Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

7+1 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε στην Πάρο

Δεν είναι τυχαία από τους κορυφαίους ελληνικούς προορισµούς και από τα πιο δηµοφιλή νησιά στους ταξιδιώτες εντός και εκτός συνόρων! ...

Δεν είναι τυχαία από τους κορυφαίους ελληνικούς προορισµούς και από τα πιο δηµοφιλή νησιά στους ταξιδιώτες εντός και εκτός συνόρων!




Η Πάρος µε τις αµέτρητες οµορφιές της, τα γραφικά σοκάκια, τα εκκλησάκια, τις εκπληκτικές παραλίες, τους παραδοσιακούς οικισµούς αλλά και από την άλλη τις εξαιρετικές και µοντέρνες επιλογές σε φαγητό, ποτό και shopping, όχι µόνο εντυπωσιάζει τον επισκέπτη αλλά τον κάνει να επιστρέφει!




Εµείς ετοιµάσαµε έναν πλήρη οδηγό µε τα καλύτερα σηµεία και τις must διευθύνσεις της Πάρου για να µην ψάχνεστε στα τυφλά… είτε πηγαίνετε πρώτη φορά είτε δέκατη!





Κείµενο: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΙΓΚΟΥ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΛΕΑΝΝΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ


Τετράγωνα κύματα: Τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο!


-Must see

– Χαθείτε στα δαιδαλώδη, γραφικά σοκάκια του νησιού και θαυµάστε την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και ατµόσφαιρα, ταξιδέψτε µε τις αισθήσεις σας και θυµηθείτε ότι κάθε γωνιά, κάθε καµπαναριό, κάθε εικόνα έχει να σας διηγηθεί µια διαφορετική και ενδιαφέρουσα ιστορία!





 Η ασφάλεια αυτοκινήτου που χρειάζεσαι, στην τιμή που θες !!!

– Πρώτη και απαραίτητη βόλτα στην κοσµοπολίτικη Νάουσα.

Είναι χτισµένη στον δεύτερο µεγαλύτερο κόλπο στα βόρεια του νησιού και πρόκειται για έναν γραφικό οικισµό όπου δεσπόζει το δηµοφιλές γεφυράκι και το Ενετικό Κάστρο στην παραλία, ενώ παράλληλα είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι µε υπέροχο λιµανάκι -το πιο φηµισµένο του Αιγαίου- όπου αράζουν όλα τα καΐκια, ενώ η µαρίνα του φιλοξενεί κάθε είδους σκάφη, από πολυτελή γιοτ µέχρι αλιευτικά. Δαιδαλώδη πλακόστρωτα σοκάκια, κυκλαδίτικη οµορφιά, ανθισµένες βουκαµβίλιες, ξέφωτα, φωτογενής, πολύχρωµη και ατµοσφαιρική, η Νάουσα συγκεντρώνει τα βλέµµατα τόσο για την οµορφιά και τις παροχές της όσο και για τις αυθεντικές της εικόνες που δεν έχει αλλοιώσει το κατά τ’ άλλα cosmopolitan lifestyle της.


 

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!



– Ακόµα και αν δεν µείνετε στην Παροικιά, το σίγουρο είναι πως η βόλτα στην κυκλαδίτικη πρωτεύουσα επιβάλλεται.

Από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέµατα που θα δείτε ποτέ, µε τον ήλιο να χαµηλώνει σταδιακά, να «ενώνεται» µε τη θάλασσα και να χάνεται πίσω της…Η Παροικιά, χτισµένη στον κόλπο, µε τον Μύλο σήµα κατατεθέν και τα λευκά κυκλαδίτικα σοκάκια της, που δίνουν την αίσθηση ενός γοητευτικού, ατµοσφαιρικού… λαβύρινθου, αυθεντική και πανέµορφη, είναι ιδιαίτερα γραφική µε το διάσηµο λιµάνι της αλλά και την τεράστια σε µήκος παραλία της (οδός Γιάννη Πάριου) µε τους αιωνόβιους φοίνικες.




Συγκεντρώνει τις περισσότερες προτάσεις για φαγητό και ποτό καθ’ όλη τη διάρκεια της µέρας.
Από τις πιο κεντρικές και πολύβουες περαντζάδες του νησιού, σίγουρα είναι ένα από τα ιδανικά σηµεία για βόλτα, ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέµατος.

Από τα πιο σηµαντικά σηµεία της Παροικιάς είναι σίγουρα η πασίγνωστη από άκρη σε άκρη της χώρας, εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, όπως και το πευκοδάσος δίπλα, το Ενετικό Κάστρο στην Παλιά Αγορά, η µεγάλη κεντρική πλατεία, ο ναός του Αγίου Κωνσταντίνου και ο λόφος της Αγίας Άννας µε τους δύο µύλους, που θα αναπαλαιωθούν.


 





Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!



– Ο κεντρικός δρόµος της Αγοράς (οδός Λοχαγού Φωκιανού),

µε τα µαγαζάκια του, έχει µια ατµοσφαιρική οµορφιά, όπου τα παλαιά αρχιτεκτονικά κτίσµατα σε άριστη -συνήθως- κατάσταση συνυπάρχουν µε τα εµπορικά µαγαζιά και δίνουν ένα άρτιο κυκλαδίτικο αρχιτεκτονικά αποτέλεσµα.

– Επισκεφτείτε την Παναγία Εκατονταπυλιανή. O επιβλητικός ναός, είναι τόπος προσκυνήσεως χριστιανών αλλά και ιστορικό πολιτιστικό αξιοθέατο επισκεπτών απ’ όλο τον κόσµο.

Είναι ένας από τους σπουδαιότερους χριστιανικούς ναούς και χτίστηκε τον 4ο αι. Για την σηµερινή ονοµασία o θρύλος λέει ότι: «99 πόρτες έχει η Καταπολιανή. Η 100ή είναι κλειστή και δεν φαίνεται. Θα φανεί και θα ανοίξει, όταν οι Έλληνες πάρουν την Πόλη».

– Ανεβείτε µέχρι το επιβλητικό Φράγκικο Κάστρο στην Παροικιά, από το οποίο η θέα µαγνητίζει! Χτίστηκε το 1260 µ.Χ. από τον Βενετό δούκα της Νάξου.

Έχει ελλειπτικό σχήµα µε παραλληλόγραµµο πύργο. Διακρίνονται αρχαιολογικά µέλη από αρχαϊκούς ναούς του 5ου αι., αλλά και των ελληνιστικών χρόνων. Το σίγουρο είναι ότι µια βόλτα µέχρι εκεί είναι εµπειρία!





 

– Πηγαίνετε, στην κοιλάδα µε τις πεταλούδες!

Είναι κοντά στην Παροικιά, 4 χλµ. νοτιοδυτικά της, ένας καταπράσινος βιότοπος, πραγµατικός παράδεισος, µε χιλιάδες πεταλούδες (µεταξύ των οποίων και τις Tiger moth) που καλύπτουν τους κορµούς των δέντρων! Είναι ένα πανέµορφο και γαλήνιο µέρος µε βλάστηση που δύσκολα περιγράφεται µε λόγια…





 

– Θα δείτε το εντυπωσιακό Ενετικό Κάστρο,


ένα ξεχωριστό οχυρωµατικό στο λιµάνι της Νάουσας! Το βενετσιάνικο Κάστρο το οποίο δηµιουργήθηκε τον 15ο αι., αν και µισοβυθισµένο σήµερα, αποτελεί ένα πολύ εντυπωσιακό αξιοθέατο, από τα πλέον φωτογραφηµένα του νησιού!




travelstyle.gr



ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ / SPECIAL OFFERS 


 Aegean Airlines: https://mikk.ro/DNRW 

Airport Transfers: https://mikk.ro/DNRY 

Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; https://mikk.ro/C9FP 

Croatia Airlines: https://mikk.ro/DNRa 

DigiTickets.gr: https://mikk.ro/DNRb 

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων: https://mikk.ro/CPBh 

Τεράστια ποικιλία σε είδη ταξιδιού: https://mikk.ro/DNRc 

Ferries-Booking.com: https://mikk.ro/DNRd 

Κλείστε τα Ακτοπλοϊκά σας Εισιτήρια και Ταξιδέψτε στους Προορισμούς των Ονείρων σας: https://mikk.ro/DNRe 

Φθηνότερες πτήσεις σε όλο τον κόσμο: https://mikk.ro/DNRf 

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εύκολα, γρήγορα: https://mikk.ro/DNRg 

O&B Athens Boutique Hotel: https://mikk.ro/DNRh 

Olympic Air: https://mikk.ro/DNRi 

Φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον κόσμο: https://mikk.ro/C9LG 

Κορυφαίες ταξιδιωτικές τσάντες, αποσκευές και αξεσουάρ ταξιδίου: https://mikk.ro/DNRj 

Το Νο1 ταξιδιωτικό βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα που εξειδικεύεται σε ταξιδιωτικούς οδηγούς, χάρτες και βιβλία: https://mikk.ro/DNRk 

Η πρώτη online πλατφόρμα στην ενοικίαση ακινήτων: https://mikk.ro/DNRm 

Προσφορές αποκλειστικά για ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά πακέτα: https://mikk.ro/DNRn 

Το ιδανικό για εσάς κατάλυμα στη Ζάκυνθο εύκολα και οικονομικά: https://mikk.ro/DNRo 

Επιστροφή χρημάτων από τις ηλεκτρονικές αγορές: https://mikk.ro/CH15







Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.




Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!






Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια