Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Το Παρίσι σε μία μέρα; Γίνεται!

24 ώρες για να τα δεις (σχεδόν) όλα! Το Παρίσι θεωρείται το πιο ρομαντικό μέρος του κόσμου από πολλούς και παραμένει σταθερά πρ...

24 ώρες για να τα δεις (σχεδόν) όλα!

Το Παρίσι θεωρείται το πιο ρομαντικό μέρος του κόσμου από πολλούς και παραμένει σταθερά πρώτο στις προτιμήσεις ενός μεγάλου ποσοστού ταξιδιωτών. Δεν υπάρχει όριο στα πράγματα που μπορεί να κάνει και να δει κανείς όταν βρεθεί στο όμορφο και κομψό Παρίσι, που κατακλύζεται από φίνα αρχιτεκτονική και φιλοξενεί την αφρόκρεμα των μουσείων, καλλιτεχνικών γκαλερί και οίκων μόδας σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πες όμως πως το Παρίσι είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός για να φτάσεις στον προορισμό σου και έχεις μόνο λίγες ώρες μπροστά σου να εκμεταλλευτείς. Τι κάνεις; Μένεις στο αεροδρόμιο με κίνδυνο “θανατηφόρας” ανίας ή βγαίνεις έξω και ό,τι προλάβεις;


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!




Δεύτερο σενάριο- και καθόλου απίθανο την περίοδο που διανύουμε: Ήταν πάντα το όνειρό σου να ταξιδέψεις στην πόλη του φωτός, όμως οι οικονομικές συνθήκες δε σου το επέτρεψαν ως τώρα. Το πήρες απόφαση όμως και θα το κάνεις, έστω κι αν είναι ταξίδι-αστραπή, για μία μέρα! Τι θα πρωτοδείς λοιπόν;

Don’t panic! Το TravelKiki σήμερα θα σου δείξει πώς να δεις τα κυριότερα σημεία του Παρισιού μέσα σε μία ημέρα!

10:00 - Galeries Lafayette


Τα περισσότερα τρένα και λεωφορεία από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle σταματούν στο Gare du Nord, τον κεντρικό σταθμό του Παρισιού. Πολύ βολικό, αφού βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης.

Πριν κάνεις οτιδήποτε, φρόντισε να προμηθευτείς τα εισιτήρια που θα χρειαστείς για την ημέρα – εδώ είναι το κατάλληλο μέρος!

Ακολούθησε το δρόμο Rue de la Fayette, στη δυτική πλευρά του σταθμού, και θα βρεθείς στη στιγμή στο πνεύμα της πολυάσχολης παριζιάνικης ζωής, σε έναν γοητευτικό συνδυασμό του παραδοσιακού και του σύγχρονου, που αντανακλάται έντονα στην αρχιτεκτονική γύρω σου.

Πρώτη στάση, η Galeries Lafayette, το πολυκατάστημα που εντυπωσιάζει με το στυλ του και φιλοξενεί σε 10 ορόφους τις τελευταίες τάσεις των μεγαλύτερων οίκων μόδας.

10:30 - Πύργος του Άιφελ


Πάρε το μετρό έως τη στάση École Militaire και απόλαυσε τη διαδρομή μέχρι το πιο διάσημο αξιοθέατο της πόλης – και ολόκληρου του κόσμου.

Μπορεί να είναι το απόλυτο τουριστικό κλισέ, όμως παραδέξου το, κανένα ταξίδι στο Παρίσι δεν μπορεί να θεωρηθεί “έγκυρο” χωρίς μια φωτογραφία του Tour Eiffel απ’ τα χεράκια σου. Κλείσε τα μάτια στο τουριστικό πανηγύρι που διοργανώνεται στη βάση του, σφίξε τα δόντια και εμπρός για την κορυφή!

Με ασανσέρ, με σκάλες ή, ιδανικά, με συνδυασμό των δύο, μπορείς να φτάσεις σε ένα αρκετά ψηλό σημείο, αν όχι στο ανώτερο, και να τραβήξεις τις φωτογραφίες που θα κάνουν όλους τους φίλους σου να ζηλεύουν – εκτός αν είναι και αυτοί μέσα!

12:30 - Το Μουσείο του Λούβρου


Ξανά πίσω στο μετρό, αυτή τη φορά με προορισμό τη στάση Palais-Royal, δίπλα στο Λούβρο. Ακολούθησε τη στοά Passage Richelieu και θα βρεθείς στην αυλή του μουσείου, μπροστά από την πολυφωτογραφημένη γυάλινη πυραμίδα.

Το πιο αξιόλογο μουσείο του Παρισιού και ένα από τα καλύτερα του κόσμου, το μουσείο του Λούβρου μπορεί να σε αιχμαλωτίσει για ώρες! Εάν είναι η πρώτη σου φορά στο Παρίσι και δεν έχεις επισκεφθεί ξανά το μουσείο, αξίζει την αναμονή για την είσοδο. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, ίσως είναι καλύτερα να μεταφέρεις την επίσκεψη στο Λούβρο ως πρώτη επιλογή στη διαδρομή σου, πριν τον Πύργο του Άιφελ.


Ανάμεσα στα 35.000 έργα τέχνης που διαθέτει, από την προϊστορία μέχρι και το 19º αιώνα, σε περιμένει η Μόνα Λίζα με το αινιγματικό της χαμόγελο και οι δικιές μας, ξενιτεμένες, Αφροδίτη της Μήλου και Νίκη της Σαμοθράκης, μέσα σε ένα κτίριο που αρχικά προοριζόταν για φρούριο!

Εάν ο χρόνος αναμονής προβλέπεται ατέλειωτος, προσπέρνα το εσωτερικό του μουσείου – θα δοκιμάσεις κάποια άλλη φορά – και συνέχισε στους υπέροχους κήπους που σε περιμένουν σε απόσταση αναπνοής.

12:45 - Jardins des Tuileries


Επόμενος σταθμός, οι απέραντοι κήποι Jardins des Tuileries, σε απόλυτη γεωμετρική συμμετρία, που χρονολογούνται από το 1564. Οι κήποι εκτείνονται ανάμεσα στο μουσείο του Λούβρου, το Σηκουάνα και τη θρυλική Place de la Concorde, εκεί που κάποτε στήθηκε η γκιλοτίνα που πήρε το κεφάλι της Μαρίας Αντουανέτα και σήμερα υψώνεται ο αιγυπτιακός οβελίσκος του ναού του Ραμσή ΙΙ.


Ιδανική τοποθεσία για περίπατο στη φύση, μπορείς να περιπλανηθείς στα μονοπάτια, να απολαύσεις τη μοναδική θέα και να πιείς τον καφέ σου σε ένα από τα μικρά καφέ που βρίσκονται κατά μήκος του Σηκουάνα.

14:30 - Notre Dame


Σειρά έχει η μοναδική Notre Dame, ένα ακόμη σύμβολο του Παρισιού και απαραίτητη στάση στη μέρα σου στο Παρίσι, η οποία εξελίσσεται υπέροχα! Κατεβαίνεις στη στάση Cité του μετρό και βρίσκεσαι αμέσως στο Île de la Cité, το νησάκι που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.

Η ομορφιά της Notre Dame ακτινοβολεί από μακριά και είναι μια ομορφιά πολυδιάστατη και ιδιαίτερη. Το κύριο στυλ του καθεδρικού είναι γοτθικό, αποπνέοντας μια παραμυθένια γοητεία, έχει όμως ενδιαφέρον να μάθεις ότι δεν είναι το μοναδικό. Η Notre Dame ξεκίνησε να χτίζεται κατά το 12º αιώνα, σε μια εποχή όπου κυριαρχούσε το γοτθικό στοιχείο.

Δεν ολοκληρώθηκε όμως παρά 300 χρόνια μετά, εντάσσοντας ποικίλα άλλα στοιχεία και λεπτομέρειες, ενδεικτικές της Αναγέννησης και του Νατουραλισμού. Ένα γεγονός που αντικατοπτρίζει τις αλλαγές που προέκυψαν στα χρόνια αυτά που πέρασαν σε ολόκληρη την πόλη – και που φυσικά προσθέτει επιπλέον πόντους στη συνολική γοητεία του καθεδρικού.


Ήρθε η ώρα του μεσημεριανού και τι καλύτερο από το να απολαύσεις ένα γεύμα με γαλλικές νότες σε ένα από τα μπιστρό που θα βρεις κατά μήκος του Σηκουάνα. Κρέπες, croissants, μπαγκέτες και μοναδική θέα, για ένα μεσημεριανό snack ή γεύμα με στυλ και άποψη!

17:00 - Champs-Élysées - Arc de Triomphe


Σειρά έχει η διασημότερη λεωφόρος του κόσμου, τα φημισμένα και πολυτραγουδισμένα Champs-Élysées! Το όνομα έχει αναφορές στην ελληνική μυθολογία, όπου τα "Ηλύσια Πεδία" αποτελούσαν τον τελικό προορισμό των ψυχών των ηρώων που έφταναν στον Άδη. Δύο χιλιόμετρα θεάτρων, ξενοδοχείων, κινηματογράφων, καταστημάτων και πολλών-πολλών εστιατορίων και καφέ, εκτείνονται από την Place de la Concorde μέχρι τη θριαμβευτική Place de l’Étoile, που φιλοξενεί την περίφημη Αψίδα του Θριάμβου (Arc de Triomphe).

Εάν θες να φτάσεις απευθείας στην Αψίδα του Θριάμβου, τότε πάρε το μετρό και κατέβα στη στάση Charles de Gaulle Étoile.


Η Αψίδα του Θριάμβου χτίστηκε από το Ναπολέοντα το 1806, θέλοντας να γιορτάσει τις πολεμικές νίκες του και να τιμήσει τους πεσόντες. Από τότε αποτελεί αιώνιο σύμβολο πατριωτισμού και εθνικής υπερηφάνειας για τους Γάλλους. Εάν νιώθεις πως έχεις καλή φυσική κατάσταση, μπορείς να ανέβεις τα 288 σκαλιά μέχρι την κορυφή της. Η θέα θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω!

18:00 - Montmartre - Sacré-Coeur

Σύρε το κουρασμένο σου κορμί σε ένα βαγόνι του μετρό και ακολούθησε το δρομολόγιο είτε για το σταθμό Abbesses της πράσινης γραμμής, είτε για το σταθμό Anvers της μπλε γραμμής. Από εκεί, μπορείς να ανέβεις με τα πόδια ή με το τελεφερίκ στο λόφο της Μονμάρτης, μία από τις πιο γραφικές συνοικίες του Παρισιού, του παρελθόντος και του σήμερα.


Καλλιτεχνικό στέκι του 19ου και του 20ου αιώνα, στη βάση του λόφου βρίσκεται η “αμαρτία”, η νυχτερινή ζωή της περιοχής και η έδρα των θρυλικών Moulin Rouge και Le Chat Noir και στην κορυφή του βρίσκεται ο «παράδεισος», η εκκλησία Sacré-Coeur.


Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Η καμπάνα της Sacré-Coeur ζυγίζει 18.5 τόνους και είναι από τις πιο βαριές του κόσμου!

Εάν έχεις σκοπό να διανυκτερεύσεις στο Παρίσι, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το να τριγυρίσεις στα δημοφιλή νυχτερινά μονοπάτια των συνοικιών Oberkampf, Bastille, Ménilmontant και Place Vendome/St. Honoré, στη Belville για πιο αυθεντικές γαλλικές εμπειρίες ή πίσω στη Montmartre για τα θρυλικά καμπαρέ. Οι επιλογές ατελείωτες, η νύχτα είναι δική σου!



Εναλλακτικά, αν η μέρα σου τελειώνει εδώ, τότε ήρθε η ώρα να πάρεις το δρόμο του γυρισμού, κρατώντας για πάντα στην καρδιά σου τη σημερινή μέρα. Μπορεί να μην τα είδες όλα, σίγουρα όμως θα επιστρέψεις με ένα νέο, ανανεωμένο, παριζιάνικο αέρα!


travelkiki


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια