Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Η Λοτζ της Πολωνίας είναι ο νέος hot low cost προορισμός!

  Η Λοτζ , η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας χτισμένη στη καρδιά της χώρας, εντυπωσιάζει με το μεσαιωνικό της στυλ είναι μια έκπληξη...

 Η Λοτζ, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας χτισμένη στη καρδιά της χώρας, εντυπωσιάζει με το μεσαιωνικό της στυλ είναι μια έκπληξη για τον επισκέπτη!


Τα αριστοκρατικά αρχοντικά και οι ατμοσφαιρικές συνοικίες γοητεύουν ενώ τα ιστορικά μνημεία στέκουν αγέρωχα για να «ζωντανεύουν» και να θυμίζουν τη μακραίωνη ιστορία της πόλης.

Τι να δείτε στη Λοτζ


Λοτζ Πολωνία
Αξίζει να επισκεφθείτε κανείς τα υπέροχα μουσεία και τα… μουσικά συντριβάνια! Στην κεντρική οδό Πιοτρκόφσκα θα δείτε, το επιβλητικό εργοστάσιο υφαντουργίας «Manufactura» που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Κάντε επίσης μια επίσκεψη στο μουσείο μοντέρνας τέχνης Μουζέουμ Ζτούκι, που φιλοξενεί μία από τις πιο σημαντικές συλλογές μοντέρνας τέχνης στην Πολωνία!

Κάντε βόλτα στην οδό Piotrkowska, έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους της Ευρώπης! Στην Piotrkowska βρίσκεται, ίσως η μοναδική στην Ευρώπη, «Έκθεση Μεγάλων Λοτζιανών» με μπρούτζινα αγάλματα τοποθετημένα σε επίκαιρα σημεία του δρόμου.

Η πόλη ξεχωρίζει για τη βραδινή διασκέδαση αλλά είναι και προορισμός των απανταχού σινεφίλ καθώς το Λοτζ είναι παγκοσμίως γνωστό για τη μεγάλη παράδοση του στον κινηματογράφο, γεγονός που συνδυαστικά με την έντονη νυχτερινή ζωή προσελκύει νέους από κάθε μεριά του κόσμου!

Σχετικά με τον κινηματογράφο, η φήμη δεν ήρθε τυχαία καθώς στο Λότζ υπάρχει η Κρατική Ανωτέρα Σχολή Κινηματογραφίας, Τηλεόρασης και Θεάτρου. Στη σχολή φοίτησαν και αργότερα δίδαξαν παγκοσμίως γνωστοί σκηνοθέτες όπως οι Αντρέι ΒάινταΡόμαν ΠολάνσκιΚριστόφ Κισλόφσκι κ.ά. Είναι η βασική σχολή για ηθοποιούς, σκηνοθέτες, φωτογράφους, κινηματογραφιστές και προσωπικό τηλεόρασης σε όλη την Πολωνία.

 Η πόλη φιλοξενεί και ένα από τα μεγαλύτερα λούνα παρκ στον κόσμο που σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη!

Επίσης, σίγουρη βόλτα πρέπει να κάνετε στον εντυπωσιακότατο Βοτανικό Κήπο αλλά και τα πάρκα του Λοτζ.

Λοτζ Πολωνία

Good to Know

Στα πολωνικά το όνομά της πόλης σημαίνει «βάρκα» και για αυτό το λόγο απεικονίζεται τόσο στο έμβλημα όσο και τη σημαία της πόλης.

Το κλίμα της Πολωνίας είναι υγρό ηπειρωτικό με ήπιο χειμώνα και δροσερά καλοκαίρια. Αν και οποιαδήποτε εποχή μπορείτε να πάτε, προτιμήστε την Άνοιξη ή το Φθινόπωρο που ο καιρός είναι εκπληκτικός!

Σχετικά με το κόστος

Σημ. Το νόμισμα της Πολωνίας είναι το ΖλότιΠολωνίας (σημαίνει χρυσός) σε αντιστοιχία €1 = 4,3 Ζλότι
Γενικά το κόστος ζωής στο Λοτζ χαρακτηρίζεται σχετικά χαμηλό, και σίγουρα πολύ μικρότερο από αυτό της Ελλάδας. Ένας μέσος μηνιαίος μισθός ανέρχεται στα €655.

Αεροπορικά εισιτήρια

Απευθείας πτήση από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη για το Lotz δεν υπάρχει. Μπορείτε να πετάξετε με ανταπόκριση αλλά δεν είναι το καλύτερο γιατί κατά πάσα πιθανότητα η διάρκεια αναμονής είναι πάρα πολύ μεγάλη.

 Εναλλακτικά πετάξτε με απευθείας πτήση της Aegean Airlines (en.aegeanair.com) σε πολύ οικονομική τιμή (€124/ με επιστροφή – high season) στην πρωτεύουσα Βαρσοβία. Η Λοτζ από τη Βαρσοβία απέχει μόλις 136 χλμ. (περίπου 1,5 ώρα). Οι τιμές για την ενοικίαση αυτοκινήτου αν γίνουν αρκετά νωρίτερα και διαδικτυακά είναι πολύ καλές. Ενδεικτικά, ένα μέσης κατηγορίας αυτοκίνητο (τύπου renault clio) με €118 για 4 μέρες.

Διαμονή

Θα βρείτε πληθώρα επιλογών διαμονής στη Λοτζ σε σχετικά προσιτές τιμές και ημερομηνίες high season. Για παράδειγμα ξενοδοχείο μόλις 650μ. από το κέντρο, το 3 αστέρων Campanile Łódź, κοστίζει €199 για 4 βράδια ενώ το 4 αστέρων Αmbasador Centrum, θα σας κοστίσει για επίσης 4 βράδια €307 με πρωινό, ενώ deluxe studio στο κέντρο, το Good Time Aparthotel  κοστίζει για 4 διανυκτερεύσεις μόλις €142!

Φαγητό – Ποτό

Στο Λοτζ θα φάτε οικονομικά με μια μέση τιμή σε φθηνό εστιατόριο στα περίπου €5/ άτομο ενώ ένα γεύμα σε μεσαίας κατηγορίας εστιατόριο με μενού 3 πιάτων κοστίζει περίπου €26 για 2 άτομα. Μια τοπική μπύρα draft (0,5 lt) θα σας κοστίσει €1,6, τα αναψυκτικά σε κουτάκι περίπου €0,85 ενώ το μπουκαλάκι το νερό. Τον εσπρέσο €1,1, τον cappuccino €1,60.

Shopping

Οι τιμέςστο Λότζ, σε αυτού του είδους τα αγαθά δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτές της Ελλάδας, και γενικότερα δεν είναι ένας προορισμός που ενδείκνυται για shopping. Προτιμήστε καλύτερα να πάρετε φεύγοντας παραδοσιακά αναμνηστικά.

Μετακινήσεις – Καύσιμα

Ένα εισιτήριο με τα μέσα μεταφοράς μονής διαδρομής στοιχίζει περίπου €0,85 ενώ το μηνιαίο pass €28. Το ταξί έχει έναρξη 1,7, το 1 χλμ. κοστίζει €0,73 ενώ αν χρειαστείτε αναμονής μιας ώρας €9,20.

Η βενζίνη είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την Ελλάδα, με τη μέση τιμή να κυμαίνεται στα €1,5.


travelstyle.gr


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια