Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Μπουένος Άιρες: Ένα ταξίδι ονειρεμένο! Μια εμπειρία ζωής… και μάλιστα low budget!

Μια εµπειρία ζωής …  Tο θαυµάσιο, χαρακτηριστικό για το Μπουένος Άιρες, τοπίο βουνών και λιµνών θα σας εντυπωσιάσει… Από την Κατ...

Μια εµπειρία ζωής…  Tο θαυµάσιο, χαρακτηριστικό για το Μπουένος Άιρες, τοπίο βουνών και λιµνών θα σας εντυπωσιάσει…

Από την Κατερίνα Ρίγκου (krigou@dousiscom.gr)

Πέραν αυτού, τι να πρωτοπεί και τι να πρωτοδεί κανείς στο µαγικό Μπουένος Άιρες… µε την πλούσια ιστορία και τους παθιασµένους ανθρώπους του! Μια µητρόπολη του κόσµου που δεν εφησυχάζει ποτέ, θα σας προσφέρει απλόχερα εµπειρίες ζωής! Μια πόλη µε 2 όψεις… Η σύγχρονη, κοσµοπολίτικη πλευρά, µια πρωτεύουσα που σφύζει από ζωή και από την άλλη µια ατµοσφαιρική πόλη γεµάτη παλιά καλοδιατηρηµένα κτήρια και την κουλτούρα της διάχυτη παντού…


El Caminito

Χορέψτε τάνγκο, απολαύστε το φοβερό αργεντίνικο κρασί, περπατήστε στη περίφηµη El Caminito τον πιο διάσηµο δρόµο της πολύχρωµης και ζωηρής περιοχής La Boca.. (έδρα της γνωστής τοπικής οµάδας ποδοσφαίρου Boca Juniors), χαλαρώστε κάνοντας θεραπείες σπα µε  βάση τα ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού και των πολυφαινολών που περιέχονται στο σταφύλι… Κάντε διαφόρων ειδών δραστηριότητες από σκι και ορειβασία µέχρι ράφτινγκ, ποδηλασία και mountain biking!

Απολαύστε την καθηλωτική θέα στις Άνδεις. Απέραντοι αµπελώνες και στο βάθος οι χιονισµένες βουνοκορφές… Από την πόλη θα ξεκινήσετε για ηµερήσιες εκδροµές στις Άνδεις, περνώντας πανέµορφα χωριά και ιστορικά µνηµεία καθώς πλησιάζετε τα σύνορα µε τη Χιλή. Λίγο πριν φτάσετε, θα δείτε από χαµηλά το Aconcagua, το ψηλότερο βουνό της Αµερικής µε ύψος 6.959 µέτρα.






Άνδεις

Κάντε µια επίσκεψη στο MALBA και γνωρίστε από κοντά τη κουλτούρα της Νότιας Αµερικής! Το MALBA ή το Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires είναι το καλύτερο µουσείο σύγχρονης τέχνης της Αργεντινής µε εκθέµατα ανεκτίµητης αξίας από καλλιτέχνες της Λατινικής τέχνης, όπως οι Φρίντα Κάλο και Ντιέγκο Ριβέρα.

Το κλίµα της Αργεντινής είναι υγρό ηπειρωτικό µε ήπιο χειµώνα και δροσερά καλοκαίρια. Αν και οποιαδήποτε εποχή µπορείτε να πάτε, προτιµήστε το Δεκέµβριο και τον Ιανουάριο που εκεί είναι καλοκαίρι.

Tip: Αν βέβαια φέτος συγκεκριµένα πάτε καλοκαίρι, φροντίστε να είστε εκεί 2 Ιουλίου καθώς τότε θα γίνει ολική ηλιακή έκλειψη της οποίας η καλύτερη παρατήρηση θα είναι από την Αργεντινή και τη Χιλή.






Κόστος για ένα ταξίδι στο Μπουένος Άιρες


Τα τελευταία χρόνια, το κράτος προκειµένου να ενθαρρύνει περισσότερο τους ταξιδιώτες να επισκεφτούν τη χώρα, έχει προχωρήσει σε κάποια µέτρα οικονοµικής ελάφρυνσης των επισκεπτών. Για παράδειγµα αν κάποιος πληρώσει τη διαµονή του µε διεθνή πιστωτική κάρτα θα λάβει επιστροφή χρηµάτων για το ποσοστό φόρου της προστιθέµενης αξίας 21%, καθώς και εξοικονόµηση των τελών θεώρησης για ορισµένες εθνικότητες.

Το νόµισµα της Αργεντινής είναι το Πέσο Αργεντινής σε αντιστοιχία €1 = 42,84 Πέσος.

Γενικά το κόστος ζωής στην Αργεντινή είναι αρκετά χαµηλό και σίγουρα πολύ χαµηλότερο από αυτό της Ελλάδας. Ένας µέσος µηνιαίος µισθός ανέρχεται στα €498.



Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 




Αεροπορικά εισιτήρια

Απευθείας πτήση από την Αθήνα για το Μπουένος Άιρες δεν υπάρχει. Θα πετάξετε µε πτήση της Lufthansa (www.lufthansa.com) µε ανταπόκριση, από €790 µε επιστροφή (η έρευνα εισιτηρίων έγινε για Δεκέµβριο – high season) και µέσο όρο διάρκειας 19 ώρες. Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι και το µεγαλύτερο κόστος του ταξιδιού.








Διαµονή


Θα βρείτε πληθώρα επιλογών διαµονής στο Μπουένος Άιρες σε πολύ χαµηλές τιµές, αν αναλογιστεί κανείς ότι µπορείτε να κλείσετε ξενώνα µε µόλις €22/ηµέρα ή δίκλινο δωµάτιο σε ξενοδοχείο 2 αστέρων µε €31/ηµέρα. Eνώ αν θέλετε περισσότερες και πολυτελείς ανέσεις θα βρείτε δωµάτιο σε 4 αστέρων ξενοδοχείο µε €65/ηµέρα ή ακόµα καλύτερα µε €57 όπως στο τετράστερο Unique Palacio San Telmo! (Σηµ. Η έρευνα του κόστους διαµονής έγινε για high season)

Tip: Ιδανική περιοχή για να µείνετε είναι το Microcentro, όπου θα είστε κοντά σε αξιοθέατα, θα έχετε άµεση πρόσβαση σε µετρό ώστε να επισκεφτείτε άλλες γειτονιές της πόλης. Εναλλακτικά επιλέξτε για διαµονή το Παλέρµο, συνοικία όπου συχνάζει η νεολαία της πόλης οπότε είναι γεµάτη µε εστιατόρια και µπαράκια ενώ είναι πιο ασφαλής από το κέντρο.


Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 



Φαγητό – Ποτό


Στο Μπουένος Αίρες ένα γεύµα σε οικονοµικό εστιατόριο θα κοστίσει περίπου €9/ άτοµο ενώ ένα γεύµα σε µεσαίας κατηγορίας εστιατόριο κοστίζει περίπου €32 για 2 άτοµα. Η κουζίνα είναι πλούσια σε γεύσεις και έχει πολλά ψητά τα λεγόµενα asados ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλά ιταλικά εστιατόρια και λοιπά µε διεθνή κουζίνα (ειδικά κινέζικα) όπου µπορείτε να φάτε ένα πλήρες και χορταστικό γεύµα µε €5 ως €15! Μια µπύρα draft θα σας κοστίσει €1 µε €2 , το ποτό €3 µε €5, ενώ στην ίδια περίπου τιµή µε την µπύρα θα βρείτε και τον καφέ!

Tips: Μην αµελήσετε να δοκιµάσετε το επηρεασµένο από την Ιταλία, παραδοσιακό τους παγωτό (helados) και οπωσδήποτε το παραδοσιακό empanada (µικρά πιτάκια από σφολιάτα και γέµιση µε κρέας).

Πιείτε ένα cafe con leche στο θρυλικό Cafe La Biela που αποτελεί must stop και θεσµό για την αργεντίνικη πρωτεύουσα! Εκεί έπιναν και τον καφέ τους οι διάσηµοι Αργεντινοί συγγραφείς, Borges και Casares. Μάλιστα στο αγαπηµένο τους τραπέζι θα δείτε τα αγάλµατά τους, πραγµατικού µεγέθους, που έχουν προς τιµήν τους τοποθετηθεί εκεί.


Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 




Shopping


Αγορά Feria de San Telmo, Μπουένος Άιρες


Δεν θα ψωνίσετε ιδιαίτερα φθηνότερα στο Μπουένος Άιρες οπότε δεν υπάρχει και λόγος αλλά σίγουρα θα βρείτε παραδοσιακά µικροπράγµατα και αναµνηστικά που πρέπει να πάρετε! Επίσης, αν βρεθείτε Σαββατοκύριακο, µην αµελήσετε να εξερευνήσετε τις υπέροχες αγορές. Από το 1970 και κάθε Κυριακή το εκθεσιακό κέντρο Feria de San Telmo υποδέχεται στις υπαίθριες αγορές του, χιλιάδες επισκέπτες οπότε είναι µια εκπληκτική εµπειρία τόσο να «µπερδευτείτε» µε τους ντόπιους όσο και ψωνίσετε από ρούχα µέχρι οικιακά αντικείµενα και από αποικιακές αντίκες µέχρι σουβενίρ!






Μετακινήσεις – Καύσιµα

Η µέση τιµή µεταφορών στο Μπουένος Άιρες είναι 2.51 φορές χαµηλότερη από τη µέση τιµή στην Ελλάδα. Ένα εισιτήριο µε τα µέσα µεταφοράς µονής διαδροµής στοιχίζει περίπου €0,36 ενώ το µηνιαίο pass €16. Το ταξί έχει έναρξη 1,5, το 1 χλµ. κοστίζει €0,85 ενώ αν χρειαστείτε αναµονής µιας ώρας €9. Η βενζίνη έχει µέση τιµή €1,10.

travelstyle.gr









Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια