Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Συμβουλές για ονειρικές διακοπές σε οποιοδήποτε budget

Πώς να μην ξοδέψεις πολλά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού Ένα ταξίδι πολύ εύκολα μπορεί να σε βγάλει εκτός budget και να δημιουργή...

Πώς να μην ξοδέψεις πολλά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
Ένα ταξίδι πολύ εύκολα μπορεί να σε βγάλει εκτός budget και να δημιουργήσει δυσαρέσκεια τόσο για το οικονομικό κομμάτι, όσο και για όλα εκείνα που θα ήθελες να κάνεις και τελικά δεν κατάφερες λόγω προϋπολογισμού.

Για να μην σου συμβεί αυτό κατά την διάρκεια των διακοπών σου, πάρε κάποιες ιδέες που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το κόστος στο ελάχιστο, εξασφαλίζοντάς σου την δυνατότητα να κάνεις όσα περισσότερα πράγματα μπορείς να προγραμματίσεις.

Επίλεξε προσεκτικά τη χρονική περίοδο

Αν προγραμματίζεις τις καλοκαιρινές διακοπές σου, απέφυγε να ταξιδέψεις κατά την διάρκεια της υψηλής περιόδου. Όχι μόνο πρόκειται για την πιο ακριβή σεζόν όλου του χρόνου αλλά και για την πιο πολυσύχναστη. Προτίμησε να ταξιδέψεις λίγες μέρες πριν ή λίγες μέρες μετά, έτσι ώστε οι τιμές στα καταλύματα που θα βρεις να είναι πιο προσιτές.

Μην ξεχνάς, μάλιστα, ότι αυτές τις μέρες θα έχει λιγότερο κόσμο κι έτσι θα απολαύσεις καλύτερες υπηρεσίες όπου κι αν πας.

Προτίμησε σπίτι ή διαμέρισμα για τη διαμονή σου

Sites όπως το Airbnb και οι παροχές που προσφέρονται στα σπίτια που διατίθενται μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας ενοικίασης καταλυμάτων, γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση και αναγνώριση από το ταξιδιωτικό κοινό. Και πώς να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης κανονικού σπιτιού με όλες τις ανέσεις και τις παροχές που αυτό συμπεριλαμβάνει;

Και μάλιστα σε πιο οικονομικές τιμές από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου; Η μόνη «παγίδα» την οποία θα έπρεπε να προσέξεις είναι οι επιπλέον χρεώσεις για καθαριότητα ή κάποια άλλη υπηρεσία, οι οποίες ανεβάζουν το συνολικό κόστος στο τέλος της κράτησης.

Ταξίδεψε με λίγες αποσκευές


Στην περίπτωση που ταξιδεύεις με αεροπλάνο, φρόντισε να πάρεις τα απολύτως απαραίτητα μαζί σου σε μία χειραποσκευή. Κάθε επιπλέον αποσκευή αποτελεί και έξτρα κόστος καθώς οι αεροπορικές, πλέον, χρεώνουν όλες τις αποσκευές (εκτός από την χειραποσκευή).

Μην σπαταλήσεις τον χρόνο σου φτιάχνοντας βαλίτσες με πράγματα που μπορεί και να μην χρησιμοποιήσει ποτές και μην σπαταλήσεις τα χρήματά σου άσκοπα. Σκέψου, ότι το κόστος των επιπλέον αποσκευών μπορεί να καλύψει κάποιο άλλο έξοδο του ταξιδιού σου.

Κλείσε τις διακοπές σου μέσω site προσφορών

Δεν είναι λίγα εκείνα τα sites που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, προσφέροντας ταξιδιωτικά πακέτα σε τιμές… έκπληξη! Οι καλύτερες τιμές που μπορείς να επιτύχεις μέσω τέτοιων sites είναι έως και 50% και κυρίως για off season περιόδους. Όταν αποφασίσεις να πραγματοποιήσεις την αγορά του πακέτου, διάβασε πολύ προσεκτικά τα ψιλά γράμματα καθώς εκεί αναφέρονται αναλυτικά και οι ημερομηνίες στις οποίες αφορά η κάθε προσφορά.

Απέφυγε την ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν πρόκειται να ταξιδέψεις σε κάποια ευρωπαϊκή μητρόπολη όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη ή στη Νέα Υόρκη, η ενοικίαση αυτοκινήτου μάλλον συγκαταλέγεται στα don’t. Όλες οι σύγχρονες μεγαλουπόλεις έχουν ένα ανεπτυγμένο δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετεί πολύ καλύτερα απ’ ό,τι ένα αυτοκίνητο.

Με αυτήν την επιλογή γλιτώνεις το κόστος της ενοικίασης, της βενζίνης αλλά και του πάρκινγκ. Και αν στην τελική θέλεις να μετακινείσαι με αυτοκίνητο και όχι υπογείως, άσε άλλους να σε μεταφέρουν πού και πού πληρώνοντας την αντίστοιχη παροχή.

Εκμεταλλεύσου τις ημέρες δωρεάν εισόδου

Δεν είναι λίγα τα μουσεία και τα αξιοθέατα σε δημοφιλείς προορισμούς ανά τον κόσμο που προσφέρουν δωρεάν εισόδους ανά διαστήματα στους επισκέπτες τους. Πριν το ταξίδι σου, λοιπόν, φρόντισε να βρεις ποια είναι αυτά και ποιες μέρες η είσοδος σε αυτά είναι δωρεάν, και μείωσε ακόμη περισσότερο τον προϋπολογισμό του ταξιδιού σου.

Για παράδειγμα το Λούβρο την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα προσφέρει  δωρεάν είσοδο στους επισκέπτες του, ενώ όσοι είναι κάτω των 26 χρόνων τα βράδια της Παρασκευής δεν πληρώνουν το αντίτιμο για την είσοδό τους στο φημισμένο μουσείο του Παρισιού. Φρόντισε, ωστόσο, να τα επισκεφτείς αρκετά νωρίς γιατί οι ουρές που δημιουργούνται τις συγκεκριμένες ημέρες είναι μεγάλες.

Μην τρως σε τουριστικές περιοχές

Είναι γεγονός ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που ταξιδεύουν αναζητώντας νέες εμπειρίες, επιλέγοντας, έτσι, προορισμούς που φημίζονται και για την κουζίνα τους. Ωστόσο, οι συνεχείς έξοδοι για φαγητό σε καθημερινή βάση μπορεί να αποδειχτούν ως η πιο πολυέξοδη συνήθεια κατά την διάρκεια των διακοπών.

Για να αποφύγεις να βγεις εκτός προϋπολογισμού, λοιπόν, περιόρισε τις εξόδους για φαγητό έξω σε μία. Προσπάθησε να προετοιμάζεις κάποιο σνακ για την διάρκεια της ημέρας από το διαμέρισμα ή το δωμάτιο του ξενοδοχείου (στην περίπτωση που έχει κουζίνα) και προτίμησε να τρως έξω για το μεσημεριανό γεύμα, καθώς το κόστος του είναι αρκετά πιο χαμηλό από το δείπνο.

Επίσης, προσπάθησε να αποφύγεις τα πολύ τουριστικά μέρη και εστιατόρια, καθώς είναι αρκετά υπερτιμημένα, και μάλιστα χωρίς λόγο.

newsbeast
Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια