Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Γερμανία: Όσα πρέπει να γνωρίζεις αν έχεις κατοικίδιο

Μετακομίζοντας στη Γερμανία , ίσως θέλεις να πάρεις μαζί σου το κατοικίδιό σου, ή να υιοθετήσεις ένα τετράποδο εκεί. Ορίστε λοιπόν, όλα ό...

Μετακομίζοντας στη Γερμανία, ίσως θέλεις να πάρεις μαζί σου το κατοικίδιό σου, ή να υιοθετήσεις ένα τετράποδο εκεί. Ορίστε λοιπόν, όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις αν έχεις κάποιο ζώο στη Γερμανία.


Φέρνοντας το κατοικίδιό σου στη Γερμανία

Για πολλούς ανθρώπους, το κατοικίδιο είναι μέλος της οικογένειάς τους. Γι’ αυτό το λόγο, όταν αποφασίζουν να μετακομίσουν σε άλλη χώρα, το παίρνουν μαζί τους. Αν μετακομίζεις στη Γερμανία από χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείς να φέρεις έως πέντε κατοικίδια μαζί σου. Βέβαια, απαγορεύεται να τα πουλήσεις.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Η λίστα με τα επιτρεπόμενα ήδη ζώων που μπορεί να φέρει κανείς στη Γερμανία, είναι τεράστια, όμως αν το κατοικίδιό σου δεν είναι τόσο συνηθισμένο, καλά θα κάνεις να μπεις στο επίσημο website για τα επιτρεπόμενα είδη ζώων (International Trade in Endangers Species).


Μεταναστευτικοί Νόμοι Κατοικίδιων

Η μετανάστευση στη Γερμανία είναι ιδιαίτερα σύνθετο θέμα ακόμα και για τα κατοικίδια. Όλα τα κατοικίδια πρέπει να έχουν το δικό τους διαβατήριο και να είναι τσιπαρισμένα από κάποιον κτηνίατρο. Επίσης, το διαβατήριό τους, πρέπει να περιέχει όλες τις λεπτομέρειες των εμβολιασμών.

Βεβαιώσου ότι το κατοικίδιό σου είναι 15 εβδομάδων και άνω, ειδάλλως δεν μπορεί να έρθει στην Ευρώπη.


Γερμανία: Δείτε τι επιδόματα υπάρχουν και ποιος τα δικαιούται


Κατοικίδια σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα

Είναι βασικό να πάρεις πρώτα άδεια από τον σπιτονοικοκύρη σου. Θα δυσκολευτείς περισσότερο αν θέλεις να μείνεις σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο, οπότε πρέπει να είσαι ιδιαίτερα επιλεκτικός.

Φόροι Σκύλων

Τα σκυλιά στη Γερμανία, υποχρεούνται να έχουν άδεια. Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, αυτή η νομοθεσία έχει εκλείψει από τον 20ο αιώνα, όμως, η Γερμανία αρνείται πεισματικά να την αλλάξει. Αυτό ενδεχομένως, συμβαίνει για οικονομικούς λόγους, αφού μόνο στο Βερολίνο, συνολικά οι ιδιοκτήτες σκύλων πληρώνουν σχεδόν 11 εκατομμύρια ευρώ / χρόνο στο κράτος.


Γερμανία: Χάσατε τη δουλειάς σας;- 9 βήματα για να πάρετε σίγουρα τα επιδόματα



Υιοθεσία Ζώων

Σχεδόν 300.000 ζώα χρειάζονται υιοθεσία κάθε χρόνο στη Γερμανία. Αν θέλεις, λοιπόν, να υιοθετήσεις ένα ζώο, ο καλύτερος τρόπος είναι να απευθυνθείς σε ένα καταφύγιο ζώων. Εκεί, όλα τα ζώα είναι τσιπαρισμένα και έχουν το διαβατήριό τους..

Η διαδικασία υιοθεσίας, είναι αρκετά χρονοβόρα, επομένως, δεν θα καταφέρεις να υιοθετήσεις ζωάκι από την πρώτη σου επίσκεψη. Θα χρειαστεί να συμπληρώσεις μία αίτηση και έπειτα να προσκομίσεις όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (ταυτότητα, φωτοτυπία του Anmeldung ή βεβαίωσης ότι κατοικείς στη Γερμανία).

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να πληρώσεις για την υιοθεσία: περίπου 205€ για σκύλο, 65 – 85€ για γάτα, 20€ για κουνέλι και από 2 – 25€ για μικρότερα ζώα. Το ποσό που καταβάλεις καλύπτει τα εμβόλια και τα φάρμακα του κατοικίδιου.

Κτηνίατροι

Είναι πολύ πρακτικό το να επιλέξεις έναν κτηνίατρο που βρίσκεται στην περιοχή σου, ώστε να έχεις άμεση πρόσβαση στο ιατρείο σε περίπτωση ανάγκης.

Δεν είναι απαραίτητο να κλείσεις ραντεβού, ενώ η πληρωμή γίνεται αμέσως μετά τη θεραπεία. Επίσης, αν το λεξιλόγιο του γιατρού είναι πολύ εξειδικευμένο, μπορείς να συνεχίσεις τη συζήτηση στα αγγλικά. Δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα απολύτως πρόβλημα.


Γερμανία: Πλέον θα πληρώνονται και οι ώρες εργασίας εκτός γραφείου! 



Όσον αφορά τις βόλτες

Οι Γερμανοί είναι υπερβολικά φιλόζωοι! Μάλιστα, σε κάποιους εργασιακούς χώρους, μπορείς να φέρεις και το σκύλο σου.

Ακόμα, σε πολλά εστιατόρια, υπάρχει δυνατότητα να φέρεις και τον τετράποδο φίλο σου. Φυσικά μπορείς να κινηθείς ελεύθερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αν όμως, διαθέτεις ειδικό κλουβάκι μεταφοράς. Επίσης, πρέπει να αγοράσεις εισιτήριο για το σκύλο σου, το οποίο ανέρχεται στη μισή τιμή.

Ασφάλεια κατοικίδιου

Η ασφάλεια του κατοικίδιού σου σημαίνει πως αν το σκυλί σου προκαλέσει κάποιο ατύχημα με ποδήλατο, για παράδειγμα, θα είσαι καλυμμένος.

Βόλτες

Η Γερμανία έχει ειδικούς κανόνες αναφορικά με τα δημόσια μέρη, παρά το ότι υπάρχουν διαφορές από πολιτεία σε πολιτεία.

Τα σκυλιά απαγορεύονται σε παιδικές χαρές, ενώ επιτρέπονται κανονικά σε πάρκο. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι οι Γερμανοί είναι ιδιαίτερα αυστηροί με όσους ιδιοκτήτες σκύλων δεν φροντίζουν να μαζέψουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός με αυτό το θέμα, επειδή μπορεί να χρειαστεί να πληρώσεις πρόστιμο που θα ξεπερνά τα 1000 ευρώ.


allesgr.de

Θέλετε να μάθετε ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ; Δοκιμάστε κάτι νέο και ΔΩΡΕΑΝ!


Αναβολή από το στρατό λόγω σπουδών στη Γερμανία ή διπλής υπηκοότητας 


Αλλαγές και νέοι νόμοι στη Γερμανία από 1η Ιουλίου!


Πώς να βρείτε ευκολότερα σπίτι στη Γερμανία


Γερμανία: Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν διαφορετική συμπεριφορά από τους εργοδότες τους;


Γερμανία: Μεγαλώνετε μόνοι σας το παιδί σας; Δείτε τι σας παρέχει το κράτος 


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια