Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Μήλος: Αξέχαστες διακοπές στο εντυπωσιακό νησί των Κυκλάδων!

Η Μήλος φημίζεται ως ένα από τα ωραιότερα νησιά των Κυκλάδων και όχι άδικα! Η εξωπραγματική ομορφιά αυτού του νησιού θα σας...

Η Μήλος φημίζεται ως ένα από τα ωραιότερα νησιά των Κυκλάδων και όχι άδικα!


Η εξωπραγματική ομορφιά αυτού του νησιού θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Διαβάστε στον οδηγό μας 10+1 λόγους για να κλείσετε εισιτήρια για Μήλο τώρα!


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!

1. Μια πρώτη «γεύση» από Μήλο



Όποιος την έχει επισκεφθεί γνωρίζει από πρώτο χέρι τις μοναδικές ομορφιές αυτού του μικρού νησιού του Αιγαίου.


Δείτε γιατί η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα στον κόσμο! (ΒΙΝΤΕΟ)


Κι όποιος την έχει δει μόνο μέσα από φωτογραφίες, δε χρειάζεται πολύ για να πειστεί ότι η Μήλος πρέπει να είναι ο επόμενος προορισμός που πρέπει να δει από κοντά!
Το εντυπωσιακό νησί της Μήλου φημίζεται για τις απίθανες παραλίες του, τα δαντελωτά του ακρογιάλια, τα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά του και τους απίστευτους σχηματισμούς που έχουν δημιουργήσει τα στοιχεία της φύσης στα ηφαιστιογενή, κατάλευκα βράχια στις βόρειες ακτές του (Σαρακήνικο). Οι παραλίες της Μήλου είναι για όλα τα γούστα, καθώς θα βρείτε ακτές με λευκόχρυσες αμμουδιές, βοτσαλωτές παραλίες, βραχώδεις όρμους, θαλάσσιες σπηλιές, πλήρως οργανωμένες ακτογραμμές αλλά και μοναχικούς και απομονωμένους κολπίσκους μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Το πιο πιθανό είναι να μην προλάβετε να τις χαρείτε όλες, αφού η Μήλος έχει πάνω από 70 παραλίες!

Καλοκαίρι στις Κυκλάδες

Γραφικοί οικισμοί, παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, σοκάκια με τις ανθισμένες βουκαμβίλιες, ψαροταβέρνες δίπλα στο κύμα, καλόγουστα μπαράκια με ευφάνταστα κοκτέιλ και καλή μουσική, εστιατόρια με «πειραγμένη» ελληνική κουζίνα, ξενοδοχεία πέντε αστέρων και οικονομικοί ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αυτά θα περιέχουν με λίγες λέξεις οι καλοκαιρινές διακοπές σας στο νησί της Μήλου!


Κάθισμα Λευκάδας: Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά σε την ατελείωτη αμμουδιά!


2. Στην «αγκαλιά» του Αδάμαντα



Ο παραθαλάσσιος αυτός οικισμός βρίσκεται σε έναν από τους μεγαλύτερους, φυσικούς κόλπους της Μεσογείου. Είναι το τουριστικό κέντρο της Μήλου και το κύριο λιμάνι της. Κάτασπρα σπιτάκια με μικρές αυλές στολισμένες με πολύχρωμα λουλούδια, στενά σοκάκια και κυκλαδίτικη ομορφιά συνθέτουν το τοπίο σε αυτή τη γωνιά του νησιού.


Μεσσηνιακή Μάνη: Ο απόλυτος ταξιδιωτικός οδηγός για τις διακοπές σου! (photos)


Τους καλοκαιρινούς μήνες ο Αδάμαντας γνωρίζει μεγάλη τουριστική κίνηση και για το λόγο αυτό εδώ θα μπορέσετε να συνδυάσετε τα πάντα: ξεκούραση και ξεγνοιασιά με έντονη νυχτερινή ζωή, γραφικές ταβέρνες, εστιατόρια, ψησταριές ή σουβλατζίδικα, μικρά μπαράκια ή club και πολλές εναλλακτικές επιλογές για τη διαμονή σας.

Πολύ κοντά στον Αδάμαντα βρίσκεται η παραλία της Λαγκάδας και του Παπικινού, ενώ μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του οικισμού είναι η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο καθολικός ναός του Αγίου Νικολάου και το Μεταλλευτικό Μουσείο.

Tip: Από το λιμάνι του Αδάμαντα μπορείτε να πάρετε καραβάκι για τις δυσπρόσιτες παραλίες της Μήλου, για να κάνετε το γύρο του νησιού, αλλά και ημερήσιες αποδράσεις στη γειτονική Κίμωλο.

3. Πλάκα: η γοητευτική πρωτεύουσα της Μήλου



Η Πλάκα είναι η σημερινή πρωτεύουσα της Μήλου και μία από τις ομορφότερες πρωτεύουσες των νησιών των Κυκλάδων. Ο γοητευτικός οικισμός είναι χτισμένος σε υψόμετρο 220 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Πλακόστρωτα σοκάκια, νησιώτικο χρώμα, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, μικρά μαγαζάκια, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, μαγαζιά με τουριστικά είδη και μια μαγευτική θέα που δε θα τη χορταίνετε! Η απουσία αυτοκινήτων εντός του οικισμού είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού του, αφού ο ενοχλητικός ήχος και τα καυσαέρια των αυτοκινήτων δε θα μπορέσουν να χαλάσουν τις ήρεμες στιγμές που θα απολαμβάνετε εδώ!

Για ένα ρομαντικό, ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα ανηφορίστε προς το ενετικό κάστρο του 13ου αιώνα, που στέκει επιβλητικό στην κορυφή του λόφου της Πλάκας. Απολαύστε τα χρώματα της δύσης του ηλίου και την πανοραμική θέα προς τον φυσικό κόλπο της Μήλου και τα γειτονικά νησάκια που ξεπροβάλλουν στο βαθύ μπλε του Αιγαίου. Στην κορυφή του κάστρου βρίσκεται και ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Tip: Για ένα ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα μπορείτε να επισκεφθείτε και τη μητρόπολη της Πλάκας, την Παναγία Κορφιάτισσα. Η αυλή της εκκλησίας έχει απίστευτη θέα, που δε θα θέλατε να χάσετε!
Σχεδόν συνέχεια της Πλάκας, η Τρυπητή είναι ένας καλοδιατηρημένος, παραδοσιακός οικισμός. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και εδώ θα συναντήσετε παλιούς ανεμόμυλους, που πλέον έχουν αξιοποιηθεί τουριστικά και λειτουργούν ως ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Ο γραφικός οικισμός της Τρυπητής προσφέρει επίσης πανοραμική θέα στο λιμάνι του Αδάμαντα, ενώ κοντά βρίσκονται οι Κατακόμβες και το Αρχαίο Θέατρο.

4. Η Αφροδίτη της Μήλου

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μήλου μπορείτε να δείτε το αντίγραφο της περίφημης Αφροδίτης της Μήλου, του εντυπωσιακού αγάλματος που ανακαλύφθηκε στο νησί το 19ο αιώνα. Το αρχαιολογικό μουσείο στεγάζεται σ’ ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο του Τσίλερ και βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Μήλου, την Πλάκα. Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει κι άλλα σπουδαία και μοναδικά εκθέματα που βρέθηκαν σε ανασκαφές που έγιναν σε διάφορες περιοχές του νησιού.
Tip: Στην Πλάκα βρίσκεται και το Λαογραφικό Μουσείο της Μήλου. Στεγάζεται σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα και στις συλλογές του φιλοξενεί παραδοσιακά αντικείμενα, ενδυμασίες, κεντήματα και υφαντά που μαρτυρούν τις τέχνες και την πολιτιστική κληρονομιά της Μήλου, καθώς και αναπαραστάσεις από τη ζωή στο νησί σε παλαιότερα χρόνια.

5. Στις κατακόμβες της Μήλου

Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Μήλου. Οι κατακόμβες της Μήλου βρίσκονται κοντά στο χωριό Τρυπητή. Ο σπουδαίος αυτός ιστορικός χώρος, τόπος συγκέντρωσης των πρώτων Χριστιανών για την ταφή των νεκρών τους, ανακαλύφθηκε από αρχαιοκάπηλους. Επισκέψιμο είναι μόνο ένα τμήμα από τις παλαιοχριστιανικές κατακόμβες της Μήλου, οι οποίες αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της χριστιανοσύνης στον ελλαδικό χώρο και χρονολογούνται στα τέλη του 2ου αιώνα μ.Χ.

6. Ηρεμία, γαλήνη και ξεγνοιασιά στα Πολλώνια



Τα Πολλώνια, γνωστά και ως Απολλωνία, είναι ένα γραφικός, μικρός οικισμός χτισμένος γύρω από έναν πανέμορφο κολπίσκο με χρυσαφένια αμμουδιά. Βρίσκονται στο βορειοανατολικό άκρο της Μήλου και είναι το δεύτερο λιμάνι του νησιού, μετά τον Αδάμαντα. Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, πήραν το όνομά τους από το θεό Απόλλωνα. Στην περιοχή υπήρχε ναός αφιερωμένος στον Απόλλωνα.

Ο οικισμός διαθέτει πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία και ταβέρνες. Οι επισκέπτες που επιλέγουν τα Πολλώνια για τη διαμονή τους μπορούν να αφήσουν πίσω τους τη Μήλο και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Κιμώλου. Μικρά σκαφάκια μεταφέρουν τους εκδρομείς στο διπλανό νησί μέσα σε ελάχιστη ώρα. Από το λιμανάκι των Πολλωνίων μπορείτε ακόμη να πάρετε το καραβάκι που πηγαίνει στη σπηλιά του Παπαφράγκα και τα Γλαρονήσια.

Tip: Στο δρόμο σας προς τα Πολλώνια θα βρείτε και τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φυλακωπής.

7. Το γραφικό ψαροχώρι με τα πολύχρωμα σπιτάκια



Μοιάζει με καρτ-ποστάλ και είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της Μήλου. Το Κλήμα είναι ένα πάρα πολύ μικρό ψαροχώρι με ελάχιστα, πολύχρωμα σπιτάκια, που φυλάσσουν τις ψαρόβαρκες από τη μανία των κυμάτων το χειμώνα.

Τα χαρακτηριστικά δίπατα σπιτάκια είναι χτισμένα στις φυσικές κοιλότητες των βράχων. Το καλοκαίρι μπορείτε να τα νοικιάσετε για τη διαμονή σας στο νησί.

8. Η Φύση «ζωγραφίζει» στο Κλέφτικο της Μήλου


Μήλος

Το Κλέφτικο είναι ένα σύμπλεγμα ηφαιστειακών βράχων, που παλαιότερα αποτελούσε ορμητήριο πειρατών. Οι μοναδικοί αυτοί γεωλογικοί σχηματισμοί είναι ένα από τα δημοφιλέστερα φυσικά αξιοθέατα της Μήλου. Η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης. Αξίζει να κάνετε μια εκδρομή… εν πλω για να θαυμάσετε από κοντά αυτό το φυσικό θαύμα και να απολαύσετε το μπάνιο σας ανάμεσα στα επιβλητικά βράχια που υψώνονται μέσα στη θάλασσα!

9. Απόκοσμη ομορφιά στο Σαρακήνικο της Μήλου


Μήλος

Δεν υπάρχει ταξιδιωτικός οδηγός που να αναφέρεται στη Μήλο και να μην περιλαμβάνει αναφορά στο σχεδόν απόκοσμης ομορφιάς τοπίο που συναντά κανείς στο Σαρακήνικο! Ηφαιστειογενή βράχια, που έχουν διαβρωθεί από το θαλασσινό νερό, «εισβάλλουν» στο κρυστάλλινο νερό προσδίδοντάς του εντυπωσιακές, γαλαζοπράσινες αποχρώσεις. Το λευκό χρώμα στα βράχια αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο, που όμοιό του δεν έχετε συναντήσει ξανά.

Σαρακήνικο, Μήλος

Tip: Μην εκκινήσετε για Σαρακήνικο αν στο νησί πνέουν βόρειο άνεμοι. Οι γνώστες δεν το επιλέγουν μόνο για τις βουτιές τους στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τις νύχτες που έχει πανσέληνο! Ακολουθήστε τη συμβουλή τους και δε θα χάσετε…

10. Εκδρομή στα παλιά θειωρυχεία

Η ανατολική πλευρά της Μήλου «φιλοξενεί» ένα από τα γεωλογικά αξιοθέατα του νησιού: τα παλιά θειωρυχεία που βρίσκονται στον μικρό όρμο Παλιόρεμα. Εδώ λειτουργούσε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1950 ένα λατομείο εξαγωγής θείου, τα ερείπια του οποίου αποτελούν σήμερα τουριστικό αξιοθέατο του νησιού, μαρτυρώντας τη σπουδαία μεταλλευτική ιστορία του τόπου. Εγκαταλελειμμένα βαγόνια, παλιές στοές, σκουριασμένες ράγες κι εργαλεία, ερειπωμένα πέτρινα κτίσματα είναι ό,τι έχει απομείνει από το άλλοτε πολύβουο λατομείο του νησιού.

11. Καρπουζόπιτες, πιταράκια κι άλλες νοστιμιές της Μήλου



Απλά, αγνά υλικά, καθαρές γεύσεις, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και παραδοσιακές, νησιώτικες συνταγές. Μη φύγετε από τη Μήλο αν δε δοκιμάσετε παραδοσιακά πιταράκια με γέμιση από ξεροτύρι/μυζήθρα και δυόσμο, την περίφημη καρπουζόπιτα της Μήλου, «λαδένια» (πίτα με λάδι, ντομάτα και κρεμμύδι) και «γλυκό κουφέτο» (παραδοσιακό γλυκό που σερβίρεται σε γάμους και αρραβώνες) από ψίχα γλυκοκολόκυθου με μέλι και αμύγδαλα.


gr.skyscanner.com


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια