Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Γιατί το “χρυσό” τρίγωνο, στην Ινδία είναι Ταξίδι Ζωής!

Το “Χρυσό” τρίγωνο περιλαμβάνει 3 πόλεις που δεν απογοητεύουν κανέναν ταξιδιώτη αλλά αποτελούν ονειρεμένο προορισμό. Δελχί, Άγρα και ...

Το “Χρυσό” τρίγωνο περιλαμβάνει 3 πόλεις που δεν απογοητεύουν κανέναν ταξιδιώτη αλλά αποτελούν ονειρεμένο προορισμό. Δελχί, Άγρα και Τζαϊπούρ.


Για πολλά χρόνια αυτή ήταν η βασική διαδρομή για όποιον επέλεγε να ταξιδέψει στην Ινδία για περιορισμένες μέρες.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!

Τι είναι το “Χρυσό” Τρίγωνο;

Η διαδρομή ονομάζεται “χρυσό” τρίγωνο για 2 λόγους. Οι 3 πόλεις Δελχί, Άγρα και Τζαϊπούρ δημιουργούν στο χάρτη ένα τρίγωνο με απόσταση 230 χλμ μεταξύ τους. Και δεύτερον ε=αποτελούν το πιο βασικό ιστορικό άξονα στην ιστορία της Ινδίας που τις κάνει όντως “χρυσές” στη σημασία τους στον πολιτισμό.


Γίνε φύλακας προβάτων στη Σκωτία, με 24.000 € τον χρόνο!!!


Το Δελχί έχει ζήσει την “άνθιση¨αλλά και την πτώση σημαντικών βασιλειών. Από το Σουλτάνο έως τους Μογγόλους και του Βρετανούς, οι οποίοι δημιούργησαν το Νέο Δελχί από το μηδέν όταν μετέφεραν εκεί την πρωτεύουσα της χώρας. Σήμερα η πόλη είναι ένα συνδυασμός από όλα αυτά τα Βασίλεια.

Η Άγρα, η πόλη με το  Ταζ Μαχάλ, και η πρωτεύουσα των Μογγόλων για πολλά χρόνια. Ενώ το Ταζ Μαχάλ πρωτοπορεί σε ομορφιά, η πόλη διαθέτει εξίσου πολλά ακόμα σημαντικά μνημεία, χαρακτηριστικά της κουλτούρας των Μογγόλων.


Ιταλία ~ Στρόμπολι:Η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου !!!


Η πόλη του Τζαϊπούρ, είναι η πόλη των Μαχαραγιάδων. Η “Ροζ πόλη” όπως είναι ευρέως γνωστή, είναι διάσημη για τα απέραντα παζάρια και τα “πλούσια” χειροτεχνήματα.  Δείτε μερικά Tips για αυτό το μοναδικό ταξίδι!

Νο 5. Παλιό Δελχί



Στο “παλιό” Δελχί το τεράστιο μέγεθος του “Κόκκινου Οχυρού”, η κομψότητα του Jama Masjid και τα παζάρια του Chandni Chowk θα σας ταξιδέψουν στο χρόνο. Από εδώ μπορείτε να βρεθείτε με αυτοκίνητο γρήγορα στην πιο δημοφιλή λεωφόρο για shopping της πόλης Connaught Place.

Νο 4. Το καλύτερο φαγητό της Ινδίας



Στο Δελχί θα βρεις μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια Ινδικής κουζίνας (και όχι μόνο) της χώρας. Για να ζήσεις την εμπειρία της τοπικής κουζίνας, ρώτα στο ξενοδοχείο σου ή κάνε φιλίες με ντόπιους που θα σε κατευθύνουν για τα αγαπημένα τους μέρη. Μην πίνεις ποτέ νερό που δεν είναι εμφιαλωμένο. Η εφαρμογή zomato.com θα σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα εστιατόρια και bars.

Νο 3. Ζήσε την εμπειρία του Ταζ Μαχάλ



Ξεκινήστε όσο πιο νωρίς μπορείτε και κλείστε έγκαιρα το εισιτήριό.  Ντυθείτε κατάλληλα και με σεβασμό στο μνημείο. Εάν είστε ζευγάρι, ετοιμαστείτε να χωριστείτε άνδρες με γυναίκες στη διάρκεια της επίσκεψης. Μη πάρετε μαζί σας φαγητό, ακουστικά ή τρίποδα καθώς απαγορεύεται. Μην πληρώσετε κάποιο οδηγό καθώς οι περισσότεροι δεν είναι εξουσιοδοτημένοι. Επιλέξτε σε ποια από τις 3 πύλες θέλετε να πάτε πριν την επίσκεψή σας. Κάνετε φίλους καθώς πολλοί Ινδοί επισκέπτονται το μνημείο κάθε μέρα.

Νο 2. Μια στάση που αξίζει



Στο δρόμο για το Τζαϊπούρ κάνε μια στάση στο Fatehpur Sikri, περίπου 40 χλμ. από τη Άγρα. Η πόλη έχει ιδρυθεί από τον αυτοκράτορα  Akbar, και είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα.

No 1. Μοναδικές εμπειρίες στο Τζαϊπούρ!



Όταν θα επισκεφτείς το Οχυρό Αμπέρ στο Τζαϊπούρ, ξεκίνα νωρίς το πρωί για να θαυμάσεις του ελέφαντες που κάνουν μπάνιο και παίζουν εκεί δίπλα. Στο οχυρό μπορείς να δεις αλλά και να δοκιμάσεις τον εκπληκτικό χορό Kalbelia και Ghoomar από ντόπιες γυναίκες. Δες ακόμα του μουσικούς να παίζουν iktara έξω από τα τείχη!

myantaeus.com


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια