Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Εξωτικοί προορισμοί που πρέπει να εξερευνήσετε μια φορά στη ζωή σας!

Η λίστα με τα υπέροχα εξωτικά και ιδιαίτερης ομορφιάς μέρη πάνω στον πλανήτη είναι ατελείωτη! Εμείς σημειώνουμε πάνω στον ...

Η λίστα με τα υπέροχα εξωτικά και ιδιαίτερης ομορφιάς μέρη πάνω στον πλανήτη είναι ατελείωτη!


Εμείς σημειώνουμε πάνω στον παγκόσμιο χάρτη μερικούς μόνο από τους μαγευτικούς εξωτικούς προορισμούς προς εξερεύνηση που ιδανικά όλοι θα θέλαμε να βάλουμε στην ταξιδιωτική μας ατζέντα!

1. Ταϊλάνδη









Ακατόρθωτο το να απαριθμήσει κανείς τις ομορφιές της Ταϊλάνδης σε λίγες μόνο σειρές! Διαθέτοντας μια τεράστια ακτογραμμή, η μακρινή χώρα έχει να επιδείξει υπέροχες αμμώδεις παραλίες με κρυστάλλινα νερά, όπως αυτές στο Πουκέτ, στο Κράμπι, στο Koh Phan Ngan, στο Koh Tao, στο Ko Phi Phi Don και στο Κο Σαμούι (Koh Samui). Αφού εξερευνήσετε την ξεχωριστή Μπανγκόκ των μεγάλων αντιθέσεων, ανακαλύψτε τις ομορφιές που κρύβει ο κόλπος Phang Nga Bay με τα 42 νησάκια που από το 1981 αποτελεί προστατευόμενο τμήμα λόγω των σπηλαίων και των αρχαιολογικών χώρων που φιλοξενεί και στις ομορφιές του οποίου στράφηκαν τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη ύστερα από τις ταινίες James Bond στις οποίες «πρωταγωνίστησε» – ενδεικτικό είναι πως το Koh Tapu είναι πλέον ευρέως γνωστό με την επονομασία «νησί του Bond»!




Πέρα από τις εξωτικές παραλίες, έχετε να περιμένετε τη γνωριμία με ιστορικές πόλεις, παλάτια, άκρως εντυπωσιακούς ναούς και εθνικά πάρκα, την απόλαυση ξεχωριστών γεύσεων στα διάφορα μάρκετς και στις περίφημες πλωτές αγορές, καθώς και την εντύπωση που θα σας προκαλέσει εδώ το μεγαλείο της φύσης!


2. Μπαλί, Ινδονησία





Ανακαλύψτε το «νησί των Θεών» που ξεχωρίζει ανάμεσα στα 18.000 νησιά της Ινδονησίας!
Στον ινδονησιακό αυτόν παράδεισο θα μαγευτείτε από τις αμμουδερές παραλίες, τους εντυπωσιακούς ναούς που βρίσκονται στα πιο απίθανα μέρη όπως μέσα στη ζούγκλα ή πάνω στο νερό (π.χ. ο Tanah Lot στη μέση του ωκεανού, ο πολυφωτογραφημένος Ulun Danu στη λίμνη Bratan και ο επιβλητικός Taman Ayun), τους ορυζώνες (καλλιεργούμενοι αγροί όπου φύεται το ρύζι), την μπαλινέζικη κουζίνα, το Kintamani με την απίστευτη θέα στη λίμνη Batur, το Ubud όπου χτυπά η καρδιά του μπαλινέζικου πολιτισμού, τον παραδοσιακό χορό Kecak και πολλά άλλα!




3. Ζανζιβάρη





Εκεί όπου η ολόλευκη άμμος ντύνει τις παραλίες με τους κοκοφοίνικες! Η Ζανζιβάρη είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ινδικό ωκεανό, 25-50 χλμ. ανοικτά των ακτών της Ανατολικής Αφρικής. Αποτελείται από πολλά μικρά νησάκια και δύο μεγάλα, την Ουνγκούτζα (Μεγάλο Νησί) και την Πέμπα. Περιπλανηθείτε στους δρόμους της Πέτρινης Πόλης (Stone Town), το ιστορικό κέντρο της οποίας αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αφεθείτε στα αρώματα από γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, κανέλα και μαύρο πιπέρι που πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα.






4. Νότια Αφρική





Ένα σαφάρι εμπειριών στη Νότια Αφρική!
Σαφάρι, βουνά, πεδιάδες, αμπελώνες, άγρια ζώα στη σαβάνα, διαδρομές ιδανικές για road trips, πάνω από 20 εθνικά πάρκα, η εντυπωσιακή έρημος Καλαχάρι, η ολάνθιστη περιοχή Namakwa, τιρκουάζ νερά, κυματόδαρτες παραλίες, πολλά χιλιόμετρα παρθένων ακτογραμμών, μικρά ψαροχώρια, απίθανα ηλιοβασιλέματα, το επιβλητικό Table Mountain (το βουνό-σύμβολο του Κέιπ Τάουν), οι ξέγνοιατες γειτονιές του Cape Town, το κοσμοπολίτικο Γιοχάνεσμπουργκ, ξενοδοχεία υψηλών παροχών, το περίφημο «Λίκνο της Ανθρωπότητας» (Cradle of Humankind)…


5. Νησιά Φίτζι





Bula Bula! Ταξίδι μακρινό, εξωτικό, όνειρο ζωής…
Τα 333 τροπικά νησιά Φίτζι, πέρα από το κεντρικό και μεγαλύτερο νησί Viti Levu, είναι χωρισμένα σε ομάδες νήσων όπως τα νησιά Mamanuca, που φιλοξενούν μερικές από τις καλύτερες παραλίες και γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκαν και στην ταινία Cast Away, αλλά και τα Yasawa στα οποία το άρωμα του Ειρηνικού είναι πιο έντονο και των οποίων ο φυσικός πλούτος και οι μαγευτικές τροπικές παραλίες έχουν «πρωταγωνιστήσει» σε ταινίες όπως το Blue Lagoon και το Last Paradise.


6. Μαρόκο





Το ατμοσφαιρικό Μαρόκο είναι μια πολύχρωμη χώρα με βερβερική παράδοση, παζάρια, μυρωδιές μπαχαρικών, μαροκινό καφέ που μοσχοβολάει, εντυπωσιακά τζαμιά, παλάτια και κήπους, καφενεία, ερήμους και πολύχρωμα zellij (δηλαδή ψηφιδωτά πλακάκια)!




Το σκηνικό συνθέτουν: χρώματα, αρώματα από μπαχαρικά, εξωτικές γεύσεις, αμέτρητοι πάγκοι μικροπωλητών, γητευτές φιδιών, παραμυθάδες και πολυάριθμα μαγαζάκια για να τα ξετρυπώσετε στις πιο απίθανες γωνίες των διαφόρων «σουκ» -όπως ονομάζεται εδώ το παζάρι-, η σύγχρονη και ενδιαφέρουσα Καζαμπλάνκα, το άκρως σαγηνευτικό Μαρακές, η «κινηματογραφική» Αΐτ-Μπεν-Χαντού (Game of Thrones, «Ο Λόρενς της Αραβίας», «Η Μούμια», «Ο Μονομάχος»), η παραθαλάσσια και επίσης αγαπημένη του Game of Thrones, Εσσαουίρα με την όμορφη παλιά της πόλη (medina), η περίφημη Μπλέ Πόλη (Chefchaouen ή Chaouen) καθώς και πολλά πολλά άλλα!





Και μην αγνοείτε πως κανένα ταξίδι στο Μαρόκο δεν είναι πλήρες χωρίς μία τουλάχιστον διανυκτέρευση στη Σαχάρα!


7. Κούβα





Καπνός, ρούμι, κουβανέζικες μουσικές, πολύ χρώμα, άνθρωποι ζωηροί με ταπεραμέντο, καλοδιατηρημένες Cadillac της δεκαετίας του ’50, η όμορφη Παλιά Πόλη της Αβάνας με τα χαρακτηριστικά αρχιτεκτονήματα, οι αυθεντικές κουβανέζικες γεύσεις στα λεγόμενα παλαδάρ -σπίτια που έχουν μετατραπεί σε οικογενειακές ταβέρνες με λίγα τραπέζια-, η κοιλάδα Βινιάλες, το Τρινιδάδ, όπου έως και σήμερα είναι αισθητή η επιρροή των Ισπανών (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO), το Σαντιάγο δε Κούμπα (η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας), η μικρότερη Santa Clara όπου δεσπόζει το μνημείο του Τσε στην Πλατεία της Επανάστασης που φέρει την επιγραφή «Hasta la victoria siempre» («Μέχρι τη νίκη για πάντα»)…






8. Μεξικό





Μαριάτσι, τεκίλα, κρύα μπύρα και σομπρέρος!
Εξερευνήστε μια χώρα 1.972.550 τ.χλμ.! Από τα κεντρικά υψίπεδα με τις χαρακτηριστικές πόλεις αποικιακού χαρακτήρα μέχρι την άγρια φυσική ομορφιά του Βορρά και από τις παραλίες που βρέχονται από τα κύματα του Ειρηνικού μέχρι τις ζούγκλες με τους εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους των Μάγιας και τις ολόλευκες αμμουδερές παραλίες της Καραϊβικής με τα κρυστάλλινα νερά, το Μεξικό έχει πολλά πρόσωπα για να ανακαλύψετε! Οργανώστε το ταξίδι σας από νωρίς και με λεπτομέρεια και κάντε βουτιά στην περιπέτεια!






9. Άγιος Μαρτίνος, Καραϊβική





Τα διαμάντια της Καραϊβικής είναι πολλά! Εμείς επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε το νησί με τα δύο ονόματα και τις δύο κουλτούρες! Παραδεισένιο και μικρό, μπορείτε να το γυρίσετε σε λίγες μόνο ημέρες. Η μεγαλύτερη έκτασή του ανήκει στη Γαλλία (Saint-Martin) ενώ η υπόλοιπη στην Ολλανδία (Sint Maarten)!




© Stamatina Megremi

Σας περιμένουν: υπέροχα κοκτέιλ με ρούμι σε αμμουδερές παραλίες, αστακοί στα κάρβουνα για street food, καρύδες αντί για ποτήρια, έντονη βλάστηση, ιγκουάνας, υπέροχη γαλλική κουζίνα, αποικιακού χαρακτήρα αρχιτεκτονική, παραδοσιακά Creole σπίτια, έντονα χρώματα, μοναδική street art που απεικονίζει τη ζωή των ντόπιων, υπαίθριες αγορές με τοπικά προϊόντα, η περίφημη παραλία Maho όπου τα αεροπλάνα πετούν σε μικρή απόσταση πάνω από το κεφάλι σας, τα κοσμοπολίτικα resorts χτισμένα πάνω σε μαγευτικούς κόλπους, η κοσμοπολίτικη γαλλική πλευρά του Marigot και του Grand Case με τα εκλεκτά εστιατόρια και η περισσότερο τουριστική και εμπορική ολλανδική πλευρά της Philipsburg με την Frontstreet και τον γραφικό δρόμο Old Street, η εντυπωσιακή φάρμα με τις πεταλούδες!




© Stamatina Megremi

Tip: Μην παραλείψετε μια επίσκεψη με θαλάσσιο ταξί στο νησάκι Pinel, αλλά και το να συνδυάσετε το ταξίδι σας στον Άγιο Μαρτίνο με λίγες ημέρες στο κοντινό νησί Anguilla.




© Stamatina Megremi


10. Μάουι, Χαβάη





Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης. Θα χαραχτούν στη μνήμη σας: οι υπέροχες παραλίες, οι τοπικές γεύσεις, οι εμπειρίες scuba και snorkeling που θα συλλέξετε, το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στο Haleakala National Park και το δάσος από μπαμπού στο μονοπάτι Pipiwai του ίδιου Εθνικού Πάρκου, ο εμπορικός δρόμος Front Street της Lahaina, ο περίφημος Road to Hana -ένα road trip που κάνουν οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού- καθώς και πολλά άλλα! Ανακαλύψτε τη δική σας Χαβάη, μια εμπειρία ζωής που για να την βάλετε στη βαλίτσα της επιστροφής, αξίζει να υπομείνετε το μακρινό ταξίδι!










gr.skyscanner.com


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια