Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Σύρος: 12 μαγευτικές παραλίες που χάνεσαι στο απέραντο γαλάζιο και στα κρυστάλλινα νερά τους!

Η Σύρος δεν θεωρείται άδικα η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Η Ερμούπολη είναι μια νησιωτική πολιτεία που όμοιά της δεν υπάρχε...

Η Σύρος δεν θεωρείται άδικα η αρχόντισσα των Κυκλάδων!



Η Ερμούπολη είναι μια νησιωτική πολιτεία που όμοιά της δεν υπάρχει στην Ελλάδα και η Άνω Σύρος, ένα μεσαιωνικό κάστρο που φιλοξενεί την πιο «καθολική» επικράτεια της πόλης. Αξίζει όμως να αναφερθούμε και στις υπέροχες παραλίες της Σύρου!


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Κι όμως οι παραλίες της Σύρου είναι μοναδικές, με πεντακάθαρες θάλασσες και διαυγή νερά, οργανωμένες πλήρως ή πιο απόμερες, με υποδομές για θαλάσσια σπορ στα δυτικά του νησιού αλλά και σε περιοχές του νησιού, που δημιουργούν εξαιρετικής ομορφιάς τοπία…


Ότι πιο όμορφο έχουμε δει...!!!! ( ΒΙΝΤΕΟ )

1. Παραλία Μέγας Γιαλός

Παραλία Μέγας Γιαλός Σύρος

Το προδίδει και το όνομα, πως πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σύρου. Βρίσκεται νότια της Ερμούπολης, μπροστά στον ομώνυμο οικισμό. Στην ουσία, ο Μέγας Γιαλός αποτελείται από δύο αμμουδιές αλλά και διάσπαρτους κολπίσκους. Διατίθενται ομπρέλες αλλά θα βρείτε και φυσική σκιά από τα αρμιρίκια που φτάνουν σχεδόν μέχρι την άκρη της θάλασσας. Περπατήστε μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου, πίσω από το οποίο ξεκινά μονοπάτι που οδηγεί στον όρμο της Αμπέλας, μια μικρή και ήσυχη αμμουδιά.


Σούπερ «μυστικές» παραλίες στην Πελοπόννησο !!!

2. Παραλία Αζόλιμνος

Παραλία Αζόλιμνος, Σύρος

Γαλάζια νερά και ξανθή άμμος. Διαθέτει ψάθινες ομπρέλες και ξαπλώστρες, οι οποίες, διατίθενται δωρεάν, όμως φυσική σκιά και δροσιά προσφέρουν και τα δεκάδες αρμυρίκια που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας. Οι τρεις προβλήτες, οι δύο στην παραλία και η τρίτη στην άκρη της, προσφέρονται για βουτιές, ενώ καφετέριες και ταβέρνες βρίσκονται στο δρόμο ακριβώς πίσω από την παραλία.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!

3. Παραλία Βάρη

Παραλία Βάρη, Σύρος

Μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Σύρου, βρίσκεται στα νότια του νησιού και μόλις ένα χιλιόμετρο από τον ομώνυμο οικισμό με τους περίπου 1.200 κατοίκους. Ο μικρός κλειστός κόλπος και τα ρηχά νερά είναι ιδανικά για τα μικρά παιδιά ενώ λόγω της μορφολογίας, η παραλία προσφέρεται και για περπάτημα. Είναι πλήρως οργανωμένη και διαθέτει υποδομές για πολλά είδη θαλασσίων σπορ. Στην παραλία της Βάρης φτάνει κανείς είτε με το λεωφορείο είτε με αυτοκίνητο.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!


4. Παραλία Γαλησσά

Παραλία Γαλησσά, Σύρος

Χρυσή άμμος, καταγάλανα νερά και αρμιρίκια που προσφέρουν προστασία από τον ήλιο. Είναι πλήρως οργανωμένη και προσφέρεται για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με θαλάσσια σπορ. Φαγητό αλλά και διαμονή εξασφαλίζει στους επισκέπτες ο ομώνυμος οικισμός, ακριβώς πάνω από την παραλία.

Η πρόσβαση είναι εύκολη με τα συχνά δρομολόγια των λεωφορείων των ΚΤΕΛ. Στην κορυφή του λόφου πάνω από την παραλία του Γαλησσά δεσπόζει το κατάλευκο καθολικό παρεκκλήσι της Αγίας Πακούς (παράφραση από την Αγία Υπακοή) που έχει χτιστεί στα ερείπια αρχαίου ναού. Αξίζει να ανέβετε τα -πολλά – σκαλοπάτια, αλλά η θέα και κυρίως το ηλιοβασίλεμα από το σημείο θα σας αποζημιώσουν!



5. Παραλία Κίνι

Παραλία Κίνι, Σύρος

Η παραλία στο Κίνι της Σύρου βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού. Είναι πλήρως οργανωμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες, και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις ταβέρνες και τα καταλύματα του ομώνυμου οικισμού. Στο κέντρο της παραλίας, ένα σιντριβάνι κερδίζει τα βλέμματα, καθώς απεικονίζει μια γοργόνα που κρατάει στα χέρια της και σώζει έναν ναυαγό. Από το Κίνι ξεκινούν σκάφη με προορισμό τις βόρειες παραλίες της Σύρου, για τις οποίες δεν υπάρχει οδική πρόσβαση (Γράμματα, Αετός κ.α.).



6. Παραλία Φοίνικα

Παραλία Φοίνικας, Σύρος

Απέραντη αμμουδιά, σε έναν καλά προφυλαγμένο από τους βόρειους ανέμους κόλπο, η παραλία του Φοίνικα αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες του νησιού. Εκεί θα βρείτε ομπρέλες αλλά και αρμιρίκια – σχεδόν μέχρι την ακροθαλασσιά – για να προστατευτείτε από τον ήλιο, ενώ παιχνίδια με το νερό για πιο σκανδαλιάρηδες κολυμβητές «εξασφαλίζει» η μεγάλη τσιμεντένια πλατφόρμα. Η παραλία του Φοίνικα αποτελεί εξαιρετικό ψαρότοπο, ενώ αν απλώς θέλετε να φάτε ψάρι χωρίς αναγκαστικά να το ψαρέψετε εσείς οι ίδιοι, τότε επισκεφθείτε τις ψαροταβέρνες που βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.



7. Παραλία Αγκαθωπές

Παραλία Αγκαθωπές, Σύρος

Οι Αγκαθωπές είναι από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Σύρου στα νοτιοδυτικά του νησιού, πολύ κοντά στην Ποσειδωνία και τον Φοίνικα. Είναι πλήρως οργανωμένη, με χρυσή αμμουδιά και ρηχά νερά και ξεχωρίζει για τη στενή λωρίδα γης που μπαίνει στη θάλασσα αλλά και για τα κρινάκια που ανθίζουν κατά μήκος της την περίοδο του καλοκαιριού.
Απέναντι από τις Αγκαθωπές βρίσκεται η βραχονησίδα Στρογγυλό και το ακατοίκητο Σχοινονήσι, ενώ στην άκρη του όρμου βρίσκεται το ακρωτήρι Βιγλοστάσι όπου δεσπόζει ο φάρος.




8. Παραλία Αχλάδι

Παραλία Αχλάδι, Σύρος

Το Αχλάδι βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Σύρου. Η πανέμορφη παραλία βρίσκεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό, ο οποίος – σύμφωνα με τους ντόπιους – πήρε το όνομά του από το σχήμα που έχουν «ζωγραφίσει» τα σπίτια του! Κλειστός κόλπος με καθαρά, ήρεμα και ασφαλή νερά, ενδείκνυται για οικογένειες με μικρά παιδιά καθώς διαθέτει και ομπρέλες για προστασία από τον ήλιο του καλοκαιριού. Οι ταβέρνες που βρίσκονται πάνω στο κύμα θα κατευνάσουν την πείνα σας και θα σας προσφέρουν τις τοπικές νοστιμιές με θέα τη θάλασσα.




9. Παραλία Κόμητο

Παραλία Κόμητο, Σύρος

Το Κόμητο είναι η παραλία που βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο σημείο της Σύρου, δίπλα στις Αγκαθωπές. Αρμιρίκια και λίγες ψάθινες ομπρέλες προσφέρουν σκιά, ενώ στην παραλία υπάρχει και beach bar. Απέναντι από το Κόμητο, λίγο βορειότερα, βρίσκεται το Σχοινονήσι, ενώ από την παραλία βλέπει κανείς και την ακατοίκητη βραχονησίδα Στρογγυλό. Η όψη της παραπέμπει σε πτερύγιο καρχαρία, ενώ πρόκειται για τη δεύτερη βραχονησίδα με το ίδιο όνομα στη Σύρο – η έτερη βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Ερμούπολης.




10. Παραλία Φάμπρικα

Παραλία Φάμπρικα, Σύρος

Η Φάμπρικα, «όνομα και πράγμα», αφού πήρε το όνομά της από το παλιό εργοστάσιο που λειτουργούσε στην περιοχή, είναι μια από τις επιλογές που έχει ο επισκέπτης στη νότια Σύρο. Το παλιό εργοστάσιο κεραμικής λειτουργούσε εκεί την εποχή της βιομηχανικής ακμής της Σύρου κι έδωσε το όνομά του σε ολόκληρη την περιοχή.

Στη Φάμπρικα θα βρείτε λίγες ομπρέλες καθώς η παραλία θεωρείται μια από τις ήσυχες, ερημικές της Σύρου, με κατάξανθη άμμο και λίγα βότσαλα. Αν είστε τολμηρός κολυμβητής δοκιμάστε τις δυνάμεις τους μέχρι το μικρό νησί Άμπελος (ή Φάμπρικα για τους ντόπιους) που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.




11. Παραλία Κόκκινα

Παραλία Κόκκινα, Σύρος

Αν είστε στο Φοίνικα της Σύρου και θέλετε να αποφύγετε την πολύβουη κεντρική παραλία, τότε λίγο βορειότερα, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου βρίσκεται η απόμερη παραλία Κόκκινα, γνωστή και με το όνομα Σουσούνι. Είναι μια ανοργάνωτη, στενή παραλία με άμμο και βότσαλα.
Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα, αλλά μη νοιαστείτε για σκιά, καθώς την προσφέρουν άπλετη τα αρμιρίκια που φτάνουν μέχρι και την ακροθαλασσιά. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός βατού χωματόδρομου. Απέναντι από την παραλία βλέπετε το Ψαθονήσι, ένα από τα ακατοίκητα νησάκια της Σύρου.



12. Παραλία Λωτός

Παραλία Λωτός, Σύρος


Η παραλία Λωτός είναι μια ήσυχη παραλία στη δυτική Σύρο με καταγάλανα νερά και αρμιρίκια. Νερό, καφέ, πορτοκαλάδα ή ένα σνακ εξασφαλίζει η μικρή ταβέρνα, αλλά για όποιον αναζητά περισσότερες επιλογές προσφέρεται το χωριό Κίνι που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση. Η πρόσβαση στο Λωτό γίνεται είτε με αυτοκίνητο ακολουθώντας το δρόμο από Ερμούπολη προς Κίνι – που βρίσκεται δυτικά της πρωτεύουσας της Σύρου. Ακριβώς πίσω από την παραλία υπάρχει ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες.



travelstyle.gr


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια