει, λοιπόν, να κινηθείτε ώστε να διευκολύνετε την κατάσταση;


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Αναζήτησε το σπίτι που θέλεις στα κορυφαία websites

Υπάρχουν διάφορα websites τα οποία φιλοξενούν μεγάλο αριθμό διαθέσιμων διαμερισμάτων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα εξής: WG-Gesucht, ImmobilienScout24 και το eBay Kleinanzeigen. Οι συγκεκριμένες σελίδες θεωρούνται ιδιαίτερα πρακτικές, επειδή δίνουν στο χρήστη τη δυνατότητα να στείλει απευθείας e-mail στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, το οποίο τους ενδιαφέρει.


Ακολουθήστε μας και στο instagram


Μάλιστα, πολλά websites σου παρέχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα δικό σου λογαριασμό – προφίλ και να προσθέσεις φωτογραφίες και κριτήρια του σπιτιού που ψάχνεις. Όμως, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για την πολύ υψηλή ζήτηση που υπάρχει ακόμα και σε αυτούς τους ιστότοπους. Εξίσου σημαντικό, είναι το ότι εξοικονομείς και τα χρήματα που θα έπρεπε να δαπανήσεις εάν απευθυνόσουν σε κάποιο μεσίτη.

Μην ξεχνάς και την επιλογή των Fecebook Groups. Συχνά πολλοί χρήστες ποστάρουν σπίτια τα οποία είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση.


Μη μείνεις μόνο στη διαδικτυακή αναζήτηση

Εκτός από την αναζήτηση που θα κάνεις στο διαδίκτυο, καλό θα ήταν να ενημερώσεις και τον κοινωνικό σου κύκλο ότι ψάχνεις ένα νέο διαμέρισμα. Κάποιος από αυτούς, ίσως μπορεί να σε διευκολύνει ή να σε βοηθήσεις να βρεις αυτό που ψάχνεις πολύ σύντομα. Επομένως, δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να μιλήσεις με τους συναδέλφους σου ή τους συμφοιτητές σου.

Μπορείς ακόμα και να καρφιτσώσεις ένα χαρτί στον πίνακα ανακοινώσεων του πανεπιστημίου σου, στο οποίο θα εξηγείς ότι ψάχνεις νέο σπίτι.

Πρέπει να γνωρίζεις τα δικαιώματά σου

Όσοι έχουν μετακομίσει στη Γερμανία, σίγουρα θα δυσκολευτούν λίγο περισσότερο ώστε να βρουν ένα σπίτι. Το Μόναχο, για παράδειγμα, θεωρείται ιδιαίτερα δαπανηρό, το Βερολίνο έχει πολύ περιορισμένη διαθεσιμότητα διαμερισμάτων, ενώ πολλές φορές γίνονται διακρίσεις με βάση την εθνικότητα και το φύλο.

Δεν είναι λίγες οι φορές, κατά τις οποίες μετανάστες καλούνται να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε Airbnb, μέχρι να καταφέρουν να βρουν ένα σπίτι.

Ο Σύλλογος Γερμανών ενοικιαστών (Deutscher Mieterbund – DMB), λειτουργεί ως ομπρέλα για 320 ενοικιαστές ή ενώσεις ενοικιαστών (Mietervereine), σε διάφορες πόλεις της χώρας. Εκεί, εργάζονται περίπου 1,300 υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης και 2,500 εθελοντές.

Στο διαδικτυακό ιστότοπο του DMB θα βρει κανείς δείγματα μισθωτηρίων, πληροφορίες αναφορικά με το κόστος της θέρμανσης, του νερού, καθώς και διάφορα επεξηγηματικά άρθρα σχετικά με τους νόμους των μισθωτηρίων.

Πρόσεξε μη σε εξαπατήσουν

Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός όταν ψάχνεις σπίτι και συναναστρέφεσαι με ανθρώπους σε websites. Πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος πριν μπεις στη διαδικασία να μεταφέρεις χρήματα.

Κυκλοφορούν πολλοί επιτήδειοι.

Πολλοί χρησιμοποιούν την κλασική φράση: «Στείλε μου τα χρήματα και θα σου δώσω τα κλειδιά». Μπορείς, λοιπόν, να κάνεις όσες ερωτήσεις θεωρείς απαραίτητες και να προχωρήσεις στη μεταφορά χρημάτων αφού είσαι εντελώς σίγουρος.

Το κλειδί είναι η σωστή προετοιμασία

Αν σκεφτεί κανείς ότι η γραφειοκρατία που απαιτείται για να αλλάξεις σπίτι είναι τεράστια, τότε μπορείς να καταλάβεις για ποιο λόγο πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Τόσο οι ιδιοκτήτες, όσο και οι μεσίτες θα σου ζητήσουν αρκετά έγγραφα, τα οποία καλό θα ήταν να έχεις έτοιμα από πριν.

Κάνε καλή εντύπωση στο ραντεβού με τον ιδιοκτήτη

Καλώς ή κακώς υπάρχει τεράστια ζήτηση σε αυτό τον τομέα. Επομένως, να είσαι βέβαιος ότι για όσα σπίτια ενδιαφέρεσαι, υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι που ενδιαφέρονται εξίσου. Πρέπει, λοιπόν, να κάνεις όσο πιο θετική εντύπωση μπορείς, ώστε ο ιδιοκτήτης να σε θυμάται και να θέλει να σε επιλέξει.

Μπορείς να ξεκινήσεις με το να φτάσεις έγκαιρα στο ραντεβού και να είσαι πολύ προσεκτικός σε όσα θα πεις.


allesgr.de


Θέλετε να μάθετε ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ; Δοκιμάστε κάτι νέο και ΔΩΡΕΑΝ!


Αναβολή από το στρατό λόγω σπουδών στη Γερμανία ή διπλής υπηκοότητας 


Αλλαγές και νέοι νόμοι στη Γερμανία από 1η Ιουλίου!


Πώς να βρείτε ευκολότερα σπίτι στη Γερμανία


Γερμανία: Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν διαφορετική συμπεριφορά από τους εργοδότες τους;


Γερμανία: Μεγαλώνετε μόνοι σας το παιδί σας; Δείτε τι σας παρέχει το κράτος 


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια