Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Οι πραγματικές τοποθεσίες του Game of Thrones στη Βόρεια Ιρλανδία – φωτογραφικό ταξίδι

      Η Βόρεια Ιρλανδία έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές ως κινηματογραφικό σκηνικό της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς Game of Thr...

      Η Βόρεια Ιρλανδία έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές ως κινηματογραφικό σκηνικό της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones.



Δείτε τις πραγματικές τοποθεσίες όπου γυρίστηκε η σειρά και πάρτε έμπνευση για το ταξίδι σας στη Βόρεια Ιρλανδία!

11 τοποθεσίες που γυρίστηκε το Game of Thrones στη Βόρεια Ιρλανδία

1. Ο «Σκοτεινός Φράκτης» (The Dark Hedges) – Ο δρόμος από το King’s Landing



The Dark Hedges, Βόρεια Ιρλανδία
Ίσως ο πιο απόκοσμα όμορφος και αλλόκοτος δρόμος της Β. Ιρλανδίας! Οι οξιές φυτεύτηκαν τον 18ο αιώνα από την οικογένεια των Στιούαρτ με σκοπό να εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη που πλησιάζει στη γεωργιανή τους οικία Gracehill. Τα πανέμορφα δέντρα ακόμη επιτυγχάνουν τον σκοπό τους! Κατευθυνθείτε βόρεια στον δρόμο Bregagh Road του Ballymoney για να τα δείτε από κοντά – αξίζει!
Ο περίεργος αυτός δρόμος εμφανίζεται στο παρακάτω βίντεο ανάμεσα σε άλλες ομορφιές της Β. Ιρλανδίας. Απολαύστε!



2. Πάρκο Tollymore – Δασικές εκτάσεις στον βορρά



Καταρράκτες στο Πάρκο Tollymore στη Βόρεια Ιρλανδία
Το Tollymore Forest Park βρίσκεται στο Bryansford, κοντά στην πόλη Newcastle, στην περιοχή Mourne και Slieve Croob, η οποία διαθέτει εξαιρετική φυσική ομορφιά! Οι λάτρεις του hiking θα λατρέψουν το Πάρκο Tollymore! Εδώ γυρίστηκε η σκηνή στην οποία ένα μέλος της Night Watch βλέπει έναν White Walker, αλλά και αρκετές άλλες. Το πάρκο διασχίζεται από το ποτάμι Shimna και διαθέτει 16 γέφυρες (η παλαιότερη χρονολογείται πίσω στο 1726).

3. Corbet – Riverrun, η έδρα του House Tully



Πράσινες εκτάσεις στο χωριό Corbet στη Βόρεια Ιρλανδία
Το χωριό Corbet στη Βόρεια Ιρλανδία είναι μία από τις τοποθεσίες που χρησιμοποιήθηκαν για την 6η σεζόν του Game of Thrones. Οι σκηνές γυρίστηκαν κοντά στο ποτάμι και στον παλιό μύλο Ballievey. Στον φανταστικό κόσμο του Game of Thrones, το χωριό Corbet είναι η Riverrun, η έδρα του House Tully.


4. Κάστρο Ward – Winterfell



Κάστρο Ward στη Βόρεια Ιρλανδία
© Castle Ward / National Trust for Northern Ireland
Το επιβλητικό Castle Ward, δεσπόζει πάνω από το Strangford Lough. Στη μικρή οθόνη του Game of Thrones, έχει υπάρξει η αυλή του οίκου των Stark στο Winterfell!

5. Μνημείο Mussenden και παραλία Downhill – Dragonstone

Το κυκλικό οικοδόμημα Mussenden και η παραλία Downhill εμφανίζονται στην αρχή του παρακάτω βίντεο:


Κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Castlerock, βρίκεται η 11 χιλιομέτρων παραλία Downhill και ο πολυφωτογραφημένος ναός Mussenden. Χτισμένο το 1785, το κυκλικό μνημείο, στέκει δεσπόζον και επιβλητικό πάνω στους βράχους, που κοιτούν τον Ατλαντικό στη βορειοδυτική ακτή της Βόρειας Ιρλανδίας.


Μνημείο Mussenden πάνω απ' την παραλία Downhill στη Βόρεια Ιρλανδία
Το μνημείο προοριζόταν αρχικά για βιβλιοθήκη και χτίστηκε στα πρότυπα του Temple of Vesta της Ιταλίας. Η λατινική επιγραφή περιμετρικά του οικοδόμηματος («Suave, mari magno turbantibus aequora ventis e terra magnum alterius spectare laborem») είναι μια φράση από το έργο «Περί της φύσεως των πραγμάτων» (De Rerum Natura) του Λουκρητίου.

6. Λιμάνι Ballintoy – Lordsport



Ο κόλπος Ballintoy στη Βόρεια Ιρλανδια
© Northern Ireland Tourist Board
Ο κόλπος Ballintoy είναι το λιμάνι Lordsport του Game of Thrones. To μικρό ψαροχώρι και το λιμάνι είναι από τα πιο «φωτογενή» μέρη της ακτής Antrim! Απολαύστε τη θέα στη θάλασσα με μια κούπα τσάι και ένα scone στο καφέ του λιμανιού.

7. Σπηλιές Cushendun – The Stormlandsnull



Σπηλιές Cushendun στη Βόρεια Ιρλανδία
© Eskling / Flickr (Creative Commons CC BY-ND 2.0)
Οι Cushendun Caves σχηματίστηκαν στη διάρκεια 400 εκ. χρόνων στην περιοχή λίγο έξω από το χωριό Cushendun. Μια από τις σπηλιές την έχετε δει στη σκηνή όπου η Melisandre τίκτει ένα μυστηριώδες και σκοτεινό πλάσμα…

8. Larrybane – The Stormlands



Η περιοχή της Βόρειας Ιρλανδίας συνδέεται με το νησί Sheep Island με μια γέφυρα από σχοινί
Η περιοχή Larrybane είναι επίσης μέρος του φανταστικού Stormlands του Game of Thrones. To Larrybane συνδέεται με το νησί Sheep Island με μια γέφυρα από σχοινί, την Carrick-a-Rede.
Η γέφυρα εμφανίζεται στην αρχή του παρακάτω βίντεο:



9. Κόλπος Murlough Bay – The Iron Islands και ναυάγιο του Davos Seaworth, μάχη του Blackwater Bay



Murlough Bay στη Βόρεια Ιρλανδία
Ο Murlough Bay είναι ένα απομονωμένο και πανέμορφο κομμάτι της βόρειας ακτής της Β. Ιρλανδίας με απίθανη θέα απέναντι στο νησί Rathlin και το Mull of Kintyre της Σκωτίας!

10. Λατομείο Magheramorne – Castle Black και HardHome



Λατομείο Magheramorne στη Βόρεια Ιρλανδία
© Brendan Rankin/ Flickr (Creative Commons)
Το λατομείο Magheramorne έχει «διπλό πρωταγωνιστικό ρόλο» στη σειρά ως Castle Black και ως HardHome! Mάλιστα, σύμφωνα με τις διαδικτυακές πηγές αναμένεται να το δούμε αρκετά και στην 8η και τελευταία σεζόν του Game of Thrones!

11. Moneyglass – Winterfell & Κόκκινος Γάμος



Το χωριό Moneyglass, 28 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Μπέλφαστ, φιλοξένησε αρκετές σκηνές ανά τις σεζόν ως Winterfell, αφότου η παραγωγή «μετακόμισε» απ’ το Castle Ward. Εδώ γυρίστηκε η συγκλονιστική σκηνή του Κόκκινου Γάμου στην 3η σεζόν – απ’ τις πιο αξιομνημόνευτες της σειράς. Η περιοχή γύρω απ’ το χωριό, όμως, λέγεται ότι θα πρωταγωνιστήσει και στην 8η σεζόν. Μεταξύ του κοντινού Toome και του Magheramorne μοιράστηκε η πιο επική ίσως μάχη στην ιστορία του Game of Thrones, που λέγεται ότι κράτησε 55 ολόκληρες κρύες και ανεμοδαρμένες νύχτες!



To Dark Hedges στη Βόρεια Ιρλανδία



gr.skyscanner.com



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια