Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Καμπότζη: Η «Χώρα του Νερού» σας προκαλεί να την ανακαλύψετε!

Αν αναζητάτε την περιπέτεια, τις εμπειρίες, τις (πολύ) διαφορετικές κουλτούρες, η Καμπότζη σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει! ...

Αν αναζητάτε την περιπέτεια, τις εμπειρίες, τις (πολύ) διαφορετικές κουλτούρες, η Καμπότζη σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει!


Η ασιατική χώρα είναι γνωστή και ως η «Χώρα του Νερού» , όχι µόνο γιατί ο ποταμός Mekong τη διατρέχει από το Βορρά μέχρι το Νότο αλλά επειδή εδώ βρίσκεται και ένας από τους πιο σημαντικούς υγρότοπους της Ανατολής, η λίμνη Tonle Sap µε 1300 είδη ψαριών και πάρα πολλά αποδημητικά πουλιά!

Η Καμπότζη έχει πρωτεύουσα το Πνομ Πεν ενώ πανέμορφη είναι και η επαρχία Σιέμ Ριπ -εδώ βρίσκεται και η λίμνη Tonle Sap. Γενικά, πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα, αυθεντικά και παρθένα μέρη του κόσμου!

Καμπότζη - Χώρα του Νερού
Απέραντες εκτάσεις µε καλλιέργειες ρυζιού γίνονται ένα µε πληµµυρισµένα από τη βροχή λασπώδη νερά. Μικροσκοπικές καλύβες φτιαγµένες µε απλά υλικά ανοίγουν κυριολεκτικά τις πόρτες τους και χαµογελαστά παιδάκια έρχονται και πάντα σου γνέφουν, σε χαιρετούν και περιµένουν από εσένα να τους χαµογελάσεις πίσω.

Άνγκορ Βατ: Το τοπ αξιοθέατο ης Καμπότζης

Θα δείτε από κοντά το κόσµηµα της χώρας, το σύµπλεγµα των ναών Άνγκορ Βατ (Angkor Wat)που ως επί το πλείστον χτίστηκαν το 12 αιώνα, το µεγαλύτερο αλλά και ένα από τα πιο αξιόλογα µνηµεία της ΝΑ Ασίας, το µεγαλύτερο σε έκταση στον κόσµο και Μνηµείο Παγκόσµιας Κληρονοµιάς της UNESCO για το οποίο µάλιστα οι κάτοικοι της Καμπότζης είναι τόσο περήφανοι που το έχουν και ως σύµβολο της σηµαίας τους αλλά έχουν επίσης δώσει και το όνοµά του στην τοπική τους µπύρα!

Τοπ αξιοθέατο στη Καμπότζη
Το εισιτήριο για να επισκεφτείτε το Άνγκορ Βατ µε ισχύ ολόκληρη την ηµέρα κοστίζει µόλις €20 δολάρια. Με το ίδιο αυτό εισιτήριο, εξασφαλίζεται την είσοδο σας, στον κεντρικό ναό του Άνγκορ Βατ ο οποίος αποτελείται από 5 πυργίσκους που αναπαριστούν τα 5 επίπεδα του κόσµου και αποτελούσε ιερό τόπο τόσο των Ινδουιστών όσο και των Βουδιστών.

Από την άλλη, το πράσινο είναι παντού… Παντού αιωνόβια δέντρα και άγνωστα φυτά, άφθονο γκαζόν και πεντακάθαροι δρόµοι, όπου τα χαρακτηριστικά τουκ τουκ µετακινούν κατοίκους και τουρίστες, ανέµελοι άνθρωποι κάνουν βόλτες ή και πικ νικ στις όχθες του Μεκόνγκ και µια ήρεµη ατµόσφαιρα είναι διάχυτη παντού…

Μπορείτε να επισκεφθείτε τη χώρα οποιαδήποτε εποχή, αν και η περίοδος µεταξύ Δεκεµβρίου – Ιανουαρίου είναι η ιδανική για να ταξιδέψετε εκεί λόγω των χαµηλών επιπέδων υγρασίας, το δροσερό αεράκι και ελάχιστες βροχοπτώσεις!

Κόστος για ένα ταξίδι στη Καμπότζη

Το κόστος ζωής, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες είναι πολύ οικονοµικά στη Καμπότζη, τουλάχιστον σε αντιπαραβολή µε τα δυτικά δεδοµένα και όχι για τους ντόπιους αν αναλογιστεί κανείς ότι ο µέσος µηνιαίος µισθός φτάνει µόλις τα €156!

Το νόµισµα της Καμπότζης είναι το Ριέλ σε αντιστοιχία €1 = 4.538 Ριέλ
Γενικά να γνωρίζετε ότι στη Καμπότζη οι συναλλαγές γίνονται κυρίως µε δολάρια.

Αεροπορικά εισιτήρια

Απευθείας πτήση από την Αθήνα για τη Καμπότζη δεν υπάρχει. Δυστυχώς κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βρείτε ούτε καν µε µια ανταπόκριση αλλά µε 2, καθώς και συνδυασµό πτήσεων (Turkish Airlines, turkishairlines.com& Bangkok Airways, bangkokair.com) µε €840 µε επιστροφή (η έρευνα εισιτηρίων έγινε για Δεκέµβριο – high season) και µέσο όρο διάρκειας 15 και 18 ώρες αντίστοιχα. Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι και το µεγαλύτερο κόστος του ταξιδιού.

Διαµονή στη Καμπότζη

H διαµονή στην πρωτεύουσα Πνοµ Πεν είναι ανέλπιστα φθηνή! Δηλαδή, θα βρείτε δωµάτιο σε ξενώνα µε µόλις €6 τη βραδιά, superior δίκλινο σε 4 αστέρων ξενοδοχείο, στο Cardamom Hotel 7 Apartment, του οποίου µάλιστα η βαθµολογία πελατών ξεπερνά το 9, µε €197 για 7 βράδια , δηλαδή €23/ βράδυ συν πρωινό! Και πάρα πολλά ακόµα σε αυτή τη λογική και µάλιστα κατά τη διάρκεια της high season.

Φαγητό – Ποτό στη Καμπότζη


Τοπικές ξεχωριστές γεύσεις στη Καμπότζη
Θα απολαύσετε τις τοπικές ξεχωριστές γεύσεις σε πολύ οικονοµικές τιµές αφού για ένα γεύµα σε φθηνό εστιατόριο θα πληρώσετε περίπου €2,60 ενώ αν επιλέξετε ένα πιο «αστικό» εστιατόριο θα δοκιµάσετε ένα µενού 3 πιάτων για 2 άτοµα µόλις €18! Ακόµη και σε κάποιο από τα πιο δηµοφιλή εστιατόρια να φάτε, θα πληρώσετε από €7 µέχρι €25 το άτοµο! Μια µπύρα τοπική κοστίζει λιγότερο από €1, τα αναψυκτικά €0,60, το µπουκαλάκι το νερό €0,35 και ο καφές από €1,30 µέχρι €1,80.

Shopping

Οι τιµές σε ρούχα και παπούτσια είναι πιο οικονοµικές από αυτές της Ελλάδας αλλά όχι ιδιαίτερα φθηνά. Και εδώ µην αµελήσετε να αγοράσετε παραδοσιακά σουβενίρ που θα σας θυµίζουν την εµπειρία αυτού του ταξιδιού! Εννοείται φυσικά ότι θα πάτε σε παζάρια και υπαίθριες αγορές καθώς αντανακλούν την κουλτούρα του τόπου αλλά µη ξεχάσετε: Μην ψωνίσετε τίποτα αν πρώτα δεν «παζαρέψετε» την τιµή!

Μετακινήσεις – Καύσιµα


Ένα εισιτήριο µε τα µέσα µεταφοράς µονής διαδροµής κοστίζει από €0,97 µέχρι €2,20 ενώ το µηνιαίο pass €22. Το ταξί έχει έναρξη €0,88, το 1 χλµ. κοστίζει €0,77 ενώ µια ώρα αναµονή θα σας κοστίσει €2,6.
Η βενζίνη έχει µέση τιµή €0,85.




travelstyle.gr


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια