Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Τι αξίζει πραγματικά τον χρόνο σας στο Άμστερνταμ!

Εκεί που το «η ζωή ποδήλατο» έχει θετική έννοια! Σημειώσατε ήδη ή θέλετε να σημειώσετε το Άμστερνταμ πάνω στον ταξιδιωτικό ...

Εκεί που το «η ζωή ποδήλατο» έχει θετική έννοια!


Σημειώσατε ήδη ή θέλετε να σημειώσετε το Άμστερνταμ πάνω στον ταξιδιωτικό σας χάρτη;

Δείτε τις 15 προτάσεις μας για τα πράγματα που αξίζει να δείτε και να κάνετε όταν βρεθείτε εκεί.


Προτού όμως αρχίσετε να κρατάτε σημειώσεις, δείτε το παρακάτω βίντεο της Skyscanner για το Άμστερνταμ!


1. Κάντε ποδηλατάδα!



Ίσως ο καλύτερος τρόπος να εξερευνήσετε όλες τις γωνιές του Άμστερνταμ είναι να νοικιάσετε ποδήλατο από μία από τις πολλές εταιρείες ενοικίασης που θα βρείτε στην πόλη και online. Άλλωστε το Άμστερνταμ θεωρείται η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των ποδηλάτων! Το ποδηλατοδρομικό δίκτυο είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης και θα μπορέσετε με ασφάλεια να ανακαλύψετε την πόλη πάνω στο ποδήλατό σας! Μη φοβάστε τα αυτοκίνητα, προσέχετε μόνο τους πεζούς τουρίστες που δεν έχουν συνηθίσει να έχουν στη χώρα τους ποδηλατοδρόμους.
Tip: μερικές εταιρείες ενοικίασης, όπως η MacBike, προσφέρουν έκπτωση στους κατόχους της I amsterdam City Card.

2. Χαζέψτε με την αρχιτεκτονική!



Μπορεί το Άμστερνταμ να είναι γνωστό για τις υπέροχες προσόψεις των σπιτιών που βρίσκονται κατά μήκος των καναλιών ωστόσο η πόλη έχει αρκετούς ακόμη αρχιτεκτονικούς θησαυρούς για να κρατήσει απασχολημένους για εβδομάδες τους λάτρεις του design και της αρχιτεκτονικής. Θα έχετε την ευκαιρία να χαζέψετε ανεμόμυλους, κινητές γέφυρες αλλά και πολύ ιδιαίτερες κατασκευές. Μην ξεχνάτε ότι εδώ γεννήθηκε η Σχολή του Άμστερνταμ, ένα καλλιτεχνικό κίνημα που αναπτύχθηκε στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου.


Info: Στην περιοχή Spaarndammerplantsoen θα βρείτε τρία συγκροτήματα κατοικιών κατασκευασμένα από τον αρχιτέκτονα Michel de Klerk, έναν εκ των εκπροσώπων της Σχολής του Άμστερνταμ. Το πιο γνωστό οικοδομικό συγκρότημα είναι το «Το πλοίο» (Het Schip) καθώς αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της Σχολής όπου στεγάζεται σήμερα και το ομώνυμο μουσείο. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη!

3. Μια βόλτα στο μουσείο!



© Stamatina Megremi

Το σίγουρο είναι ότι στο Άμστερνταμ δε θα ξεμείνετε από μουσεία! Μερικά μάλιστα είναι από τα πιο ιδιαίτερα και πρωτότυπα της Ευρώπης!
Βάλτε λοιπόν στο «καλάθι»: το Μουσείο Βαν Γκογκ (Van Gogh Museum), το Μουσείο Άννας Φρανκ, το Κρατικό Μουσείο της Ολλανδίας (Rijksmuseum), το Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ (Stedelijk Museum), το Μουσείο Τουλίπας (Amsterdam Tulip Museum), την Οικία – Μουσείο του Rembrandt, το ξεχωριστό Μουσείο αφιερωμένο στη γυναικεία τσάντα (Museum of Bags and Purses), το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο (The National Maritime Museum), το Houseboat Museum, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Κέντρο NEMO (Science Centre NEMO), το Ερμιτάζ (Hermitage Museum), το Μουσείο Κινηματογράφου (Film Museum). Η λίστα μπορεί να γίνει και μακρύτερη!

Όρεξη να έχετε και χρόνο για να τα γυρίσετε όλα!


© Stamatina Megremi

4. Πείτε ναι στους γαστριμαργικούς πειρασμούς!



© Stamatina Megremi


© Stamatina Megremi
Οι γλυκείς και αλμυροί πειρασμοί είναι πολλοί στο Άμστερνταμ! Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!
Tip: κάθε μέρα είναι μέρα για pancakes στο Άμστερνταμ και πραγματικά σε αυτή την πόλη φάγαμε τα καλύτερα pancakes που έχουμε δοκιμάσει! Ενδώστε!


© Stamatina Megremi

5. Ανακαλύψτε το Αμστερνταμ Noord!



Τραβήξτε κατά τον βορρά, στο βόρειο λιμάνι του Άμστερνταμ!
Εκεί που άλλοτε υπήρχαν εγκαταλελειμμένες αποβάθρες και αποθήκες και έρημα ναυπηγεία, σήμερα είναι η πιο hip πλευρά του Άμστερνταμ! Δείτε το βίντεο μας για να πάρετε μια ιδέα από το Άμστερνταμ Νοορντ!

6. Ανάμεσα στα λουλούδια στο Bloemenmarkt!



© Stamatina Megremi

Περπατήστε στην όμορφη αγορά των λουλουδιών, το Bloemenmarkt! Θα βρείτε να αγοράσετε από σπόρους και βολβούς ως διακοσμητικά κήπου και σουβενίρ. Οι δε λάτρεις της κηπουρικής θα το λατρέψουν!

info: εμείς εδώ κάναμε και μια στάση στο ατμοσφαιρικό Cafe ‘t Singeltje για pancakes που έκλεισε όμορφα την πρωινή μας βόλτα ανάμεσα στα λουλούδια του Bloemenmarkt! Σας το προτείνουμε.
Tip: Αν βρεθείτε στο Άμστερνταμ την άνοιξη τότε πηγαίνετε να δείτε τα πολύχρωμα χωράφια με τις τουλίπες (Bollenstreek), είναι μόνο 20 λεπτά μακριά, ανάμεσα στο Harleem και στο Leiden.


© Stamatina Megremi

7. Εν πλω στα κανάλια!



Το έχετε ακούσει ή διαβάσει σίγουρα: το Άμστερνταμ είναι η «Βενετία του Βορρά»!
Μπείτε λοιπόν σε ένα από τα πλοιάρια για να βρεθείτε εν πλω στα περίφημα κανάλια του Άμστερνταμ. Οι φωτογραφίες που θα βγάλετε θα είναι ίσως το πολυτιμότερο σουβενίρ που θα πάρετε μαζί σας πίσω στο σπίτι!

8. Πράσινη ανάσα στο Vondelpark!



Ένα τεράστιο πάρκο για όλους!

Το πάρκο του Βόντελ αξίζει για χαλάρωση, ξεκούραση, ποδηλατάδα, πικ νικ, ατελείωτες βόλτες, δωρεάν συναυλίες και σόου το καλοκαίρι -τότε που ο καιρός το επιτρέπει- για βόλτα με τα παιδιά, το άγαλμα του ποιητή Joost van den Vondel, το καφέ Groot Melkhuis δίπλα στο νερό, και το ιστορικό Pavilion το οποίο διαθέτει και εστιατόριο που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες.
Άλλα αξιοσημείωτα πάρκα του Άμστερνταμ που αξίζουν μια επίσκεψή σας είναι το Westerpark, το Sarphatipark στη περιοχή De Pijp και το Rembrandtpark στα δυτικά.

9. Χαθείτε ανάμεσα στους πάγκους του Albert Cuypmarkt!



Εξερευνήστε κάθε γωνιά και επισκεφτείτε κάθε πάγκο και μαγαζάκι στο περίφημο Albert Cuypmarkt, μια υπαίθρια αγορά που στην περιοχή De Pijp της συνοικίας Oud-Zuid του Άμστερνταμ.

Στο μεγάλο αυτό street market θα βρείτε κυριολεκτικά τα πάντα και ίσως βρείτε και το ιδανικό σουβενίρ για να πάρετε μαζί σας στο αεροπλάνο της επιστροφής από το Άμστερνταμ!

Tip: άλλη μια ενδιαφέρουσα υπαίθρια αγορά που μπορείτε να βάλετε στο "καλάθι" είναι το Waterlooplein flea market που λειτουργεί Δευτέρα-Σάββατο.


10. Εξερευνήστε τη συνοικία Γιορντάαν!



Στην όμορφη συνοικία Γιορντάαν θα βρείτε: γκαλερί, εστιατόρια παραδοσιακά αλλά και πιο μοντέρνα, μαγαζάκια που ξεχωρίζουν, γραφικοί δρόμοι, κρυμμένες αυλές που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε, café, το μάρκετ του Noordermarkt που λειτουργεί Δευτέρα πρωί και το μάρκετ με οργανικά προϊόντα που λειτουργεί τα Σάββατα καθώς και πολλά πολλά άλλα!
Tip: Κάντε μια στάση στο μικρό μουσείο Theo Thijssen. Πρόκειται για ένα παλιό σπίτι που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο αφιερωμένο στον ολλανδό συγγραφέα και δάσκαλο Theo Thijssen (1879-1943), δημιουργό δημοφιλών για τους Ολλανδούς παιδικών βιβλίων.

11. Θαυμάστε την παλαιότερη εκκλησία της πόλης, τον ναό Oude Kerk!



Δώστε ραντεβού με το παρελθόν στον εντυπωσιακό ναό Oude Kerk του Άμστερνταμ. Είναι η παλαιότερη εκκλησία (1213) καθώς και το πιο παλιό κτίριο της πόλης. Αξίζει μια επίσκεψή σας!

12. Μια κλεφτή ματιά στην πολυτέλεια στο παλάτι του Άμστερνταμ!



Κάνοντας ένα τουρ στο Βασιλικό Ανάκτορο του Άμστερνταμ (Het Koninklijk Paleis Amsterdam) που βρίσκεται στην πλατεία Dam, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε ένα εξαιρετικό δείγμα κλασικής ολλανδικής αρχιτεκτονικής. Το παλάτι ανακαινισμένο πλέον έχει τις πόρτες του ανοιχτές για όσους θέλουν να το επισκεφτούν.

13. Δείτε το Άμστερνταμ «στα κόκκινα» στη Red Light District



Η περιοχή με τα «κόκκινα φανάρια» του Άμστερνταμ δίπλα στα κανάλια, κάθε βράδυ γεμίζει από τουρίστες που περνούν μπροστά από τα παράθυρα. Αν θέλετε να μάθετε την ιστορία της Red Light District, στο μουσείο »Τα Μυστικά των Κόκκινων Φαναριών» (Red Lights Secrets- Museum of Prostitution), θα μάθετε τα πάντα γύρω από την ιστορία της πορνείας στο Άμστερνταμ αλλά και για την καθημερινότητα των γυναικών που εκδίδονται.

14. Μια Heineken κανείς;



Αν είστε λάτρεις της Heineken, τότε στο Heineken Experience θα μάθετε όλη την ιστορία και όλα τα μυστικά της παρασκευής της »πράσινης» μέσα από βιντεάκια και διάφορες διαδραστικές εφαρμογές.

15. Σε αναζήτηση του ιδανικού σουβενίρ!



© Stamatina Megremi
Το Άμστερνταμ προσφέρει δεκάδες επιλογές για να επιδοθείτε σε ένα σαφάρι σουβενίρ για να βάλετε στη βαλίτσα της επιστροφής από την όμορφη ολλανδική πρωτεύουσα.
Tip: στο Mark Raven Amsterdam Art θα βρείτε μπλουζάκια που είναι πολύ διαφορετικά από τα κλασικά και πολυφορεμένα »I love Amsterdam» τουριστοπαγίδες T-shirts. Αξίζει!




gr.skyscanner.com


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

1 σχόλιο