Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Λευκάδα: Φύγαμε για ένα αξέχαστο τριήμερο! Ακολουθήστε μας…

Λονδίνο, Άμστερνταμ ή… Λευκάδα , αν έχετε ξεχάσει που θέλετε να πάτε για μια μίνι απόδραση, η λύση ακούει στην τρίτη επιλογή, που έχει να...

Λονδίνο, Άμστερνταμ ή… Λευκάδα, αν έχετε ξεχάσει που θέλετε να πάτε για μια μίνι απόδραση, η λύση ακούει στην τρίτη επιλογή, που έχει να προσφέρει ασυναγώνιστες συγκινήσεις.


Με αυτοκίνητο ή αεροπλάνο, το νησί –που δεν είναι ακριβώς νησί- δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα φανταχτερούς προορισμούς του εξωτερικού.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Aπό την Ειρήνη Μιχαλούδη (emichaloudi@dousiscom.gr)

Ανοιξιάτικα ή χειμερινά; Ίσως κάτι και από τα δυο γιατί ο καιρός μοιάζει με αναποφάσιστο παιδί μπροστά σε βιτρίνα ζαχαροπλαστείου. Μαγιό μαζί με φούτερ και ελαφρύ πουλόβερ, σορτσάκι και ομπρέλα, καπέλο για τον ήλιο και κασκόλ. Γεμάτη αντιθέσεις η βαλίτσα, γεμάτη εκπλήξεις η Λευκάδα. Το καλοκαίρι πάντως μπορεί να περιμένει.


Στην Ελλάδα η παραλία με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο


Λευκάδα Μεγανήσι
Λευκάδα Λιμάνι
Λευκάδα παραλίες
Μέχρι τότε, τον μήνα του Πάσχα, τον δεύτερο της άνοιξης, είναι μια καλή ευκαιρία για μίνιαποδράσεις σε κοντινούς και λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, προορισμούς όπως, γιατί όχι, και νησιά που φαντάζουν… μακριά και καλοκαιρινά αλλά είναι πιο κοντά από ότι κανείς θεωρεί.

Πιστέψτε το αλλά με το ΙΧ, με μια μέση ταχύτητα, θα περνάτε τη πλωτή γέφυρα έπειτα από τέσσερις ώρες και κάτι μπροστά από το τιμόνι- χάρη στο νέο δρόμο της Ιονίας Οδού-, αν υποθέσουμε πως ξεκινήσατε από την Αθήνα, αλλά υπάρχει και το αεροδρόμιο του Ακτίου που συνδέεται με το νησί.
Το Travelstyle.gr ταξίδεψε μέχρι τη Λευκάδα και επέστρεψε «φορτωμένο» με προτάσεις για διαμονή, φαγητό, καφέ και shopping:

Πού να μείνετε:

Hotel Lefkas

Όχι ίσως, είναι το κεντρικότερο ξενοδοχείο στην πόλη της Λευκάδας. Σε προνομιακό σημείο και με ανεμπόδιστη θέα στο απέραντο γαλάζιο του ουρανού, στο μπλε της θάλασσας και της Μαρίνας αποτελεί ιδανικό τόπο διαμονής.

Το 3 αστέρων ξενοδοχείο, είναι φιλόξενο, πρόσφατα ανακαινισμένο με εύκολη πρόσβαση στο εμπορικό και τουριστικό κέντρο της πόλης, μια ανάσα από τα καφέ, τα εστιατόρια, τα μουσεία και από τις κοντινότερες αμμώδεις παραλίες. Επιλέξτε ένα από τα 100 δωμάτια, ανάλογα με τον τύπο που επιθυμείτε: standard, superior ή deluxe.

Φίλιππα Πανάγου 2, κεντρική Παραλία, Τ. 26450 23916-8, www.hotellefkas.gr

Aria Villas

Για διαμονή που θα σας καλομάθει στην πολυτέλεια, επισκεφτείτε το παραθαλάσσιο χωριό της Βασιλικής εκεί όπου στέκουν σε μια πλαγιά οι πολυτελείς βίλες Aria, Aria Mare και Aria Ostria. Με θέα τον κόλπο της Βασιλικής, κλέβουν τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας ματιά με τις ανέσεις και τις παροχές τους, όπως την υπέροχη πισίνα. Οι δυο βίλες, έχουν σχεδιαστεί ώστε ο επισκέπτης να αισθάνεται ότι μένει σε πολυτελέστατο πύργο με θέα στη θάλασσα. Απέχουν μόλις 3 χιλιόμετρα από το χωριό, με εύκολη πρόσβαση στις παραλίες.

Πόντι, Βασιλική Λευκάδα, Τ. 26450 21272, 6948 388814, 6948 884252, www.aria-villas.com

Για shopping:

Mai Area
Στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Μελά, μια μπουτίκ γράφει ιστορία στο στυλ. Με ενδυματολογικές προτάσεις για κάθε ώρα και περίσταση, το μαγικό dressing room ξετρελαίνει τη γυναικεία φιλαρέσκεια με brands που καθορίζουν τη μόδα του σήμερα όπως Mind Matter και Salt & Pepper Jeans. Αέρινα φορέματα για events, casual chic επιλογές, αξεσουάρ που απογειώνουν τη φινέτσα, και μόδα από την κορυφή μέχρι τα…κάτω άκρα!
Ιωάννου Μελά 9, Λευκάδα, Τ. 26450 22688, Facebook: maiarealefkas

Για καφέ:

The Karma

Κι όμως, εδώ στη Λευκάδα θα βρείτε το κάρμα σας! Στο κέντρο της πόλης, με άπλετη θέα τη θάλασσα, το Karma είναι μια all day πρόταση για κάθε γεύση και γούστο. Από το πρωί για καφέ, ροφήματα και brunch και το σούρουπο η μπάρα και τα τραπέζια γεμίζουν με cocktails και αλκοολούχες επιλογές υπό τη συνοδεία μουσικής από dj’s ή από live εμφανίσεις καλλιτεχνών. Breakfast, brunch, cafe, cocktails, nightclub όλα σε ένα Karma.
Άγγελου Σικελιανού 1, Λευκάδα, Τ. 26450 23623, Facebook: KarmaLefkada

Γιαφαγητό:

Ο Γερό Πλάτανος

Η φήμη της παραδοσιακής ταβέρνας ταξιδεύει και εκτός συνόρων, χάρη στο εκλεκτό φαγητό που προσφέρει εδώ και χρόνια. Στο υπέροχα μαγευτικό χωριό της Κοντάραινας, καθίστε σε ένα από τα ξύλινα τραπέζια με τις ψάθινες καρέκλες και παραγγείλετε από κρέας μέχρι ζυμαρικά και ψάρι, γνωρίζοντας πως ότι επιλέξετε είναι από αγνές πρώτες ύλες και μαγειρεμένα με φροντίδα και μεράκι. Μη παραλείψετε λευκαδίτικες νοστιμιές όπως το σοφιγάδο με μοσχάρι και κυδώνια.

Κοντάραινα (4 χλμ. από Βασιλική), Τ. 26450 31926, Facebook: The-Old-Plane-Tree



travelstyle.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια