Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Σκύρος: Οι 15 προτάσεις που πρέπει να ακολουθήσεις

Η επίθεση που δέχθηκα στο γραφείο άρτι αφιχθείς από τη Σκύρο  ήταν πρωτοφανής. ''Διακοπές στη Σκύρο; ΓΙΑΤΙ; Έχεις πατέρα στην...

Η επίθεση που δέχθηκα στο γραφείο άρτι αφιχθείς από τη Σκύρο ήταν πρωτοφανής. ''Διακοπές στη Σκύρο; ΓΙΑΤΙ; Έχεις πατέρα στην πολεμική αεροπορία;'', ''ποια Σκύρο; Αυτή δεν ξέρει αν βρίσκεται στις Σποράδες ή στις Κυκλάδες.'', ''πήγε διακοπές στη ΣκύΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ''.



Μετά από πέντε μέρες στο νοτιότερο νησί των Βόρειων Σποράδων κι ενώ άλλα νησιά όπως η Σέριφος, η Αίγινα και η Πάρος δεν έχουν συλληφθεί ακόμα από την τουριστική αστυνομία, ήρθε η ώρα ν' αποκατασταθεί η τάξη.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Μπορεί η Σκύρος να μην είναι το ωραιότερο νησί στην Ελλάδα, αλλά είναι σίγουρα ομορφότερη από τις μισές Κυκλάδες.




Βίντεο που κόβει την ανάσα: Αεροπλάνο περνά ξυστά πάνω από τουρίστες στη Σκιάθο

Οι μόνοι λόγοι για τους οποίους μπορώ να δικαιολογήσω τον τόσο αρνητισμό για το συγκεκριμένο νησί είναι α) ότι αν δεν το επισκεφτείς με αεροπλάνο, πρέπει να το προσεγγίσεις με καράβι το οποίο παίρνεις από την Κύμη, ένα μέρος πιο καταθλιπτικό από τους emo στα σκαλάκια του Συντάγματος την προηγούμενη δεκαετία, β) ότι δεν είναι διαφημισμένο (αυτό το λες και ευχή) και γ) πιθανή αλλεργία στα σκυριανά αλογάκια.


Από εκεί και πέρα, η Σκύρος έχει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να περάσει καλά. Έχει ωραίες παραλίες, γραφική χώρα και (ξεροκαμμένες Κυκλάδες ακούτε;) πολύ πράσινο. Πάμε να δούμε 15 πράγματα που αξίζει να κάνεις όταν ο δρόμος σε βγάλει στο νησί που πέθανε ο Θησέας.
Για φαγητό στις Ιστορίες του Μπάρμπα. Βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από την άμμο του Μώλου, της πιο γνωστής παραλίας του νησιού και ειδικεύεται στα θαλασσινά. Άχαστα τα ψητά ψάρια, η μακαρονάδα του ψαρά και το χταπόδι στιφάδο με πλιγούρι.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!






Δείτε γιατί η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα στον κόσμο! (ΒΙΝΤΕΟ)


Φαγητό στην ταβέρνα μετά το μπάνιο; Κλασική αγαπημένη αξία του ελληνικού καλοκαιριού.

Για σκιά χωρίς ομπρέλες στον Πεύκο. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται 11 χιλιόμετρα από την Χώρα, στο κέντρο του νησιού (στο ένα από τα δύο πράσινα τμήματα της Σκύρου, το άλλο βρίσκεται βορειοανατολικά) και είναι γεμάτη πεύκα. Τα πεύκα που βρίσκονται πάνω στα βράχια που δημιουργούν τον συγκεκριμένο κόλπο εξασφαλίζουν σκιά σε σημαντικό κομμάτι της παραλίας από το μεσημέρι και μετά.

Για βόλτα στη Χώρα. Η Χώρα της Σκύρου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη χώρα οποιουδήποτε κλασικού αιγαιοπελαγίτικου νησιού. Διαθέτει σοκάκια, μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα και σουβενίρ του νησιού και πολλές επιλογές σε φαγητό, ποτό και γλυκό.

Για μπάνιο στα Μαγαζιά. Αποτελεί στην ουσία την προέκταση της παραλίας του Μώλου προς την πλευρά της Χώρας. Εκεί θα βρεις το beach bar 'Αμμουδιά'. Αφού πιεις τις μπίρες και τα κοκτέιλ σου χαζεύοντας τον ορεινό όγκο πάνω στον οποίο είναι χτισμένη η Χώρα, δώσε μια ευκαιρία στα μπιφτέκια της 'Αμμουδιάς'. Τους/σου αξίζει.

Για κρουαζιέρα στο Σαρακήνικο. Από τον Πεύκο ξεκινούν κάθε μέρα σκάφη με προορισμό την Γλυφάδα, την παραλία με τα διάφανα νερά στο Σαρακήνικο, ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι, νότια της Σκύρου. Στη διαδρομή προς τη Γλυφάδα τα σκάφη κάνουν στάση σε δυο σπηλιές του νησιού για βουτιές, βγαλμένες από το πρώτο επεισόδιο του 'Να με Προσέχεις'.

Για παγωτό στα Γλυκά της Φαλταΐνας. Δώσε βάση στη γεύση αμυγδαλωτό και στη γεύση πορτοκαλόπιτα. Όταν μπεις μέσα για να πληρώσεις (το ψυγείο με τα παγωτά βρίσκεται μπροστά από το μαγαζί), στρίψε προς την αριστερή βιτρίνα με τα γλυκά. Εκεί θα αντικρίσεις το μεγαλύτερο ατομικό κοκ που έχεις δει στη ζωή σου.



Για μεζέδες στο καφενείο Μπαρμπά Γιάννη και Μαρίτσας. Βρίσκεται στον κεντρικό πλακόστρωτο δρόμο της Χώρας και οι πιθανότητες να βρεις άδειο τραπέζι τις ώρες αιχμής είναι πολύ περιορισμένες. Παρ' όλα αυτά, όταν θα βρεις -γιατί θα βρεις αν το παλέψεις- δώσε βάση στους τηγανητούς κεφτέδες.

Για σκυριανή λαδόπιτα. Πρόκειται για το trademark πιάτο του νησιού. Ζύμη τηγανισμένη σε ελαιόλαδο, πάνω ή μέσα στην οποία αλείφεις ξινοτύρι.

Για σέλφι πλάι στο άγαλμα του Ρούμπερτ Μπρουκ. Πρόκειται για το ορειχάλκινο άγαλμα ενός Άγγλου ποιητή που πέθανε εν πλω στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και τάφηκε στη Σκύρο. Το άγαλμα βρίσκεται στη μέση μιας πλατείας στην μία άκρη της Χώρας, από την οποία θα θαυμάσεις την ωραιότερη θέα του νησιού.






Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Για μπάνιο στον Μώλο. Ο Μώλος είναι η πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού. Καθαρά νερά με βάθος που δεν χρειάζεται να κάνεις Μαραθώνιο για να βουτήξεις ούτε πνίγεσαι με το πρώτο βήμα. Όταν πέσει ο ήλιος μπορείς να περπατήσεις από την αντίθετη προς τη Χώρα πλευρά του Μώλου, όπου βράχια στο νερό σε καλούν να καθίσεις πάνω τους και ν' ατενίσεις το Αιγαίο.


Για το πιάτο της ημέρας στο ο Παππούς κι εγώ. Βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο της χώρας και στο μπαλκονάκι του θα γευτείς μερικούς από τους νοστιμότερους μεζέδες του νησιού. Αν κρίνω από τα πιάτα της ημέρας που δοκιμάσαμε εμείς (κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας και χοιρινό με γραβιέρα) να παραγγείλεις οπωσδήποτε και κυρίως πιάτο.

Για κοκτέιλ στις ταράτσες της Χώρας. Εντάξει μην κολλάς στα κοκτέιλ. Μπορείς να πάρεις και μπίρα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να πας σε κάποια από τις ταράτσες του νησιού για ν' απολαύσεις τη θέα και τον ουρανό.



Για κάμπινγκ στον Άγιο Πέτρο και την Κυρά Παναγιά. Παραλίες στο βόρειο μέρος του νησιού. Αν είσαι τυχερός και προλάβεις να στήσεις κάτω από πεύκα, μπορείς να μείνεις εκεί όλο το καλοκαίρι.


Για ντονέρ στη Μούζα. Καλό είναι όταν επισκεπτόμαστε μέρη μακρυά από το σπίτι μας, να δοκιμάζουμε τις τοπικές γεύσεις. Παρ' όλα αυτά το ντονέρ της Μούζας είναι από μόνο του λόγος για να πας ξανά στη Σκύρο. Στα + της Μούζας ότι κάνει delivery σχεδόν στο μισό νησί.


Για σέλφι με αγελάδα στον Μώλο. Ξέρω ξέρω. Η Σκύρος είναι διάσημη για τα αλογάκια της. Παρ' όλα αυτά πλάι σ' ένα γιαπί στους δρόμους του Μώλου, υπάρχει μια καφετιά αγελάδα η οποία πέρα από το να μουγκανίζει και να μασουλάει, 'ποζάρει' για τις σέλφις που βγάζει μαζί της κάθε, μα ΚΑΘΕ διερχόμενος.



oneman.gr


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια